sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

ce ai face daca ai ramine fara nici un ban ? Evaluare topic: * * * * *

#11 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 15 March 2006 - 12:45 PM

Vezi postareaspider, la Mar 15 2006, 10:07 AM, a spus:

Exista Western Union Transfer Money.

Si daca la 1000 de km nu se gaseste un Western Union Transfer Money ?
ce faci ?
Si cum rezolvi cu actele la trecutul frontierei ?
Actele nu se pot trimite prin Western Union.
Este ?
0

#12 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 15 March 2006 - 01:18 PM

Citeaza

Si daca la 1000 de km nu se gaseste un Western Union Transfer Money ?
ce faci ?
Si cum rezolvi cu actele la trecutul frontierei ?
Actele nu se pot trimite prin Western Union.
Este ?

filialele de care dispune WUTM nu are rost sa le insir aici, google e un mare ajutor. Si ca sa va convingeti ca veti gasi WUTM "all over the world" click aici :spiteful:
Daca nu gasesti WUTM pe o raza de 1000km atunci cu siguranta esti in centrul Saharei cum spuneam sau in "jungle" sau in mai stiu io ce ocean sau mare. In cazul asta te indrepti spre cea mai apropiata frontiera (pe jos, innot sau calare pe camila), si acolo daca nu ai acte te predai organelor de ordine. Vor sti acestia ce sa fac in privinta actelor, cu siguranta.
Oricum, te poti preda organelor de ordine de la bun inceput si asta va rezolva si problema actelor, si a banilor si a telefonului. Ce mai atata tevatura.
0

#13 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 15 March 2006 - 03:54 PM

Vezi postareaMarlboro, la Mar 15 2006, 11:48 AM, a spus:

da de ce si fara acte ???
care-i baiul cu actele ?

multi le tin la un loc cu banii si card-urile

Vezi postareaspider, la Mar 15 2006, 12:07 PM, a spus:

Exista Western Union Transfer Money. Undeva in foaia de transfer pe care o completeaza cel care trimite banii se poate stipula daca cel care ridica banii trebuie sa prezinte un act de identitate sau nu. E la libera alegere. :doh: Deci, as suna pe cineva si as ruga sa-mi trimita in tara in care ma aflu banii de care am nevoie fara sa bifeze casuta ce prevede prezentarea sau nu a unui act de identitate.
foarte important: Banii se pot ridica de oriunde (banca, c.e.c., posta) in baza unui cod numeric pe care trebuie sa-l stii si pe care ti-l va da cel care iti trimite banii chiar in secunda imediat urmatoare.

asa ca....nu e nevoie sa o iau razna, sa ma apuce pandaliile. Se rezolva ;) nimic nu e chiar atat de complicat cum pare la prima vedere. Suntem in era iinformatiei computerizate oameni buni! Nu va pierdeti cu firea. Detineti informatia...detineti controlul asupra voastra! :spiteful:

p.s. niciodata nu umblu cu foarte multi bani lichizi la mine. Am card, pe care normal ca il voi declara nul printr-un simplu telefon la banca :yahoo:

keep it cool! :stars:

corect! in afara de asta poti sa faci undeva pe net, pe o pag. personala niste copii dupa acte, sa le ai acolo. Sau chiar in fisierele pt. poze de la yahoo. Asa, preventiv...poate ai nevoie de o serie, de o data, ca sa te ajuti mai bine...

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 15 March 2006 - 03:55 PM

0

#14 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 16 March 2006 - 10:25 AM

Iata o relatare "în direct" de pe front. O situatie asemanatoare:

"Aprilie 2005.
Visul de a ajunge la Atena intr-o mini-vacanta se apropia de realitate. Imi ridic pasaportul luni (fara dificultati) din Iorga. Joi la 2 dimineata plec spre Russe, la ora 17 eram la Atena. A durat o ora jumatate sa-mi gasesc hotelul (ce-i drept, in centru).

Vineri ma trezesc, pe la 11.
La 12 eram deja in zona pietonala a Atenei, unde numai cevasilea bani sa ai si lumea e a ta. Ca un cetatean corect ce ma aflam, pasaportul era (impreuna cu vreo 100 de euro) in portofelul proaspat cumparat cu o seara inainte. Norocul meu a fost ca in ultima clipa, inaite de a pleca de la hotel, mi-am lasat buletinul si permisul de conducere in bagaj.

Ma plimb eu linistita prin magazine cand, ma duc la casa sa platesc cele doua tricouri, ruxacelul meu era deschis si portofelul lipsa. Ma duc la gardianul de la usa… ala cred ca nici greceste nu stia, d-apai engleza. Vorbesc cu sefa de magazin, aia alta cazuta din luna. Ma enervez. Daca as fi avut eu idee ce ma asteapta de acum inainte….tata, treceam granita Greciei fraudulos.

Ma duc la hotel. Sun la Ambasada Romaniei la Atena (noroc ca eram in Atena). Mi se spune ca ei inchid la 4, ca e vineri, ca sa ma duc luni.
Luni nu pot, ca luni sunt in Romania, doamna, ii comunic…Bine, vine raspunsul, ajungeti pana la ora 16 si ne gasiti, a.... si veniti cu buletinul (norocum meu ca il aveam cu mine, cu toate ca in principiu acesta se lasa in Romania). "Dar sa veniti cu adresa de la Politie".

OK, zic eu plina de speranta (Atena are o populatie de 6 milioane de locuitori, va dati seama si cat de mare si aglomerata e, iar eu trebuia sa fac acrobatiile astea intr-o ora). Caut politia. O gasesc intr-un final, erau ascunsi pe o straduta. Acolo foarte calmi imi cer seria de pasaport. Evident ca nu o aveam, ca nu m-am gandit sa merg cu xeroxuri dupa mine, doar nu mi se putea mie intampla una ca asta. Ma trimit la plimbare.

Sun iar la Ambasada. E ok, veniti fara adresa. URA!!! Dar sa faceti poze tip pasaport. Ia-o fata mea pe strazi si cauta poze la minut. Gasesc, 4 poze-9 euro. Asta e, daca nu esti atenta cu actele, imi zic.

Fac poze.
Iau un taxi.
Ambasada Romaniei este la mama naibii, de nici taximetrisctul nu auzise de strada aia, ca de, doar nu era Ambasada Americii, care troneaza in marele centru atenian. Intr-un final, cu harta in brate, ghidand soferul, ajungem. 10 euro, plus 2 spaga.
Incep sa ma enervez.
Intru in ambasada (ma enervez mai tare cand aflu ca functionarii romani, locuiesc acolo, atunci eu de ce trebuia sa ajung pana in ora 16?, daca eram jefuita la 2 dimineata???, whatever..).

Imi deplang ei situatia, ma cearta ca de ce nu am fost atenta, imi spun ca sunt foarte multe cazuri, etc. Imi fac o foaie A4 prin care se dovedea ca doamna din poza si care insoteste acest titlu de calatorie sunt eu si ca pot trece granita cu el. 55 de euro mi se comunica si mi se taie chitanta. Sa imi vina rau. Zic, bine bine, aia m-au jefuit ma mai jefuiti si dumneavoastra? Asta e procedura si imi inchide gura. Ii dau banii, plangandu-mi in suflet, gandindu-ma cate maieuturi imi luam eu de la Zara din banii astia.

Dau sa plec. Ea la mine: domnisoara ne trebuie copie dupa titlul de calatorie. Ok, i-l dau. Cand sa faca o copie, se taie curentul, JUR!!! Uite-ma ce stau fix o ora jumatate (timp in care ne serveste cu o coca-cola pe mine si pe amicul cu care venisem) pana isi dau seama ca au o sursa de electricitate de urgenta!!!! Sa mor nu alta. Imi face copie. Plecam.

Ma simt eu bine zilele urmatoare cat am mai stat la Atena, apoi vine ziua plecarii.

Ajung la granita cu Bulgaria. Acolo, probleme. Politistul de frontiera grec (foarte dragut de altfel) imi cere adresa de la politie. Stai si explica. AAA, zice, 1200 de euro amenda. CEEE? Domnule draga, daca stau tura dumneavoastra si tura de noapte si ma prostituez aici in vama, tot nu strang banii astia, ati innebunit?
Ok zice el ranjind, atunci pana in aprilie 2006 daca mai treceti granita Greciei trebuie sa platiti 1200 de euro; daca timp de un an nu intrati in Grecia, amenda se prescrie. Aha, sunteti mana in mana cu politia si cu pungasii, ce credeti ca va imbogatiti de pe urma unor fraieri ca mine, la primavara ma duc in Spania, numai asa de-a naibii!

Trecem. Ajungem la bulgari. Ala cand ma vede fara pasaport, isi pune mainile in cap. Aoleu, unde pasaport? Eu: nema pasaport ca m-au talharit grecii. Dar de ce amenda asa mare (se uita suspect la mine)? Ca n-am adresa de la politie. Vai domnisoara (revenise la sentimente mai bune) spuneti asa (parca ii parea rau de mine). Ma lasa sa trec.

Ajungem la granita cu patria muma. Cand ma vede aia de la politia de frontiera bulgara cu hartia in mana, o apuca toti dracii. Unde e pasaport. Eu: n-am. Repeta povestea. Intr-un final se convinge ca sunt fata cinstita si o victima si ma lasa.

Ajung la Giurgiu. Halt. Unde e pasaportul. Dupa ce stau o ora in vama, apare unul cu actele mele (ma verificase el intre timp) si ma intreaba ce-i cu amenda aia asa mare. Incepe el sa ma caineze, sa-i injure pe greci si imi zice: domnisoara, imi pare rau, trebuie sa va amendez si eu ca nu aveti adresa de la politie. Mi s-a facut rau. Aluia nu prea ii venea sa imi spuna. Intr-un final, imi zice: 400.000. Ufff, am scapat zic eu. Platesc amenda, imi taie chitanta, ma lasa sa plec, fericita ca am terminat.

Asa credeam eu.
Luni ma duc la pasapoarte sa-mi fac altul. Acolo, mai platesc o amenda (cica taxa consulara) vreo doua sute si ceva de mii. Dau declaratie. Fac apoi cerere sa aflu seria de pasaport (viciu de procedura, trebuia ca Ambasada sa afle lucrul asta prin telefon, nu sa nu ma consilieze gresit, ca din cauza ei am luat atatea amenzi). Imi spune ca aflu seria in 5 zile, asa e procedura, nu pe loc. Ma intorc peste 5 zile. Cu cererea si cu seria aflata ma duc la Monitorul Oficial. Platesc si acolo sa dau anunt.

Luni apare MO. Cu MO ma duc inapoi la pasapoarte unde ma interogheaza unul, ca daca am vandut pasaportul, ca daca l-am instrainat si alte aberatii. Intr-un final ma enervez si-i zic: dom’le crezi ca daca stiam ca trebuie sa trec supliciul asta eram nebuna sa-mi vand pasaportul??? MI L-AU FURAT si gata!!!!
Ma lasa. Imi face poze. Intr-o luna veniti sa-l ridicati.

Peste 3 saptamani plec pentru week end la Sofia. Voi lua noul pasaport, il voi face sul, mi-l voi baga in dos, iar daca la granita doresc sa-l vada o sa-i pun sa vina cu raze x, ca eu de acolo nu-l mai scot pana ma intorc in tara.
"
0

#15 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 16 March 2006 - 11:09 AM

da...nimeni nu a spus ca e usor. Morala: daca intro zi te trezesti in "Paradis" casca ochii unde trebuie pentru ca daca ramai cu ei in soare vei orbecai pe drumul catre casa! :spiteful:
0

#16 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 16 March 2006 - 02:38 PM

De fel sunt o persoana care nu prea se panicheaza, iar solutii ar fi destule. Mai ales daca sunt undeva aproape de o frontiera..probabil ca as merge pana as da de un telefon sau de cineva. Limbi internationale stiu, deci comunicarea nu este imposibila. Unde exista posibilitatea de a comunica, exista solutii. :crazy: :)
0

#17 Utilizator offline   cristin# 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 11 September 2006 - 10:59 PM

Serios..solutii destule?
tare as vrea sa va vad ce faceti ,cand o patiti pe pielea voastra.
Eu am patit-o ,eram la Paris si am ramas si fara bani si fara pasaport,si tare as vrea sa vad pe cine suni cand nu ai nici un ban in buzunar...(suni un prieten :) )
si sa vezi la ambasada cand iti spune ca dureaza 2 saptamani,ca sa verifice in tara cum te cheama si cine esti ,daca nu ai nici un act la tine..... :beee: aaa
0

#18 Utilizator offline   master_codex 

• Death Knight
  • PipPip
  • Inregistrat: 03-July 06

Scris 12 September 2006 - 11:39 AM

Ma angajez ca paznic la un palat,conac,ceva de genul asta si noaptea as cotrobai dupa testamente;care e pe numele meu. :taunt:
0

#19 Utilizator offline   N!gh7 W0lf 

• Lupu' Iubitor De Noapte
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-August 06

Scris 20 September 2006 - 06:51 PM

NU stiu cum as reactiona,dar in primele minute as tipa,cred ca as si plange :cheer: ... apoi injur putin,si abia apoi gandesc... :cheer:
0

#20 Utilizator offline   cretinel 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 24-July 06

Scris 21 September 2006 - 09:51 AM

Cica era o vorba mai vulgara din batrani: daca nu belesti ochii, belesti p**** :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Adevar in minciuna
Cum ar fi daca ai afla ca esti adoptat?
heidy  107 20.283
Hot Topic (New) Metode de a ne lungi viata...
..sau de a trai fericiti,de a gasi sens...
Andruta*  81 13.280
Replici noi texte "STANDARD"
Vagi, evazive, de complezenta, dar in toate cazurile fara sens.
Victor Apostu  5 1.610
Poll (No New) Chestionar:    Ce-ai face daca..[Q prea lung]
pe strada ai trece pe langa o p.straina dar pe care simti ca o cunosti
Supercalifragilistic  4 1.672
Hot Topic (New) Trei lucruri neuron  115 18.758