sau Inregistrare

• 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Isus! dintr-un eseu despre Isus Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 11 March 2006 - 03:15 PM

Un misionar care lucra cu copii din orientul mijlociu conducea cand deodata a ramas fara benzina.Nu avea nici o sticla de rezerva in masina ei si tot ce a putut gasi a fost o olitza de noapte.A mers o mila pana la statia de petrol si a umplut-o cu benzina.In timp ce turna din olitza in rezervorul pentru benzina,un Cadillac s-a oprit alaturi,si puteai vedea pe cei care stateau in masina…erau cu siguranta bogati.Se uitau fascinati la femeie cum turna continutul olitzei in rezervor,incat unul din ei a deschis geamul si i-a spus”Prietenul meu si cu mine nu iti impartasim religia ,dar iti admiram cu siguranta credinta!”
Unii oameni cred ca devenind crestin inseamna sa ai o credinta atat de puternica incat sa crezi ca poti conduce o masina pe baza continutului unei olitze de noapte.Cu adevarat iti trebuie multe credinta pentru asta,dar,totusi,nu e vorba de credinta oarba,ci o incredere bazata pe evidente istorice..pe care le vom studia pe parcurs in acest studiu.
Am auzit ca intr-un dictionar rus scos pe timpul comunistilor , cuvantul Isus e descris ca fiind”o figura mitica ,care nu a existat niciodata.Nimeni nu are curajul sa mai spuna asta AZI.Este dovedit istoric ca Isus e existat,si asta nu doar din evanghelii,dar din alte scrieri atat crestine cat si din surse necrestine,.De exemplu,istoricii romani Tacitus(direct)si Seutonius(indirect) au scris despre El.Josephus,un istoriv evreu nascut in anul 37 AD,il descrie pe Isus si urmasii lui astfel:
“In acele timpuri,Isus,un om intelept,daca ar fi drept sa il numim “om”,pentru ca facea niste lucrari minunate,un invatator care a atras asupra lui multi evrei,si multe dintre neamuri,deasemeni.El a fost Cristos[ul].Si cand Pilat,la sugestia unor oameni care lucrau impotriva Lui,l-a condamnat sa moara pe cruce,cei care l-au iubit,nu l-au parasit,pentru ca lea aparut viu din nou,in ziua a treia,dupa cum profetii divini au profetit despre asta si alte mii de lucrari minunate,privindu-l pe El.Si “tribul”lui Cristos,numit dupa El,nu s-a stins pana azi.” Deci este o dovada inafara Noului Testament ca Isus a existat.Mai mult,dovezile aratate in Noul Testament sunt foarte puternice.Oamenii zic cateodata”Noul Testament a fost scris de mult tare,cum putem sti ca ceea ce au scris ei nu s-a scimbat de-a lungul timpului?”
Raspunsul este afirmativ,de fapt stim,ceea ce scriitorii Noului Testament au scris,prin criticile si indelungatele studii facute de oamenii de stiinta.Mai mult,cu cat avem mai multe dovezi scrise,cu atat mai putina indoiala exista despre original.Profesorul FF Bruce care preda critica biblica si exegeza la Universitatea din Manchester,scrie in cartea lui”Sunt documentele Noului Testament credibile?”cat de bogat este noul Testament in atestari reale,comparandu-le cu alte scrieri istorice. Tabelul de mai de jos arata intinderea dovezilor Noului Testament.

Scrierea / Scrisa in/ Cea mai recenta scriere/ Durata de timp/Nr de copii
Herodotus/ 488-428 BC / AD 900 / 1300 / 8
Thucydides/ 460 BC / AD 900 / 1,300 / 8
Razboiul galez
al lui cezar/ 58-50 BC/ AD 900 / 950 / 9-10

Istoria romana
scrisa de livi/ 59BC-AD 17/ AD 900 /900 /20
Noul testament /AD 40-10/ AD 130 (manuscript intregAD 350)/300/ 5,000+
greaca
10,000latina
9,300 altele
FF Bruce vrea sa spuna ca pentru scrierile lui cezar din timpul razboiului galez avem 9-10 copii iar cele mai tarzii au fost scrise 900 ani mai tarziu.Din cele 14 carti de istorie a lui Tacitus,doar 20 de copii au supravietuit .Istoria lui Tucidides e cunoscuta in intregime din 8 manuscrise apartinand anului 900 dupa Cristos.Si la fel s-a intamplat cu istoria lui Herodotus.Totusi nimeni nu indrazneste sa puna la indoiala autenticitatea acestor lucrari, in ciuda distantei mari de timp intre ele si numarul relative mic de manuscrise.In ce priveste Noul Testament avem un bogat numar de materiale.N.T. a fost probabil scris intre anii 40 si 100 AD(Anno Domini=Dupa Cristos)avem manuscrise intregi, ale N.T. datand din anul 350 AD(cu o distanta de numai 300 de ani),papirusuri continand majoritatea scrierilor N T datand din sec 3 si chiar un fragment din Evanghelia dupa Ioan din anul 130.Exista peste 500 manuscrise in lb. Greaca ,peste 10000 in lb Latina,si 9300 alte manuscrise in alte limbi.Unul dintre cei mai mari critici textuali,F.J.A. Hort a spus:
"In varietatea si plinatatea dovezilor pe care le avem, textul N T sta in picioare printre primele scrieri originale vechi ale vremurilor antice,si nimeni nu mai poate contesta asta".FF Bruce sumarizeaza quotandu-l pe sir Frederic Kenyon un important savant din acea vreme.:
Intervalul de timp dintre compozitiile originale si cele mai recente dovezi existente devine atat de scurt incat nu merita mentionat.Astfel pana si ultima indoiala “intemeiata” a trebuit indepartata.Atata autenticitatea cat si integritatea cartilor N T sunt in final restabilite.Stim deci din dovezi atat inafara Noului Testament cat si DIN
Noul Testament ca Isus a existat.Dar cine este El?

L'am auzit pe Martin Scorsese spunand la o emisiune tv despre filmul lui “ultima ispita a lui Isus”ca de fapt scopul filmului e sa arate ca Isus a fost o fiinta umana.Putini oameni totusi mai au tupeul sa conteste aceasta,stim ca Isus a fost om,cu un trup uman;uneori a fost obosit (Ioan 4 6),flamand (Mat 4 2),a avut sentimente umane,a fost furios( Marcu 11 15-17),a iubit (Marcu 10 21) a fost trist( Ioan 11 35) a a vut experiente umane, a fost ispitit (Marcu 1 13) a invatat( Luca 2 52 )a muncit (Marcu 6 3) si si-a ascultat parintii (Luca 2 51).
Ceea ce totusi multi spun astazi este ca Isus ar fi fost doar UN om,un mare lider religios,si atat.Comedianul Billy Connolly a vorbib in locul multor oameni cand a spus”nu cred in crestinism,dar cred ca Isus a fost un om minunat”Ce dovezi exista totusi sa putem demonstra ca Isus a fost mai mult decat un om, un invatator moral sau un lider grozav?Adevarul este ca sunt foarte multe dovezi care atesta ca Isus a fost si este Fiul lui Dzeu,este Dzeu Fiul,persoana a doua din Trinitate.

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 11 March 2006 - 03:17 PM

0

#2 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 11 March 2006 - 07:19 PM

Da, istoria demonstreaza faptul ca Isus din Nazaret a fost un personaj real, care a influentat nu NUMAI vietile unor oameni, CI si istoria. :spiteful:
Chiar faptul ca a avut un impact puternic asupra acestui pamant, il constituie, cred eu, calendarul actual care ne situeaza pe noi in partea de "dupa Hristos".
0

#3 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 11 March 2006 - 08:04 PM

Isus este Cel Minunat,Imparatul Imparatilor Domnul Domnilor,Cel Vesnic,Cel care Mantuieste,Mantuitorul,Fiul lui Dumnezeu,Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat,Cel care transforma inimile oamenilor si pune Pace si Sfintenie acolo,Sfantul lui Israel,Capul Bisericii si este Mantuitorul meu personal,Iubirea data de Dumnezeu pentru mine pacatosul:
Iubirea

Ma uitam dupa iubire
Cautand-o in toate colturile vietii.
Unde esti iubire?
Caci vreau sa te-mbratisez.

Mi-am zis: s-o fi ascuns in oameni
Dar m-am uitat in oameni,
Si n-am gasit-o...
Mi-am zis: O fi plecat de la oameni...

Am cautat-o in carti de citit,
Filozofii, astre si imparatii,
Dar iarasi nu era de gasit...
Mi-am zis: nu exista,
Poate s-o fi risipit.

Si totusi se vorbeste de ea ,
E imposibil sa nu fie,
Trebuie sa fie pe-aici
Printre oameni,in istorie ,undeva
Da! trebuie, trebuie sa fie...

Am ajuns intr-o zi pe-un munte
Murdar , obosit si pribeag.
Eram la capatul puterilor,
Si-am privit in sus tremurand

Am simtit in inima suspinul,
Si-am vazut un om lacrimand
Sus pe-o cruce, pironit si zicand:
"S-a ispravit"
Era iubirea cautata de mine.

Era prima data in viata
Cand in ochii aceia cu lacrimi
Am vazut stralucind iubirea...
Dar...cum? iubirea-ntrun om?

M-am uitat mai bine
Si parca nu era om
Ba da , este om
Dar... mai este ceva...
Are privirea de Inger!

El este Isus, Mesia,
Iubirea-steptata de oameni
Dar vai... respinsa ,batuta ,scuipata
Si pusa pe lemn
Pentru noi, intreg pamantul
Da! El este, El Dumnezeu si om
Iubirea plansa si-asteptata de noi.

Acea faptura, venita din cer pentru mine,
S-a coborat de pe cruce si m-a luat in brate,
Si-am plans cu amar, tremurand
La picioarele Lui prabusit.

Si-am inceput sa strig
la margini de drumuri:
"Am gasit iubirea,
Veniti la Isus !"

Dar multi m-au privit
Cu batjocuri si ura,
Iar unii ziceau:
"Ce-i cu El ,e nebun?"

Si-atunci auzii un glas
Din strafund din-auntru,
Ce-mi suna-n ureche si azi:
"Ferice, de cel ce-i nebun pentru Mine
Tu zi-le si rabda"

Caci vine-o zi
Si-aceastai aproape
Cand ce-i ces nebuni pentru mine,
Scalda-se-vor in iubire in veci.

Asculta iubitul meu om:
Iubirea e Una.
Atunci cand pe veci o accepti,
Se revarsa-n pieptu-ti din cer.
Da! El e Iubirea, Isus, Mesia in veci.

S Ioanas
0

#4 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 12 March 2006 - 12:02 PM

Cine este Isus II

Ce dovezi avem ca ceea ce a spus El este adevarat?
Trebuie mai intai sa ne uitam la dovezile pe care le avem despre viata Lui

INVATATURA LUI!e larg cunoscuta ca fiind cea mai importanta invatatura care ar fi putut veni vreodata din gura omului.Bernard Ramm un professor American de teologie a spus urmatoarele despre invatatura Lui Isus:Sunt citite tot mai mult,quotate tot mai mult crezute tot mai mult,si traduse tot mai mult,pentru ca sunt cele mai grozave cuvinte spuse vreodata…Marimea lor sta in puritatea cu care problemele spirituale ce isi au culcush in inima omului sunt privite cu claritate,in mod definitiv si autoritar.Nu exista nimeni altcineva care sa vorbeasc asemenea Lui,pentru ca nimeni altcineva nu poate raspunde la intrebarile umane fundamentale in modul in care a facut-o Isus.Sunt doar modul in care Dumnezeu ar raspunde despre intrebarile care ne macina inlauntrul nostru.Invatatura Lui este fundamental intregei civilizatii vestice.Multe dintre legile acestei tari au fost original bazate pe nvataturile Lui Isus.Deja facem progrese in toate domeniile stiintifice si tehnologice.Calatorim mai repede si cunoastem mai multe,dar totusi in 2000 de ani,NIMENI nu a putut inbunatati invatatura morala a Lui Isus Cristos.Ar putea ca aceasta invatatura sa vina de la un nebun?Sau de la la un om rau?
LUCRAREA LUI
Isus a spus ca minunile pe care le-a facut sunt in ele insele dovezi ca Tatal este in El si El este in Tatal(Ioan 10.38)Cred ca Isus a fost cea mai extraordinara persoana pe care puteai sa o ai in preajma.Uneori oamenii spun ca Crestinismul e plictisitor,dar totusi sa fii langa Isus,si cu Isus nu era plictisitor deloc.Cand Isus a fost invitat la o petrecere,a transformat apa in vin(Ioan2.1-11)A primit sanwichul unui om si la inmultit ca au putut manca mii de oameni(Marcu6.30-44).A avut controlasupra elementelor naturii,a putut vorbi cu vantul si valurile marii potolindu-le(Marcu4.35-41)A facut cele mai grozave vindecari:a deschis ochii orbilor,a facut orbii si surzii saauda sis a vorbeasca,cei paralizati au mers din nou.In Ioan 5 1-9 un om care nu mergea de 38 de ani a putut sa isi ridice patul sis a mearga.A eliberat pe oameni de puterile intunericului care le domina viata.In unele ocazii a inviat pe cei morti(Ioan 11.38-44)Si totusi nu doar acestea i-a facut lucrarea impresiva,ci dragostea pe care o purta pentru cei neiubiti,leprosy si prostituate.Suprema dovada de iubire pentru noi a fost aratata pe cruce.Cand l-au torturat si lau pironit pe lemn,a rostit iertare in dreptul nostrum(luca22.34)Chiar se poate ca acestea sa fie activitati ale unui om nebun?
CARACTERUL LUI
Caracterul lui Isus a impresionat milioane de oameni care njci macar nu isi spunea crestini.De exemplu Bernard Levin a spus referitor la Isus:
“nu e natura Lui Cristos in cuvintele Noului Testament,suficient ca sa strapunga inimile acelora a caror inima poate fi strapunsa?El inca schimba inimi,mesajul Lui e inca clar,Mila Lui e inca infinita,Mangaierea Lui e inca efectiva,Cuvintele Lui inca sunt pline de glorie,intelepciune si dragoste.Una din favoritele mele descrieri despre caracterul Lui Isus vine de la Ex-ul Lord Chancellor,Lordul Hailsham.In autobiografia lui “Us ape care am intrat” descrie cum a ajuns persoana Lui Isus vie pentru El,pe cand era inca in Facultate.Primul lucru pe care il putem invata despre El e ca ar fi trebuit sa fim cu adevarat coplesiti de prezenta Lui.Isus era un om foarte irezistibil,ceea ae au pironit ei pe cruce a fost un barbat tanar,vital,plin de viata si insasi Domnul Vietii.Chiar mai mult,Domnul Bucuriei,Un om atat de atractiv incat oamenii il urmau oriunde El mergea.Aveti imaginea unui om glorios,plin de bucurie si viata,a carui prezenta a umplut pe prietenii lui cu incantare.nu era un Galilean pal si anost,ci un om intreg,sanatos..copii stateau in jurul Lui plini de veselie si placere in timp ce El ii ridica in bratele Lui si le zambea.Un om care exemplifica un pur neegoism,sau autocompatimire,umilinta darn u slabiciune,veselie,bunatate darn u indulgenta,Era un om in care nici macar dusmanii lui nu puteau gasi ceva gresit,si prietenii care il cunosteau bine spuneau ca este fara de pacat.Poate cineva sa zica ca un astfel de om era malefic sau nebun?Implnirea Profetiilor noului TestamenWhilbur Smith,un scriitor teolog spunea:
Lumea straveche avea multe si variate posibilitati de a cunoaste divinitatea,dar nici macar in intreaga literature Greaca si Latina (desi au folosit deseori cuvintele “profet “si “proorocii”)nu gasim proorocii specifice despre vreun eveniment istoric grozav in viitorul indepartat.sau despre venirea unui Salvator printre oameni.Mohamedanismul nu poat puncta nici o profetie despre venirea lui Mohamed,anuntata cu SUTE de ani inainte.Nici fondatorii altor culte nu poate identifica alte texte istorice vechi care sa prezica aparenta lor.

Totusi,in cazul Lui Isus,a implinit peste 300 de profetii(spuse de diferiti oameni intr-un timp de 500 de ani)incluzand 29 de profetii majore implinite intr-o singura zi,ziua in care a murit.Sa presupunem ca Isus a fost un om intelept,care in mod deliberat ar fi vrut sa implineasca profetiile ca sa demonstreze ca El ar fi fost Mesia despre care s-a scris in Vechiul Testament.
Problema care ne priveste in aceasta sugestie este ca i-ar fi fost extreme de dificil sa implineasca un numar atat de mare de profetii.iar apoi,omeneste vorbind nu avea nici un control asupra multor dintr evenimente.De exemplu,modul exact in care a murita fost prezis in Vechiul Testamnet(Isaia 53)locul inmormantarii Lui si chiar locul nasterii Lui(Mica 5.2)Daca Isus ar fi fost un om siresi ar fi vrut sa implineasca toate profetiile scrise despre Mesia,cred ca i-ar fi fost un pic cam dificil.Pana cand ar fi realizat El ce vrea sa faca si s-ar fi “pus pe treaba”ar fi fost putin prea tarziu pana cand ar fi aflat modul si locul nasterii Lui

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 12 March 2006 - 12:03 PM

0

#5 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 12 March 2006 - 04:07 PM

Vezi postareahans, la Mar 11 2006, 07:19 PM, a spus:

Da, istoria demonstreaza faptul ca Isus din Nazaret a fost un personaj real, care a influentat nu NUMAI vietile unor oameni, CI si istoria. :spiteful:
Chiar faptul ca a avut un impact puternic asupra acestui pamant, il constituie, cred eu, calendarul actual care ne situeaza pe noi in partea de "dupa Hristos".

Religia bazata pe persoana lui Isus a influentat istoria, deci influenta acestuia a fost cel mult indirecta. Pe de alt parte, s-a mai vorbit despre calendarul crestin si la o alta discutie.
0

#6 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-February 06

Scris 12 March 2006 - 08:47 PM

Vezi postareadan-marius, la Mar 12 2006, 06:07 PM, a spus:

Religia bazata pe persoana lui Isus a influentat istoria, deci influenta acestuia a fost cel mult indirecta. Pe de alt parte, s-a mai vorbit despre calendarul crestin si la o alta discutie.

Faptul ca Iisus a influentat istoria este incontestabil. De aia sunt acum 1 miliard de crestini.
Dar despre modul cum a influentat istoria, ar trebui sa mai plecam si ochii in jos de rusine:
- cruciadele, inchizitia, legi religioase absurde, bezna intelectuala in care a fost tinuta Europa timp de sute de ani.
Daca s-ar face o statistica cred ca Dumnezeu este "instigatorul" celor mai multe crime petrecute pe pamant.

Si apropo. Iisus nu prea are legatura cu Nazareth-ul. Se pare ca nici nu prea exista aceasta asezare pe vremea aia. Asta au "stabilit" unii "invatati" crestini mai incolo prin secolul 4.

Se pare ca cei care nu au fost contemporani cu Iisus stiau mai multe decat cei care au fost contemporani. :spiteful:

Aceasta postare a fost editata de Maximus: 12 March 2006 - 08:49 PM

0

#7 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 March 2006 - 09:56 PM

Vezi postareaMaximus, la Mar 12 2006, 08:47 PM, a spus:

Faptul ca Iisus a influentat istoria este incontestabil. De aia sunt acum 1 miliard de crestini.
Dar despre modul cum a influentat istoria, ar trebui sa mai plecam si ochii in jos de rusine:
- cruciadele, inchizitia, legi religioase absurde, bezna intelectuala in care a fost tinuta Europa timp de sute de ani.
Daca s-ar face o statistica cred ca Dumnezeu este "instigatorul" celor mai multe crime petrecute pe pamant.

Si apropo. Iisus nu prea are legatura cu Nazareth-ul. Se pare ca nici nu prea exista aceasta asezare pe vremea aia. Asta au "stabilit" unii "invatati" crestini mai incolo prin secolul 4.

Se pare ca cei care nu au fost contemporani cu Iisus stiau mai multe decat cei care au fost contemporani. :spiteful:

Influenta lui Isus asupra omenirii a avut UN SINGUR efect: MANTUIREA oamenilor care cred in El ca Fiu al lui Dumnezeu.
Cruciadele, Inchizitia, si alea NU SUNT opera lui Isus. ESTE opera OMULUI care NU L-A CUNOSCUT nici pe El si nici pe Tatal:"...caci vine vremea cand ORICINE VA VA OMORI, va crede ca face un serviciu sacru pentru Dumnezeu..." - nu stiu exact LOCATIA acestui verset, dar ideea asta este.
NU putem sa-I atribuim toate astea lui Isus, Celui care a fost tratat de oameni astfel:"atunci L-au SCUIPAT in fata, L-au BATUT cu pumnii si unii L-au PALMUIT" , si TOTUSI a spus:"Iarta-i Tata...!". NU vad NICI O LEGATURA intre un om care ia o viata si Isus , Fiul lui Dumnezeu care Si-a dat viata.
Tu vezi una?
0

#8 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 March 2006 - 10:12 PM

Vezi postareahans, la Mar 12 2006, 11:56 PM, a spus:

Influenta lui Isus asupra omenirii a avut UN SINGUR efect: MANTUIREA oamenilor care cred in El ca Fiu al lui Dumnezeu.
Cruciadele, Inchizitia, si alea NU SUNT opera lui Isus. ESTE opera OMULUI care NU L-A CUNOSCUT nici pe El si nici pe Tatal:"...caci vine vremea cand ORICINE VA VA OMORI, va crede ca face un serviciu sacru pentru Dumnezeu..." - nu stiu exact LOCATIA acestui verset, dar ideea asta este.
NU putem sa-I atribuim toate astea lui Isus, Celui care a fost tratat de oameni astfel:"atunci L-au SCUIPAT in fata, L-au BATUT cu pumnii si unii L-au PALMUIT" , si TOTUSI a spus:"Iarta-i Tata...!". NU vad NICI O LEGATURA intre un om care ia o viata si Isus , Fiul lui Dumnezeu care Si-a dat viata.
Tu vezi una?

Era vorba de influenta istorica. Nu te ambala.

Pai nu stiu. Intreaba-l pe Giordano Bruno ce legatura este intre crestinis si stiinta de pilda?

Vezi postareaannacondor, la Mar 11 2006, 05:15 PM, a spus:

Un misionar care lucra cu copii din orientul mijlociu conducea cand deodata a ramas fara benzina.Nu avea nici o sticla de rezerva in masina ei si tot ce a putut gasi a fost o olitza de noapte.A mers o mila pana la statia de petrol si a umplut-o cu benzina.In timp ce turna din olitza in rezervorul pentru benzina

Tu crezi vrajeli de genul asta?
Pai crezi ca aia de la statia de petrol nu aveau o sticla sa ii dea femeii?
Sau un alt recipient?
Sau o masina sa o tracteze?
Sau altcineva care trecea pe acolo sa o tracteze?
Sau un telefon sa anunte pe cineva sa o tracteze?
Sau daca zici ca era in orientul mijlociu putea sa sape vreo juma de metru si dadea de petrol :spiteful: (gluma)
Nu avea sticla de rezerva dar avea o olitza?
hai mai sa fim seriosi. Prin amanunte din astea se discrediteaza povestile astea de adormit copii.

Aceasta postare a fost editata de Maximus: 12 March 2006 - 10:12 PM

0

#9 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 March 2006 - 10:25 PM

Vezi postareaMaximus, la Mar 12 2006, 10:12 PM, a spus:

Era vorba de influenta istorica. Nu te ambala.

Pai nu stiu. Intreaba-l pe Giordano Bruno ce legatura este intre crestinis si stiinta de pilda?
Tu crezi vrajeli de genul asta?
Pai crezi ca aia de la statia de petrol nu aveau o sticla sa ii dea femeii?
Sau un alt recipient?
Sau o masina sa o tracteze?
Sau altcineva care trecea pe acolo sa o tracteze?
Sau un telefon sa anunte pe cineva sa o tracteze?
Sau daca zici ca era in orientul mijlociu putea sa sape vreo juma de metru si dadea de petrol :blink: (gluma)
Nu avea sticla de rezerva dar avea o olitza?
hai mai sa fim seriosi. Prin amanunte din astea se discrediteaza povestile astea de adormit copii.

Pai, nu m-am ambalat deloc! :spiteful:
Cat despre Giordano Bruno, se prea poate sa fi fost un mare om al lui Dumnezeu, dar dupa cum ai spus si tu, in acea vreme domnea o totala intoleranta fata de semeni care l-a transformat in victima.
Sunt sigur ca Isus Si-a acoperit ochii si a plans, vazand scena in care milioane de NEVINOVATI au fost ucisi in cele mai cumplite chinuri... cum spun unii astazi ca va fi vesnic in iad! El n-a avut nici o legatura cu acei oameni, chiar daca ei se AUTOINTITULAU ca Biserica Universala sau mai nu stiu cum. De altfel, o lucrare mai "perfecta" decat aceasta pe care a facut-o si o face Adversarul lui Dumnezeu, folosindu-se de titluri ca : Adevarul unic, Biserica Unica, Singura scapare si mai nu stiu cum, NU PUTEA FACE! Si oamenii dau astfel vina pe CINE? Pe Dumnezeu! Din ce cauza? Din cauza ca nu-L cunosc, si din cauza ca lucrarea Diavolului este "perfecta".

Cat despre vrajelile de care spui, sa stii ca nici mie nu-mi prea plac tot felul de "MARTURII PERSONALE", si alte laudarosenii. :yahoo:
0

#10 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 March 2006 - 10:29 PM

Vezi postareahans, la Mar 13 2006, 12:25 AM, a spus:

Pai, nu m-am ambalat deloc! :spiteful:
Cat despre Giordano Bruno, se prea poate sa fi fost un mare om al lui Dumnezeu, dar dupa cum ai spus si tu, in acea vreme domnea o totala intoleranta fata de semeni care l-a transformat in victima.
Sunt sigur ca Isus Si-a acoperit ochii si a plans, vazand scena in care milioane de NEVINOVATI au fost ucisi in cele mai cumplite chinuri... cum spun unii astazi ca va fi vesnic in iad! El n-a avut nici o legatura cu acei oameni, chiar daca ei se AUTOINTITULAU ca Biserica Universala sau mai nu stiu cum. De altfel, o lucrare mai "perfecta" decat aceasta pe care a facut-o si o face Adversarul lui Dumnezeu, folosindu-se de titluri ca : Adevarul unic, Biserica Unica, Singura scapare si mai nu stiu cum, NU PUTEA FACE! Si oamenii dau astfel vina pe CINE? Pe Dumnezeu! Din ce cauza? Din cauza ca nu-L cunosc, si din cauza ca lucrarea Diavolului este "perfecta".

Cat despre vrajelile de care spui, sa stii ca nici mie nu-mi prea plac tot felul de "MARTURII PERSONALE", si alte laudarosenii. :blink:

Asa e.
Nu poate fi de vina Divinitatea pentru toate tampeniile pe care omul le-a facut in numele ei.
Cat despre marturiile personale de genul ala, par asa de cusute cu ata alba (nu contest ca ar putea fi adevarate dar sunt asa invaluite in ideile lui Ion Creanga).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Biserica, adevar sau inconstienta
descifrarea adevaratului adevar
hackerprof  9 6.628
Topic inchis De ce dovezi aveti nevoie pentru a crede? isihie  51 13.679
Replici noi Ciclul Monoteist tota_puri  0 1.042
Poll (No New) Chestionar:    Dumnezeu - fantezie sau realitate Pixelut  30 10.027
Topic inchis Test: despre carti cu caracter religios
Cat de sfanta e "cartea sfanta"
Soimos  10 6.305