Sari la conținut
Forum Roportal
Arcangelo

Centrul si ierarhia

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Exista o perceptie foarte raspandita in societatea umana in general: ca centrul este locul de decizie,de putere.Avem "centrul pentru handicapati" chiar,si multe alte centre de-astea...e plina lumea de ele.Avem "decizii luate de la Centru"...adica "de sus".Centrul fiind pentru cei care gandesc asa,varful Ierarhiei.Locul unde se aduna puterea si resursele.

Centrul,in viziunea asta,este luciferic.E locul maximei lacomii,al abuzului total,al jecmanelii,arogantei,al acapararii,al falsei importante al egoismului.Este insusi lumea construita in exterior dupa chipul idolului din interior:Ego-ul.

Sistemul ierarhic este piramida concentrarii resurselor,puterii,deciziei "la varf".

Unii,vor "beneficia" de puterea,decizia si resursele celorlalti -straturi peste straturi de sefi -subalterni la randul lor catre alti sefi,la fel ca si ei,aspirand AMBITIOS,INVIDIOS,LACOM sa urce "scara sociala",pe umerii altora.

Seful,e acea persoana care ia decizii in locul subalternului,care il privesc pe acesta.Este stapanul de care subalternul depinde.E un sistem al robiei,al injustitiei,al discriminarii.

Sistemul e facut special pentru cei lacomi si fara scrupule,pentru fiintele dominate de invidie si ambitie.Pentru pupincuristi si egoisti-narcisisti,pentru psihopati lipsiti de empatie si orice calitate umana.

Si sistemul asta ierarhic,e facut special pentru a-i forta pe cei care urca scara ierarhica sa-si abandoneze orice urma de umanitate pe parcurs.

E un sistem al obedientei,al abuzului.Unii vor munci -altii vor beneficia de roadele muncii lor...fiecare tinandu-i in spate pe altii,si cu totii adunand putere si resurse pentru "elite".

Sistemul asta,face ca o minoritate infima dintre oameni sa detina o proportie socanta din toata averea de pe pamant,din toate resursele disponibile iar o majoritate covarsitoare,sa adune resurse si sa-si cedeze puterea de decizie,libertatea de alegere in mainile acestei "elite" a intunericului...

 

Arhetipal,Imperiul este imaginea cea mai potrivita a sistemului: imperiul care TREBUIE sa cucereasca,trebuie sa se extinda,sa ia din ce in ce mai mult,de la cat mai multi,pentru a putea sa subziste ca atare.Este "schema ponzi" -sau asa cum e cunoscuta pe la noi "jocul piramidal".

Totul poate sa functioneze doar pe baza de coruptie,lacomie secret si minciuna -adevarul ar distruge imediat tot esafodajul.

Societatea noastra este organizata ierarhic,pe toate nivelele.Pana si religia ajuta la cultivarea sistemului ierarhic,prezentandu-l pe Dumnezeu ca pe un stapan si pe oameni ca pe niste sclavi organizati si ei tot piramidal,cu ierarhii de sfinti,ingeri si evident cu clerici -si ei avand diferite grade de sefie unii fata de ceilalti...

Pana si interiorul psihic al oamenilor este corupt se spurcaciunea ierarhica -oamenii se raporteaza unii la altii pe considerente de statut social,imagine si "importanta"...insa se raporteaza la ei insisi la fel!

Si in interior exista o ierarhie -exista un personaj nedorit -umbra,exista o elita -supraeul,si exista o relatie intre judecatorul interior si infractorul/victima.

Totul e judecat permanent,raportat la criterii false,egotice,bolnave...

Ierarhia,este de fapt un PARAZIT.O capusa a umanitatii.

 

Soarele,e centrul sistemului nostru solar,nu? -de acolo,din centru se distribuie energia.Cu totul altceva,nu-i asa?

Si mai avem si alte expresii: "a fi in centrul evenimentelor",de exemplu -adica a PARTICIPA.

Centrul real,e locul in care se intalnesc,se intersecteaza diagonalele -acele linii care unesc extremitatile.Crucea,este un simbol al centrului,de exemplu.(crucea nu este doar un simbol crestin,ci a precedat crestinismul,fiind preluat de el)

Ce inseamna asta? -ca crucea e simbolul participarii,intersectiei totului,al sursei de unde energia e distribuita -soarele.Este unul dintre cele mai semnificative simboluri ale conectarii la Sursa,al Totalitatii,al Divinului adica.

Centrul real,este cu totul altceva decat "elita" ierarhica.Centrul real,este Sursa.

 

De ce am deschis topicul? -pentru ca foarte multi oameni sprijina sistemul ierarhic,satanic,fara sa inteleaga participarea lor la imperiul raului.Ba mai mult,pretinzand ca aceasta organizare ierarhica este ceva divin-instituit,pentru ca au fost dresati inca de mici sa creada intr-o divinitate sef ierarhic.Intr-un Dumnezeu-Despot stalinist,un tatuc,un mega big-brother care le cere SUPUNERE fata de autoritatea sa,care le cere recunoastere,care vrea importanta,care are tot felul de directive stupide pana la ridicol fata de ei...

Am deschis topicul pentru a-i trezi pe acesti creduli la realitate;pentru ca ei sa inceteze sa mai sustina sistemul raului cu toate puterile lor dar mai ales,cu constiinta lor.

Lumea intarzie sa se schimbe pentru ca ei intarzie sa se trezeasca...domnia raului subzista pe constiintele lor intunericite de veacuri de manipulare.

Si eu nu mai am rabdare...eu vreau sa fiu liber -chiar daca ei urasc libertatea.

Nu vreau sa fiu o rotita din sistemul asta al rautatii organizate,al minciunii institutionalizate,al manipularilor si secretelor.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am deschis topicul pentru a-i trezi pe acesti creduli la realitate;pentru ca ei sa inceteze sa mai sustina sistemul raului cu toate puterile lor dar mai ales,cu constiinta lor.

M-am tot chinuit sa-l gasesc pe Mesia fara ca eu sa stiu ca sta pe forumul roportal! Ia te uita cum incearca el sa ne mantuiasca din credulitate!

 

Apropo, am avut ocazia sa cunosc in carne si oase un individ care a scris o carte despre care spune ca va salva lumea! Eu cred ca acel individ ar trebui sa fie bagati in "centre divine de putere si energie care recupereaza mintea oamenilor" (ma refer la anumite spitale unde se dau multe somnifere)! Oare ce am putea spune despre "profetii" care bantuie pe acest forum si deschid discuti... pe care nu prea stiu cum sa le calific?

 

E un sistem al obedientei,al abuzului.Unii vor munci -altii vor beneficia de roadele muncii lor...

Iar unii, din lipsa de ocupatie, deschid topicuri mai "spirituale"!

 

De ce am deschis topicul? -pentru ca foarte multi oameni sprijina sistemul ierarhic,satanic,fara sa inteleaga participarea lor la imperiul raului.

Mai sa fie! Ce revelatie ne-ai oferit! Sunt curios daca mai sunt multi care poti "gandi" chestii de felul asta ca sa stiu daca trebuie sa ma speriu sau nu!

 

P.S.

Nu mai stau sa comentez celelalte afirmatii de pe aici ca mi se zburleste paru' in cap! Sper ca sunt vizitatori care vor aprecia micul meu aport ironico-sceptic!

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Sunt de-acord cu tot ce ai spus, mai putin de partea cu adevarul. Nu cred ca adevarul va schimba ceva, tocmai pentru ca oamenii, chiar si aia inconstienti care urmeaza caracatita sistemului simt in sinea lor toate astea pentru ca sunt oameni coruptibili. Chiar si daca ar vedea adevarul pe fata, lacomia si latura intunecata din ei tot ar reveni la vechile obiceiuri. Si sunt chiar multi care stiu lucrurile astea, dar pur si simplu nu le pasa. Ei considera e ca mai practic sa se adapteze decat sa lupte sau sa schimbe... Eh...asta e viata, ce sa faci. Cine mai are curajul sa mai deschida ochii azi e numit nebun si trimis la balamuc... Din pacate libertatea din punct de vedere social e o iluzie absoluta. Nu ai cum sa fii liber traind in societate, unde esti obligat sa te manjesti cu rahat la fiecare pas. Si de cresti, si de stai pe loc, rahat tot trebuie sa inghiti... De asemenea filozofia consumerista si materialiasta ne influenteaza atat de tare ca nici nu ne dam seama. Nu doar ca nu esti liber din punct de vedere fizic, dar nici psihic sau intelectual. Te pomenesti gandind cu ideile altora fara sa-ti dai seama. Cred ca abilitatea unui om "normal" de a rezista in fata acestor lucruri e strict legata de capacitatea lui de a se izola si de a fi fericit cu nimic...cat timp ai nevoie de ceva din mediul asta contaminat, iti pierzi din libertate. Nu poti fi liber cand ai intermediari, si culmea, nu catre adevar, ci catre minciuna. Totul devine confuz asa.

Editat de Renaissance'91
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca adevarul va schimba ceva, tocmai pentru ca oamenii, chiar si aia inconstienti care urmeaza caracatita sistemului simt in sinea lor toate astea pentru ca sunt oameni coruptibili.

Cum ai ajuns la concluzia ca oamenii urmeaza "caracatita sitemului" sunt oameni coruptibili? (Imi plac generalizarile fiindca de cele mai multe ori nu sunt valabile iar un sceptic se poate lega de ele)

 

 

Chiar si daca ar vedea adevarul pe fata, lacomia si latura intunecata din ei tot ar reveni la vechile obiceiuri.

Unii da, altii nu! Daca te referi la partile rele pe care le are societatea (in ansamblul ei, formata din mai multe entitati) cand spui "caracatita sistemului". Unii oameni nu le remarca, unii oameni nu au incotro si trebuie sa se conformeze jocului (de exemplu cei care sunt obligati sa lupte in razboaie in tarile in care armata este obligatorie), unii lupta impotriva sitemului, unii... etc! (Iete ca am mai gasit o generalizare)

 

Si sunt chiar multi care stiu lucrurile astea, dar pur si simplu nu le pasa. Ei considera e ca mai practic sa se adapteze decat sa lupte sau sa schimbe... Eh...asta e viata, ce sa faci.

Poate ca lupta este o adaptare! Nu ti se pare? Eh... asta e viata!

 

Cine mai are curajul sa mai deschida ochii azi e numit nebun si trimis la balamuc...

Daca vreunu are idei mai "nastrusnice" e bun de trimis la un examen medical! Totusi sunt multi oameni mai mult sau mai putin intregi la minte carora li se recunoaste meritul de a aduce schimbari pozitive in societate! Cateva exemple gasesti aici:

*http://www.ted.com/talks/lang/en/fields_wicker_miurin_learning_from_leadership_s_missing_manual.html (pe ted.com gasesti sute de astfel de exemple)

*sunt si romani cum ar fi cei de la medicologia.info care arata arata aberatiile din lumea pseudomedicala de care trebuie sa ne ferim!

*nu mai stau sa dau exemple... cine vrea sa sa caute oameni seriosi care ne invata cum sa privim realitatea in fata, vor gasi, probabil, ce cauta; ceilalti nu au decat sa la tot felul de mistici si duhovnici!

 

Nu ai cum sa fii liber traind in societate, unde esti obligat sa te manjesti cu rahat la fiecare pas. Si de cresti, si de stai pe loc, rahat tot trebuie sa inghiti... De asemenea filozofia consumerista si materialiasta ne influenteaza atat de tare ca nici nu ne dam seama. Nu doar ca nu esti liber din punct de vedere fizic, dar nici psihic sau intelectual. Te pomenesti gandind cu ideile altora fara sa-ti dai seama.

Ai adus o critica corecta a partilor rele pe care le are capitalismul totusi, sincer sa fiu, nu-mi doresc o alternativa la capitalism dintre cele care au mai existat in trecut (comunismul a fost un esec, perioada medievala a fost prina de razboaie religioase etc.). Daca ai o varianta mai buna la capitalism, as vrea sa o discutam cu conditia sa nu fie prea "mistica"!

 

Cred ca abilitatea unui om "normal" de a rezista in fata acestor lucruri e strict legata de capacitatea lui de a se izola si de a fi fericit cu nimic...cat timp ai nevoie de ceva din mediul asta contaminat, iti pierzi din libertate. Nu poti fi liber cand ai intermediari, si culmea, nu catre adevar, ci catre minciuna. Totul devine confuz asa.

Eu cred ca abilitatea unui om, cat de cat normal, de a rezista este data (si cred ca pot generaliza) de capacitatea lui de a fi cat de cat rational! Am gasit o melodie interesanta despre acest aspect:

Editat de laursan3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E bine ca ai hotarat sa fii sceptic, dar vezi ca are doua fete si scepticismul asta. Te asigur ca unele generalizari sunt valabile. Cum ar fi faptul ca e mai usor sa mergi cu curentul decat impotriva lui.

 

Aia e lupta pentru adaptare ce spuneai tu, si nu la aia ma refeream. La altfel de lupta.

 

Sunt familiarizat cu aberatiile pseudomedicale, dar si cu minciunile medicale. Ce pot sa zic, suntem mintiti din ambele parti. Banuiesc ca tot sistemul materialist e de vina. Ia exemplul psihiatriei.

 

Parerea mea e ca nu de alt sistem ar fi nevoie, ci de o alta mentalitate. Trebuie schimbata ideologia si viziunea asupra vietii mai mult. Daca schimbi un sistem politic, care e o simpla formalitate dar nu si viziunea oamenilor, nu ai schimbat mare lucru. Omul de azi traieste intr-o lupta absurda, atatia oameni care traiesc doar de pe o zi pe alta. Nu vedem oare cum devine din ce in ce mai greu sa detii ceva ? Suntem vanduti treptat treptat. Azi pana sa-ti iei un apartament ajungi la pensie. E oare normal ca tot ce are un om pe parcursul vietii sale sa fie inchiriat si sa necesite munca continua ? Mie nu mi se pare normal. Vom ajunge sa platim chirie si pentru suprafata de planeta pe care o ocupam. Stiu ca tot ce zic eu aici iti pare de domeniul psihiatriei, asa ii judecam si eu pe cei care gandeau asa, dar pur si simplu adevarul e acolo pentru cine vrea sa-l priveasca. Toate tendintele societatii moderne nu au cum sa duca la ceva bun, simplu.

 

Da, rational. Dar ratiunea nu inseamna doar ce iti zic altii ca inseamna. De ce ar fi mai rational sa te adaptezi la un sistem care nu te satisface ? Rationale sunt multe, dar nu si utile.

 

Tot ce e facut in societate e facut din si pentru profit. Nici stiinta nu e atat de nobila si ideala pe cat ne-au spus noua marile genii. Poate era alta perioada atunci. Ce nu aduce profit nu supravietuieste. Asa ca ar trebui sa ne gandim serios cate institutii lucreaza in folosul cetateanului.

 

Cine vrea sa gaseasca oameni de la care sa invete cum e realitatea, trebuie sa caute in afara societatii, sau deasupra ei. Un om oricat de inteligent, daca e prins in acest joc nu vede nici el prea clar. Pentru ca pleaca de la premisele cu care s-a obisnuit, premisele societatii in care traieste. E un om in contextul lui, si de-aia adevarul lui e valabil doar in contextul ala.

 

Sunt chestii pe care nu le pot expune in cateva randuri, nici macar in cateva pagini.

Editat de Renaissance'91
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din lipsa de timp voi comenta doar cateva afirmatii din comentariul tau! Sper sa fiu iertat daca fac prin asta o oarecare scoatere din context neintentionata! (Nu-mi plac comentariile lungi fiindca e greu sa le faci o "disectie"!)

E bine ca ai hotarat sa fii sceptic, dar vezi ca are doua fete si scepticismul asta. Te asigur ca unele generalizari sunt valabile. Cum ar fi faptul ca e mai usor sa mergi cu curentul decat impotriva lui.

 

Poate ca curentul te duce, fie ca vrei fie ca nu, intr-o anumita directie! Dar fiindca sunt la moda analogiile pe acest forum, pot argumenta ca nu este general valabil acest efect al curentului! Centralele eoliene sunt puse impotriva curentilor de aer, turbinele din amenajarile hidrotermale sunt puse impotriva curentilor de apa, iar miscarile sociale reformatoare, inainte de a reprezenta un "curent" principal, au de luptat impotriva altor "curente". Scepticismul ca miscare avanseaza tocmai datorita curentului de ignoranta impotriva caruia lupta !

Parerea mea e ca nu de alt sistem ar fi nevoie, ci de o alta mentalitate. Trebuie schimbata ideologia si viziunea asupra vietii mai mult.

Orice incercare de a schimba natura umana a fost un rau mai mare! Daca aceasta natura umana nu se shimba de la sine in timp istoric, avem parte de dezastru (comunismul a dorit sa produca "Omul Nou" si a intrat in colaps, religia a incercat sa aduca imparatia lui Dumnezeu pe pamant si a creat cruciade si arderi pe rug,etc)! Refugiul in misticism e doar un mod de a inchide ochii la realitate (sau de a muri fara a muri de tot)... prefer sa continuam sa avansam in directia descoperilor stiintifice si mai ales in popularizarea stiintei unor mase de oameni prinse in superstitie! (Mai ales in Romania trebuie facuta aceasta popularizare in conditiile in care statul ofera religiei 0.4% din PIB iar cercetarii doar 0,2%).

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Orice incercare de a schimba natura umana a fost un rau mai mare! Daca aceasta natura umana nu se shimba de la sine in timp istoric, avem parte de dezastru (comunismul a dorit sa produca "Omul Nou" si a intrat in colaps, religia a incercat sa aduca imparatia lui Dumnezeu pe pamant si a creat cruciade si arderi pe rug,etc)! Refugiul in misticism e doar un mod de a inchide ochii la realitate (sau de a muri fara a muri de tot)... prefer sa continuam sa avansam in directia descoperilor stiintifice si mai ales in popularizarea stiintei unor mase de oameni prinse in superstitie! (Mai ales in Romania trebuie facuta aceasta popularizare in conditiile in care statul ofera religiei 0.4% din PIB iar cercetarii doar 0,2%).

 

Perfect adevarat ce zici. Orice incercare de a schimba natura umana face rau. Acum hai sa ne gandim putin si la timpurile noastre, prezente. Spiritualitatea e o latura importanta a psihicului uman, nu o poti nega cum fac unii cu atata vehementa, cica pentru "adevar". Ei expun un adevar partial pe care cu viclenie il extind la tot contextul. Oare nu se incearca azi schimbarea naturii umane ? Nu atat de evident ca in comunism, pentru ca au invatat din acele greseli. Eu cred ca trebuie sa depasim limitele astea, si sa nu mai privim oamenii in functie de culorile lor politice. Nu au relevanta decat la suprafata. In esenta, principiile sunt cam aceleasi. Refugiul in misticism e ce spui tu, dar nu trebuie sa te refugiezi neaparat, trebuie doar sa percepi corect niste aspecte subtile.

 

Eu nu prefer sa avansam in directia descoperirilor stiintifice. Stii de ce ? Pentru ca in timp ce occidentul descopera nemurirea, Africa moare de foame. Ti se pare uman asa ? Nu sunt de-acord cu progresul de dragul progresului, e cauza tuturor problemelor. Pentru ca vezi tu, nici stiinta nu e obiectiva in totalitate. Citeste pe "marii" evolutionisti de azi, si vezi care e pozitia lor cu privire la om. Citeste-l pe Dawkins, si spune-mi daca incercarea lui de-a ne convinge de ideile lui are vreo legatura cu adevarul sau cu realitatea. Trendul din biologie azi e sa consideram ca omul e un animal, si ca constiinta se "naste" din materie. Sunt chestii care pot fi infirmate cu cateva vorbe, de catre orice om lucid. Nu zic ca nu ar gandi, gandesc ei prea bine si pornesc in mod voit de la premise false si nedemonstrate.

 

Da, sunt de-acord cu popularizarea stiintei, dar doar in conditiile in care e stiinta adevarata, nu fantezie. Despre religie prefer sa nu ma pronunt, stim prea multi care e treaba cu ea, nici nu merita dezbatut acest subiect aici. Ce sustin eu e spiritualitatea, cu totul altceva. Ceva ce orice om ar trebui sa caute in viata lui.

 

Spiritualitatea nu face razboaie cu stiinta, ba chiar se completeaza foarte bine. Spiritualitatea consta in aici si acum, in empatie, in luciditate, nu in povesti cu zei nemuritori. Parerea mea e ca progresul stiintific singur nu are cum sa salveze lumea de la situatia deplorabila spre care se indreapta. Ne putem gandi si la revolutia industriala din sec. XVIII-XIX cand oamenii munceau pe branci cate 14-16 ore pe zi. Inainte nu munceau asa. Cica progres. Muncesti ca sa progresezi, apoi dupa ce progresezi muncesti si mai tare ca sa poti tine pasul. Cine spune ca trebuie sa progresam undeva ? Nu e timp destul in univers sa o facem treptat si firesc, trebuie graba asta nebuna ?

 

Lumea asta nu e deloc rationala. Bagam E-uri in alimente, otravim apa, aerul, creste incidenta cancerului de 10 ori in ultimul secol, apoi cand ii vom gasi leacul, tot aceiasi societate va spune "Progres !!". De unde !... Progresul lor doar distruge echilibrul natural pentru a-l aduce inapoi prin mijloace artificiale. Totul tinde spre artificial azi. Parca ne detestam natura si viata, nu alta...

 

In concluzie asta cred eu despre progresul de dragul progresului. Nu aduce vreo solutie reala, ci doar alte probleme. La inceput au crezut ca stiinta va aduce fericirea. S-a vazut ca a adus mai mult suferinta. Cati nu sufera azi de depresie ? Eu nu atac stiinta, nici vorba, eu atac doar modul irational in care e folosita si drumul iluzoriu pe care a luat-o progresul. Mai mult progres tehnic duce la si mai multa nevoie de munca si finante, si la mai putina libertate. Si tot asa, pana devenim robi nu ne prindem ca de fapt muncim pentru altii. Nici nu apuci sa beneficiezi de roadele muncii tale, ca trebuie sa pornesti mai departe.

 

Si ca sa inchei, eu nu as populariza neaparat stiinta, ci mai ales filozofia stiintei. Istoria stiintei. Pentru ca doar asa poate omul observa cum au evoluat ideile stiintifice, si poate intelege mai bine contextul in care exista ea astazi. Daca doar le bagi pe gat niste idei deja culese s-ar putea sa nu ajute prea mult.

Editat de Renaissance'91
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Multumesc pentru raspuns! Nu ma asteptam la o abordare atat de adanca si la acest fel de a pune problema pe un topic cu niste chestii mistice care imi produc alergie! Ma bucur de provocarea pe care ai ridicat-o si mi-ar face placere sa continuam discutia si prin mesaje private (pe un topic public pot apare diversi oameni care bruiaza)!

 

Ai ridicat o problema dificila in special cand faci aluzie la diferenta de dezvoltate intre vest si regiuni cum e africa! Subinteleg ca ai dubii in privinta dreptului vestului de a se dezvolta in conditii in care tari sarace nu au unele oportuninati (aceleasi dubii le am si eu... totusi sunt de parere ca progresul stiintei trebuie sa continue)! Voi reveni la acest topic in weekend!

Editat de laursan3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exista o perceptie foarte raspandita in societatea umana in general: ca centrul este locul de decizie,de putere.

Si eu nu mai am rabdare...eu vreau sa fiu liber -chiar daca ei urasc libertatea.

Nu vreau sa fiu o rotita din sistemul asta al rautatii organizate,al minciunii institutionalizate,al manipularilor si secretelor.

Cum se realizează controlul minţilor, de ce facem ceea ce ni se spune de la centru?

Prin ideologii. Politicienii recurg la măsuri de austeritate pentru că aşa a spus cutare economist de la Chicago acum 30 de ani, nu pentru că ar fi făcut o analiză atentă a situaţiei actuale. Liberalii nu concep implicarea statului sau impozitul progresiv pentru că ne le permite ideologia. Social-democraţii nu ar accepta reduceri de impozite pentru anumite ramuri ale economiei pentru că ar contraveni ideologiei lor. Comuniştii nu permiteau proprietatea privată şi libera iniţiativă.

Reforma a permis la

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt de-acord cu tot ce ai spus, mai putin de partea cu adevarul. Nu cred ca adevarul va schimba ceva, tocmai pentru ca oamenii, chiar si aia inconstienti care urmeaza caracatita sistemului simt in sinea lor toate astea pentru ca sunt oameni coruptibili. Chiar si daca ar vedea adevarul pe fata, lacomia si latura intunecata din ei tot ar reveni la vechile obiceiuri. Si sunt chiar multi care stiu lucrurile astea, dar pur si simplu nu le pasa. Ei considera e ca mai practic sa se adapteze decat sa lupte sau sa schimbe... Eh...asta e viata, ce sa faci. Cine mai are curajul sa mai deschida ochii azi e numit nebun si trimis la balamuc... Din pacate libertatea din punct de vedere social e o iluzie absoluta. Nu ai cum sa fii liber traind in societate, unde esti obligat sa te manjesti cu rahat la fiecare pas. Si de cresti, si de stai pe loc, rahat tot trebuie sa inghiti... De asemenea filozofia consumerista si materialiasta ne influenteaza atat de tare ca nici nu ne dam seama. Nu doar ca nu esti liber din punct de vedere fizic, dar nici psihic sau intelectual. Te pomenesti gandind cu ideile altora fara sa-ti dai seama. Cred ca abilitatea unui om "normal" de a rezista in fata acestor lucruri e strict legata de capacitatea lui de a se izola si de a fi fericit cu nimic...cat timp ai nevoie de ceva din mediul asta contaminat, iti pierzi din libertate. Nu poti fi liber cand ai intermediari, si culmea, nu catre adevar, ci catre minciuna. Totul devine confuz asa.

Da, adevarul nu schimba aproape nimic, nu neaparat din pricina laturii coruptibile a oamenilor, ci si din pricina fricii si a sentimentului ca orice lupta e pierduta din start, pt. ca cei cu care te lupti sunt mult mai puternici decat tine avand aliati peste tot. Si, iar da, singura solutie de a rezista in fata tuturor anomaliilor si nedreptatilor este sa iti gasesti o oaza de liniste in tine insuti. Daca mai ai parte de cativa asemanatori tie, atunci viata chiar devine o adevarata sarbatoare.

Editat de Fiero
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×