KsSword, la Mar 7 2006, 12:07 AM, a spus:
Distribui internet prin cablu FTP la clienti, si as avea o inrtrebare daca ma puteti careva ajuta. Cam pe ce distanta merge sa alimentez un switch pe cablul FTP pe firele care nu le folosesc oricare dintre ele, ca sa nu am pierderi in retea.
Eu am alimentat in general cu fiecare switch la o distanta mai mare de 50m prin cablu FTP adica albmaro maro sau alb albastru albastru. Dar cand am tras pe distanta mai lunga de 100m deja siwtchul nu se mai alimenteaza calumea. Folosesc switchuri PLANET cu alimentare de 12V 500mA cele de 5 si 8 porturi cele mai mari de 8 porturi au 1Amper, dar inca de alea mai mare de 8 nu am pus.
Nu mai folosi Planet
RPC-urile de opt porturi merg şi la 140 de metri unul de altul, cu alimentare prin UTP!
La 200m. nu īncerca

Cu un cablu de 200m. īntre switch şi placa de reţea nu a funcţionat deloc, iar cu un cablu de 200m. īntre două switch-uri mergea cu 300 kbps (faţă de 100 Mbps, cāt e normal la 100m. de cablu)
Am folosit astfel de soluţii acum vreo 3 ani, dar apăreau frecvent blocări, cam la 2-3 săptămāni. Cea mai bună alimentare e cu cablu separat (2x0,5 sau 2x0,75 - cu dublă izolaţie).
P.S. Dacă foloseşti alimentarea prin UTP, pune toate firele disponibile īn paralel (de exemplu, "+"-ul pe albastru
şi alb-albastru, iar "-" -ul pe maro
şi alb-maro). Căderea de tensiune pe fire se va reduce extrem de mult.
Aceasta postare a fost editata de harald: 19 September 2006 - 03:04 PM