sau Inregistrare

• 33 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sa nu ne fie rusine ca suntem romani ! Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 04

Scris 26 November 2004 - 02:48 PM

Citeaza

multumesc.m-am mai linistit.chestia este ca ma lovesc peste tot de incapabilitatea oamenilor de a intelege ca intre o romanca si un italian poate fi o relatie frumoasa si curata mai presus de orice interese materiale.

Dada, eticheta de "interesata" ni se pune tuturor fetelor care suntem casatorite sau impreuna cu un cetatean strain. Atat in Romania cat si in tara lui de origine. Eu am avut reactia asta in Belgia, chiar daca sotul meu e tanar, arata bine si nu are o situatie materiala infloritoare.
Pur si simplu pentru ca eu sunt din Est si el din Vest.

In cei 4 ani de cand suntem impreuna am invatat sa nu ne mai pese. Noi stim de ce suntem impreuna, ce zice lumea nu conteaza.

Revenind la subiect, eu sunt mandra ca sunt romanca, o spun peste tot si reactiile pe care le primesc nu sunt neaparat negative.
In plus am adus cativa prieteni in vizita in tara si au fost incantati. Parerea proasta pe care o au strainii despre noi vine din necunoastere si din anumite reportaje extrem de defavorabile (multumita in mare parte televiziunii franceze).
0

#22 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 26 November 2004 - 03:31 PM

Bine ai venit Corinae! ai dreptate. La urma urmei lasa gura lumii sa vorbeasca pentru ca asta e treaba ei.....
0

#23 Utilizator offline   thugtudor 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 31-October 04

Scris 28 November 2004 - 04:10 AM

eu sa fiu sincer sunt mandru ca sunt roman si o sa o spun asta oriunde as trai si ce as face ....cei carora nu le place statul asta si eticheta asta de roman nu au decat sa plece la capsuni in spania din punctul meu de vedere multe lucruri o sa se schimbe din 2007 si atunci o sa stam si noi cu fruntea sus si nu o sa mai fim codasii Europei .....
0

#24 Utilizator offline   kyroptus 

• Dragos
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-May 04

Scris 01 December 2004 - 04:16 PM

Citeaza

eu sa fiu sincer sunt mandru ca sunt roman si o sa o spun asta oriunde as trai si ce as face ....cei carora nu le place statul asta si eticheta asta de roman nu au decat sa plece la capsuni in spania din punctul meu de vedere multe lucruri o sa se schimbe din 2007 si atunci o sa stam si noi cu fruntea sus si nu o sa mai fim codasii Europei .....

Cati ani zici ca ai pustiulica: 19... aha si pe unde lucrezi? Sau mai pe romaneste (ca tot esti roman) cu ce cifra incepe salariul tau si in cate se numara?

Nu spune nimeni ca e o rusine sa fi roman (te fac altii de rusine). Nu stiu ce experienta ai tu de viata, dar eu am trecut prin anumite lucruri mai neplacute. Ideea nu e de rusinea sau mandria ta de a fi roman, ci de cum te privesc altii. Nu mai fi incapatanat ca asta nu te duce bine.

Pe langa toate astea, nu critica prea repede, cei care au plecat sa munceasca in alta tara: fie la capsuni, baby-siter sau probabil sa spele WC-uri, sunt OAMENI HARNICI atat timp cat nu au plecat sa fure, sa talhareasca... sau sa cerseasca.

Culmea e ca deodata toate celelalte probleme sociale au fost rezolvate, si asta e cea mai arzatoare!

Ia mai si munciti (pe 200 EUR la o chirie de 120 EUR) cand arabii si tiganii si toate celelalte natii de javre si jigodii te umilesc cu nivelul de trai scazut... Si pe urma mai vorbim!
0

#25 Utilizator offline   thugtudor 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 03 December 2004 - 12:46 AM

wow nici macar nu stii cum arat si cine sunt si ma faci copchil si ma iei de sus uite sa-ti zic eu ceva ca si in romania se poate lucra f bine si castiga bani frumosi da nu la noi nimeni nu-i place sa munceasca asteapta sa vina altii sa le puna in traista cei care au plecat in spania la capsuni au plecat fiindca cu o scoala profesionala nu poti face nica in romania da in spania poti fi sluga altuia si dc adica tre sa muncesti pe 200 de euro pune mana pe carte si o sa muncesti si pentru 2000 .... si nu mai critica tu oamenii asa dur fiindca is spun o parere este parerea mea si nimeni nu poate sa o conteste asta consider eu daca nu iti place romania la capsuni frate nu te opreste nimeni aici ca de asta am facut revolutie ca sa putem face ce vrem sa putem alege .... decizia iti apartine ...
0

#26 Utilizator offline   kyroptus 

• Dragos
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-May 04

Scris 03 December 2004 - 10:22 AM

Salut!…
Ca sa nu te „iau de sus” (cum spui tu), am saă încerc saă-ti răspund fragmentat pe baza celor zise de tine! 2 lucruri sunt de menționat, vârsta din buletin este uneori irelevantă, iar (probabil cel mai important) nu jigni cei care nu au avut posibilitatea, sau care nu au fost înzestrați de Dumnezeu, pentru nivelul lor de învățătură. Asta in ideea faptului că ești o persoana cu studii mai superioare care-i poate înțelege și pe ceilalți!

Citeaza

uite sa-ti zic eu ceva ca si in romania se poate lucra f bine si castiga bani frumosi da nu la noi nimeni nu-i place sa munceasca asteapta sa vina altii sa le puna in traista…
Cat se poate de corect! Dar (căci exista si un dar) noi am trecut printr-o schimbare brusca de cursuri iar mulți din cei pe care-i vezi ca stau poartă acele sechele… ba chiar mai sunt și debusolați datorită nivelului de trai pe care-la au. Încă odată te mai întreb ce consideri tu că se numesc bani frumoși? Eu consider ca se înscriu în această categorie cei care te fac sa duci un trai decent… ceea ce la noi e foarte rar.

Citeaza

cei care au plecat in spania la capsuni au plecat fiindca cu o scoala profesionala nu poti face nica in romania da in spania poti fi sluga altuia si dc adica tre sa muncesti pe 200 de euro pune mana pe carte si o sa muncesti si pentru 2000

Nu trebuie saă repet probabil că și cei care au făcut școala profesională sunt tot oameni, ba probabil că peărinții teăi se trag din acești oameni. Iar peână una-alta, cei ce pleacă la „căpeșuni în Spania” MERG LA MUNCĂ ȘI NU LA FURAT! Nu fură din buzunarul altora (acum că există și 2-3 cazuri extreme… „peădure fără uscături…”), nu se dedau la alte acte… și mai presus de asta nu fură din bani statului prin diverse ingineri economice sau alte măgării! Foarte important!!! 2000 EUR este un salariu foarte rar, ține minte FOARTE RAR încă în România. În afară (țări ca Germania, Spania…) acesta se înscrie în categoria salariilor medii.

[quote].... si nu mai critica tu oamenii asa dur fiindca is spun o parere

Toți de aici își spun peărerile (acesta e rolul forumului)… fie că ele sunt contradictorii sau nu, mai blânde sau mai dure ele sunt ideile; conceptele; viziunile sau chiar indignările cuiva. NU-ȚI CONVINE… nu mai scrie nimic și vei fi mai liniștit! În afară nu există numai „căpeșuni” „piciule”… ::):

[quote]ca de asta am facut revolutie ca sa putem face ce vrem sa putem alege

Nu știu dacă saă-ți răspund urâte sau frumos… Oricum, NU FI IMPERTINENT că nu e frumos. Subiectul cu revoluția MĂ DOARE… fiindcă… uni au mai și pierdut ceva la acel eveniment… iar dacă deocamdată nu poți înțelege asta este problema ta! Ca saă poți alege, UNDEVA oriunde, trebuie saă ai CE și DIN CE! (Logic și simplu!) Spune-mi tu din ce saă alegi… din saărăcie?

Conform celor spuse de tine anterior după 2007 „o saă fie bine!”… te cam bați cap în cap cu ceea ce ai spus mai înainte… binele acesta cum se reflectă în ideea ta?… În fine!

Ca o ultimă întrebare, ai fost plecat în afara granițelor (mă refer la partea vestică)… e drept că se lucrează acolo… noi nu fugim de asta (personal eu) dar MUNCA ESTE RĂSPLĂTITĂ!

Dragă spider… explicăi lui „puștiulică” cum stau problemele! Merci.

Bafta multă și reflectează asupra răspunsului, înainte de al da.
0

#27 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 03 December 2004 - 11:36 AM

of of mai mai.......imi pare rau thug insa cayroptus are perfecta dreptate. In lumea asta mare mai sunt si romani care nu au plecat la cules capsuni.Si a culege capsuni nu este o rusine atata timp cat castigi un ban cinstit care sa-ti ofere o viata decenta.

Citeaza

:cei care au plecat in spania la capsuni au plecat fiindca cu o scoala profesionala nu poti face nica in romania da in spania poti fi sluga altuia si dc adica tre sa muncesti pe 200 de euro pune mana pe carte si o sa muncesti si pentru 2000

Uite ca eu am "pus mana si am invatat" si ca mine sunt multi altii.
Sunt absolventa de studii superioare, am masterat si doctorat.
Si am ales sa plec din Romania pentru ca sistemul putred ce guverneaza tara nu mi-a oferit nici o sansa de "supravietuire", asta ca sa nu mai vorbesc de trai decent, bani, casa, blah blah.....astea sunt SFuri de acum.

Acum muncesc intr-un centru de cercetare a cancerului de piele. Sunt platita corect, sunt respectata si sunt apreciata pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce cunosc. Am bani sa onorez chiria unui apartament modern, dotat cu tot ce-ti trebuie, am o masina pe care am cumparat-o cu banii jos si care este noua nu le mana a doua, imi permit sa iau pranzul si de multe ori chiar cina la un restaurant in oras, imi permit sa merg la spectacole de teatru, de opera, sa imi fac vacantele in "tarile calde". (anul acesta de Craciun si de revelion voi fi plecata in California si Hawai), Imi permit sa-mi cumpar o pereche de incaltaminte chiar in momentul in care ii vad in vitrina si nu am nevoie sa adun cateva salarii ca sa imi ofer aceasta placere, ca sa nu mai vorbesc de multe altele.

Ar mai fi multe de spus. Acum spune-mi tu....tu ce iti permiti? Sau ce isi permite un roman apartinand clasei de mijloc in Romania.

Sincera sa fiu, parerea mea este ca doar acei care fura azi in Romania pot spune ca au. Si aia sunt de mai multe categorii. Sunt cei care fura mai putin decat altii si acestia o cam baga pe maneca, si sunt care fura mult, si astia sunt cei care o duc regeste, pentru ca au de unde sa-i mituiasca pe cei care ar avea ceva de obiectat si care ar putea sa le dauneze.
E adevarat ca mai sunt si unii care pot spune ca au reusit. Fara sa fure, fara sa se compromita. Insa acestia muncesc .....cum spune americanul...."I'm worcaing my ass out here". Adica muncesc pe branci, din greu ca sa-si permita ceva in plus.

A! si sa nu uit! mai exista o categorie de romani care o duc bine in Romania. Manelistii! O "gloata" de degenerati si inculti care sa-au imbogatit pe seama "prostimii bogate" care "face cartile si impune regula jocului" in Romania de azi.

Sper sa nu fiu inteleasa gresit si de data aceasta.

pe.sa....in ceea ce priveste Revolutia....si aici ii dau dreptate lui cayroptus.

pe.sa.2:....si eu sunt mandra ca sunt romanca, insa asta nu inseamna ca sunt mandra de unii conationali de ai nostri care pur si simplu ne fac sa intram in pamant de rusine, chiar daca si strainii au uscaturile lor.
0

#28 Utilizator offline   thugtudor 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 03 December 2004 - 08:01 PM

cum am mai zis cayroptus nu iti convine poti pleca oricand din tara si sa faci cum crezi tu de cuviinta ca e mai bine pentru tine si cei din jurul tau aici era vorba de a-ti fi sau nu rusine ca esti roman eu spun raspicat ca nu mi-e rusine ca sunt roman poti sa vorbesti tu pana maine si sa ma faci pustiulica si cum vrei tu pentru faptul ca asa gandesc eu nu o sa-mi schimb parerea ... nu exclud ca as putea pleca din tara daca mi sa-ar oferi un post mai bun de munca dar m-as intoarce inapoi orice ar fi voi faceti cum credeti peace to all ..

ps : asta e ultimul meu post pe acesta tema
0

#29 Utilizator offline   SanmariS 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 17-December 04

Scris 17 December 2004 - 11:19 PM

Imi pare foarte rau ca nu am timp sa citesc toate mesajele care sa-au scris aici ca sa pot sa-mi fac o parere despre ce sa-a discutat.sa-au adunat prea multe...
Adevarul e ca romanii, sau sa zic majoritatea, care ajung peste hotare ar face orice sa nu zica de unde vin.Le e rusine ca sunt romani.Le e rusine ca vin din Romania.Vorbesc asa nu ca eu n-as fi roman, ci pentru ca mie imi este rusine...ca sunt astfel de oameni.Cu ce suntem noi mai prejos decat celelalte natiuni?Eu cred ca ar trebui sa fim mandri...Oriunde am fost am raspuns ca sunt roman chiar daca asta insemna sa fiu privit in diferite moduri.Stiti cum e...
De ce la americani cand se canta imnul toti sunt atenti sau altii chiar il canta?De ce nu se mira nimeni cand vede o gramada de steaguri americane prin institutiile lor publice si nu numai?La noi e taman invers.Iesi pe strada cu tricolorul si vor rade toti de tine (in cel mai bun caz)... DE CE?
0

#30 Utilizator offline   globalix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 20 December 2004 - 01:17 AM

[quote="roportal"]Salut Daniela,

. Li se dau de facut multe esee.

Ca sa fii madru ca esti roman cred ca o prima indatorire a unui cetatean al acestei tari este sa vorbeasca bine limba materna. Din cate stiu eu pluralul pentru eseu este eseuri." Un eseu doua eseuri". Daca ai urmari transmisiunile de rugby ai putea invata de acolo cel putin . Pentru un student , la medicina banuiesc, este jenanta o asemenea perla. Nu de alta dar multi dintre marii scriitori ai literaturii romane au fost medici , oameni cu care intr-adevar ne putem mandri ;Vasile Voiculescu,Augustin Buzura ....

In ce priveste mandria de a fi roman sunt multe de spus.Pro si contra. In orice caz nu tiganii si curvele ne fac reclama proasta in afara granitelor ci noi insine > Adica atata timp cat mentalitatea romanilor nu se schimba radical nu vom avea parte de stima reala a vestului. Atata timp cat Romania este tara lui "merge si asa" si noi ne abandonam acestui fel de a gandi nu avem nici o sansa . Dovezi? prea multe .... si ar jenant sa le insiruim aici.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 33 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic