Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am avut o problema mare cu dantura sau mai degraba cu gingiile. Acum cativa ani am capatat o gingivita (sangerari ale gingiilor) care, datorita stressului si nasterii a doi copii, s-a agravat si s-a transformat in parodontoza. Cand m-am sesizat m-am dus la mai multi medici stomatologi care aproape toti mi-au recomandat sa-mi scot intre 5 si 8 dinti (erau destul de mobili astia). Nu vreau sa va mai spun ce trauma inseamna pentru cineva, mai ales o femeie, acest lucru. Mai grav este ca mi s-a spus aproape la unison, ca in vreo 5 ani o sa-i pierd pe toti. Ganditi-va ca acum am numai 38 de ani si ce ar fi insemnat asta!

Aici este problema, era cat pe ce, dupa lungi sfaturi cu cunoscutii si prietenii sa ma duc sa dau curs la aceste sfaturi.

Intamplarea sau poate o minune a facut sa aflu ca exista o metoda revolutionara de echilibrare a imunitatii organismului bolnav. Se pare ca parodontoza ar fi un efect secundar al scaderii imunitatii organismului, pe fond de stress, carente de vitamine si calciu si alimentatie si odihna necorespunzatoare.

Deci, acum vreo doi ani, in 2004, am aflat ca in Romania exista o metoda de tratament, bazata pe un vaccin (brevetat pe baza unei inventii), a prof. dr. Georgescu Teodor. Norocul a facut si poate si disperarea mea, ca sa nu imi fi scos dintii intre timp (aia mobili) si am fost la un consult imediat la dr. Georgescu.

Nu vreau sa mai lungesc vorba, am facut acel vaccin, care pot sa spun ca chiar este un vaccin minune, precizare care pot s-o fac dupa doi ani de la tratament. Nu mai mi-am pierdut dintii, gingiile nu-mi mai sangereaza si am mare incredere ca cel putin problema mea este stopata in acest moment.

Am pus acest post pentru ca am constatat ca multa lume are aceasta problema si chiar in mediul medical, nu stiu de ce, nu se da solutia corecta pentru aceasta boala foarte grava. Zilele trecute am cunoscut o femeie care, avand niste probleme similare cu ale mele dar neavand informatii corespunzatoare a urmat calea de "tratament" conventionala si deja si-a scos 4 dinti. Sper ca am convins-o sa apeleze si la acest tratament care, pana la urma, nu are ce rau sa-i faca!

Eu nu stiu daca am expus corect problema mea si calea care am urmat-o, dar daca considerati ca-i utila informatia puteti sa va lamuriti suplimentar si pe site-ul prof. Georgescu, caruia ii sunt vesnic recunoscatoare.

Adresa site-ului este, numai pentru cei interesati si care n-o considera reclama (spam): www.parodontologie.ro sau www.periodontology.ro .

Editat de ortensia_o

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si inca ceva, scuzati-ma ca v-am ocupat ceva din timpul pretios pe care-l aveti!

 

Am considerat ca fac un bine pentru cei care sunt intr-o situatie similara cu cea care am avut-o eu. Lipsa de informatie si as putea spune chiar ignoranta unor medici stomatologi era cat pe ce sa ma coste mai multi dinti si masele. Norocul a facut, dar si intamplarea, au avut un rol covarsitor in a nu ramane fara dinti. Informatia despre acest tratament am obtinut-o pur intamplator de la o femeie cu care am intrat in vorba intr-un tren.

 

Acum sa ma lamuriti si pe mine, de unde sa capete pacientii informatii veridice despre aceste tratamente? Care este metoda corecta pentru a spune ceea ce ai patit? si cum s-a rezolvat? si fara a fi suspectat in final ca faci reclama cuiva? Parerea mea este ca se ajunge la extrema cealalta. M-am dus la mai multi medici stomatologi si fiecare m-a zapacit cu propria lui metoda de tratament, fara sa recunoasca faptul ca cineva se pricepe mai bine decat el la problema care o aveam si ca ei poate sunt depasiti. In cazul asta, ce ne facem cu deontologia profesionala?

 

Sunt convinsa ca mai sunt si alte metode bune de tratament si care dau rezultate. Atunci cand consideri ca un organ bolnav face parte dintr-un intreg (adica corelatia care exista intre cauza si efect si ca fiecare organ bolnav face parte dintr-un intreg, organismul uman sa fie privit ca un tot unitar), atunci ai creat premisele de a rezolva problema. In multe cazuri se rezolva doar efectul dar daca cauza ramane, atunci, problema persista si se agraveaza.

 

Eu am apelat la Fundatia "dr. Georgescu Teodor" si prin persoana prof. Georgescu Teodor am gasit un remediu la problemele care ma framantau si care-mi creau insomnii. As vrea ca cei care sunt intr-o situatie similara sa ia contact cu faptul ca exista leac si pentru problemele lor. Exista speranta de a nu-si pierde dintii si de a stopa boala, fapt ce la mine s-a intamplat. Eu n-am expus tot tratamentul pe care l-am urmat dar am remarcat ca un factor hotarator l-a avut acel vaccin. Eu nu sunt medic si nu vreau sa influentez pe cineva cu intregul tratament pe care l-am urmat. Acesta cred ca era localizat pentru situatia mea concreta.

 

Acum fac apel la toti cei care au probleme similare cu cea avuta de mine. Nu mai neglijati problema! Cautati un specialist cu o vasta experienta si care este recunoscut in domeniu! Daca nu aveti incredere, nu renuntati ci cautati mai departe! Trebuie sa va preocupe cu adevarat problema pe care o aveti si sigur, intr-o perioada de timp nu prea indepartata va apare si solutia. Si inca ceva, luptati pentru fiecare dinte care-l aveti si sunteti sfatuiti sa-l scoate-ti. E o adevarata drama sa-i scoti si apoi sa constati ca aveai un remediu pentru a-i pastra!

 

 

 

Numai cine a mai trecut prin ceva similar cu ce am avut eu (nopti nedormite si multe, multe framantari), poate aprecia o informatie care le poate folosi! Aceasta, de obicei le parvine foarte greu si uneori, distorsionata!

Numai asa de curiozitate, sa vedeti unde poate duce aceasta boala daca este neglijata. Urmariti linkul asta si sa va dumiriti ca au fost gasite solutii si-n unele cazuri groaznice aici .

Ar fi bine sa nu va uitati aici sau aici , daca nu stati bine cu "inima". Pe mine m-au socat gandindu-ma unde puteam ajunge daca nu faceam tratamentul!

Editat de ortensia_o

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu zic ca n-o fi bun vaccinul, dar nu l-as face...Copii nu am, probleme de sanatate nu am...dar in schimb am probleme cu gingiile...gingivita mai exact...si nu de un an doi ci de 10-12...Insa nu dadeam importanta acestui lucru, asta pana acum un an cand am vazut o emisiune la tv despre parodontoza si m-a cam speriat de cate probleme poate da gingivita netratata, printre care si parodontoza...Mi s-a recomandat un stomatolog fffff bun si mi-a trebuit un an ca sa imi fac curaj sa ma duc la el...Deci un an...si poate nu m-as fi dus nici acum dar am avut o durere groaznica de masea acum vreo 5 zile si mi-am facut programare de urgenta la dentist...M-am dus, bineinteles maseaua nu ma mai durea dar eu eram in fata dr si asa mi-a facut o consultatie...Diagnostic: gingiile varza...Tratament: detartrare...Dupa detartraj gingiile nu mi-au mai sangerat deloc si dintii nu s-au mai clatinat...e vorba de dintii din fata, de jos...Aveam jos, in fata, la dintii din mijloc gingia umflata, rosie si curgea "tone" de sange cand mancam, cand ma spalam pe dinti, dintii chiar se clatinau serios, se departasera...si credeam ca n-o sa se poata face nimic...Dar m-am inselat...Daca inainte de detartraj gingia sangera, dupa absolut deloc...Sunt 2 zile de cand am facut tratamentul si nu mai am pb, gingia se desumfla incet da' sigur, s-a mai intarit si nu mai e rosie...Bineinteles ca dupa detartraj, stomatologul mi-a dat pe gingie cu nu stiu ce antiinflamator care a avut si el un rol la fel de important ca detartrajul (ce ma mai repet, dar nu stiu ce sinonim sa folosesc)...Oricum mai e de lucru la dantura mea, dar cea mai mare pb, 90% e rezolvata si asta dupa numai 1 zi de tratament...

 

Mai fusesem la multi dentisti dar niciunul nu mi-a zis nimic de gingii care erau varza de 10-12 ani...Nici unul nu s-a autosesizat sa imi faca detartraj la dintii din fata, desi cand cascam gura in fata lor asta era prima pb care se vedea...dar eu nestiind ca tartrul era una pb nu il sesizam, dar doctorii aceaia puteau sa imi spuna...ca doar eram la consult...Deci nu toti dentistii sunt buni...Cei buni sunt rari...

 

Si mai aveam o disperare...mirosul gurii...nu stiam ce il poate cauza...incercasem diverse ape de gura, diverse paste de dinti si nu disparea cu nimic...dar dupa ce gingiile au intrat in tratament si nu au mai sangerat s-a dus si mirosul gurii...Si cand ma gandesc la cati dentisti am fost din cauza mirosului si nici unul nu mi-a facut nimic imi dau seama ca aceia nu erau adevarati stomatologi, nu erau asa de buni cum ii laudasera altii...Dar acum e altceva...Stomatologul meu de acum mi-a rezolvat cauza care avea ca efect si mirosul din gura...Pentru mine acest lucru inseamna mult...mi-a redat zambetul, bucuria de a vb cu oamenii, cu prietenii, mi-a redat bucuria de a zambi...

 

Un stomatolog bun il cunosti dupa faptul ca in cazul problemelor cu gingiile, inainte de orice tratament curata placa bacteriana de pe dinti care cauzeaza toate problemele cu gingiile...

 

Nu stiu in cate zile si-ar fi facut efectul la mine acel vaccin dar curatarea tartrului sau a placii bacteriene de pe dinti in numai cateva ore si-a aratat primele efecte bune...

 

Si acum nu regret decat un singur lucru, ca nu m-am dus de acum un an la dentist, de cand mi-a fost recomandat de un alt doctor...

 

DECI...daca aveti TARTRU duceti-va la stomatolog sa-l curete si problemele cauzate de el vor disparea ca prin minune, pentru ca TARTRUL are un efect puternic inflamator la nivelul gingiilor ceea ce le face sa se duca in jos, sa se inroseasca si sa sangereze...si ulterior poate duce si la pierderea dintilor...Nu neglijati TARTRUL...e cauza multor probleme...Si un vaccin sau o pastila sau o intarire a imunitatii organismului nu stiu cate poate face daca este TARTRU pe dantura si nu este curatat...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am revenit...dar am vazut site-ul draga ortensia_o...Si am vazut ca in pozele de pe site toti aveau tartru...Daca il curatau la timp nu mai faceau nici un vaccin...Vaccinul ala se face din mai multe inoculari si periodic, dar tartrul o data curatat si pastrandu-se o igiena bucala riguroasa problemele parodontale nu mai revin...si scapi si de vaccin...

 

INCA O DATA...NU LASATI TARTRUL SA VA INFLAMEZE GINGIILE, duceti-va la dentist sa vi-l curete...Duceti-va la medic de la primele sangerari, nu dupa 10-12 ani ca mine...si nu o sa pierdeti nici un dinte...

 

Eu sunt un caz fericit ca in 12 ani gingivita n-a evoluat in parodontoza, dar cine stie ce s-ar fi intamplat daca as mai fi intarziat mult sa ma duc la dentist...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Am revenit...dar am vazut site-ul draga ortensia_o...Si am vazut ca in pozele de pe site toti aveau tartru...Daca il curatau la timp nu mai faceau nici un vaccin...Vaccinul ala se face din mai multe inoculari si periodic, dar tartrul o data curatat si pastrandu-se o igiena bucala riguroasa problemele parodontale nu mai revin...si scapi si de vaccin...

 

INCA O DATA...NU LASATI TARTRUL SA VA INFLAMEZE GINGIILE, duceti-va la dentist sa vi-l curete...Duceti-va la medic de la primele sangerari, nu dupa 10-12 ani ca mine...si nu o sa pierdeti nici un dinte...

 

Eu sunt un caz fericit ca in 12 ani gingivita n-a evoluat in parodontoza, dar cine stie ce s-ar fi intamplat daca as mai fi intarziat mult sa ma duc la dentist...

 

Cateva sfaturi!

Ca sa impiedici gingivita este recomandat periajul zilnic,dimineata si seara,atat a dintilor,cat si a gingiilor.Daca gingiile sangereaza,e pentru ca periajul este incorect facut.Periajul ar trebui sa tina aproximatin 5 minute,si trebuie masate gingiile ft bine,in toate zonele...si sangerarea se va opri.

Gingivita este datorata ignorantei cu care ne spalam pe dinti,iar implicit dupa gingivita apare tartru...paradontoza,care odata aparuta,mai greu o poti opri,pentru ca este un proces continuu.SE POATE INCETINI cu anumite chestii cum spunea si ortensia,dar daca nu se pune accent pe ingrijirea dintilor,tratarea lor,si imobolizarea lor sub o lucrare ...cu timpul se vor pierde.Cu o floare(un vaccin) nu se face primavara,deci daca procesul s-a oprit trebuie sa iti mentii dintii sanatosi,mai ales ca ai 38 de ani :blink:

Tartrul trebuie cuartat la fiecare 6 luni de catre dentist,facut un periaj profesional,chiar injectii cu gerovital la nivelul gingiilor care mai ajuta...si bineinteles(ma repet)periaj riguros,sanatos,si neaparat seara inainte de culcare.

Sper sa va fie de folos!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Aveam jos, in fata, la dintii din mijloc gingia umflata, rosie si curgea "tone" de sange cand mancam, cand ma spalam pe dinti, dintii chiar se clatinau serios, se departasera...si credeam ca n-o sa se poata face nimic ...

 

 

 

Cum a ramas cu dintii din fatza jos care se clatinau si se distantau lasind spatii mari intre ele ???

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

fiind la capitolul stoomatologie ... am si eu o intrebare. am auzit ca ar exista un nou tratament pentru carii, in special pentru copii. aidica nu mai sunt chinuiti cu aparatele bazaitoare ci s-ar aplica o substanta care se lasa sa actioneze un anumit timp, dupa care se curata cu o perie. ulterior se plombeaza.

m-ar interesa daca intr-adevar exista astfel de tratamente si unde se pot face, in bucuresti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cum a ramas cu dintii din fatza jos care se clatinau si se distantau lasind spatii mari intre ele ???

Eu am avut o problema similara, daca nu chiar mai grava. Dupa aplicarea tratamentului nu mi-am mai scos niciun dinte. Dar, mi s-a explicat ulterior, am fost pe muchie de cutit. Daca mai asteptam un pic, aveam sanse sa-mi pierd doi dinti care se clatinau mai tare. Am avut mare noroc ca am gasit la timp pe cel care putea sa intervina fericit in cazul meu.

Sper sa te ajute informatia asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
fiind la capitolul stoomatologie ... am si eu o intrebare. am auzit ca ar exista un nou tratament pentru carii, in special pentru copii. aidica nu mai sunt chinuiti cu aparatele bazaitoare ci s-ar aplica o substanta care se lasa sa actioneze un anumit timp, dupa care se curata cu o perie. ulterior se plombeaza.

m-ar interesa daca intr-adevar exista astfel de tratamente si unde se pot face, in bucuresti.

 

 

Aici copiii sant injectati cu "gaz de ras" = "Laughing Gas" = Nitrous Oxide inainte de ori ce procedura sa nu le fie frica si sa fie mai imobili. Face o impresie ca plutesti si nu te poti misca dar te simti bine.

 

Si mie ca adult mi-a fost administrat pentru operatiile de implant ca sint cam lungi si nu se poate tine gura deschisa si sa stai nemiscata 3-4 ore !!!

 

Asigurarile nu platesc nici aici acest remediu miraculos ca este considerat articol de LUX !!!

 

Pentru copii cu inima slaba este un miracol si un blessing !!!

 

Se prescrie si antibiotic copiilor cu probleme de inima cu cateva zile inainte de procedura sa nu se infecteze ca apare si deces.

 

Verisorul sotului a murit la 54 de ani in Los Angeles ca n-a spus doctorului care-i curata dintii ca a avut un Heart Attack cu doi ani in urma. A crezut ca e vindecat pentru ca a slabit la jumatatea corpului si facea gimnastica, manca sanatos.

 

Dupa ce caria afost tratata, la copii se poate acoperi cu plastic suprafetele tuturor dintilor si nu se distrug mai departe !!!

Se recomanda copiilor sa nu rontaie gheata sau bomboane tari sa nu-si piarda dintii din gura !!!

 

Stiu ca in RO si mie mi s-a facut tratamentul radacinii cu metoda asta sa desfaca dintele, pune ceva sa omoare nervul si peste cateva zile mergi sa-si umple caria insa nu stiu daca este la fel de efectiv ca si cum ar face cu pila ?!?!?!?!

 

 

 

 

Eu am avut o problema similara, daca nu chiar mai grava. Dupa aplicarea tratamentului nu mi-am mai scos niciun dinte. Dar, mi s-a explicat ulterior, am fost pe muchie de cutit. Daca mai asteptam un pic, aveam sanse sa-mi pierd doi dinti care se clatinau mai tare. Am avut mare noroc ca am gasit la timp pe cel care putea sa intervina fericit in cazul meu.

Sper sa te ajute informatia asta.

 

 

 

Am intrebat dentistul meu si mi-a spus ca in State este interzis de a folosi aceasta metoda de tratament ca nu este efectiv permanent si este foarte dureros pentru pacient, nu este admisibil sa fie torturat o fiinta pentru o cauza cu efect incerten.

 

Eu am pierdut toti patru dintii de acum un an si am pus din portelan noi peste implanti. Boala a avansat desi am facut tot ce se putea si nu mai aveam ce sa astept sau sa pun doar coroane scumpe pentru un timp scurt ca tot cadeau si singuri dintii.

Se cam plimbau deja si nici estetici nu prea mai erau desi nu se vedeau decat 2 mm de sus cand zambeam.

 

In ultimul timp foarte tare m-a atacat boala asta necrutatoare. Pe la sfarsitul acestui an sint gata cu toata gura, SPER !!!mai am de vindecat in multe parti !!! ca sa nu cada radacinile de metal din graftul de os !!!

Editat de Olga Khan

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×