Denumirea unui site
Scris 01 March 2006 - 10:52 AM
E primul meu post aici si sunt cam "noob" in domeniu. De aceea voi incerca sa fiu cat mai clar.
Vreau sa rezerv un domeniu care sa aiba in denumire chiar 2 din cuvintele cheie pe care voi merge in optimizarea pt. google a site-ului.
Sa zicem ca aceste cuvinte ar fi : " telefoane mobile" (un simplu exemplu). Cum e mai bine sa fie denumirea (d.p.d.v. SEO, bineanteles)? www.telefoanemobile.ro sau www.telefoane-mobile.ro?
Va multumesc.
Scris 01 March 2006 - 11:51 AM
Site-ul il pui pe www.telefoane-mobile.ro iar pe www.telefoanemobile.ro pui un redirect spre www.telefoane-mobile.ro.
Eu asa am facut cand erau disponibile ambele.
Numele nu are o asa mare importanta daca site-ul e bine optimizat si are numeroase link-uri dar poate da un bonus.
Scris 01 March 2006 - 12:40 PM
Si eu m-am gandit la lucrul asta si cred ca asta voi face. Voi merge cu optimizarea pt. www.telefoane-mobile.ro si voi lasa pe www.telefoanemobile.ro doar un simplu redirect pt. cei care gresesc adresa.
In concluzie plasarea acelei cratime, nu e de prea mare ajutor pt. google, nu? Dar cred ca ajuta la memorarea adresei site-ului de catre vizitatori.
Scris 01 March 2006 - 09:33 PM
Link-urile spre tine care contin doar adresa vor avea 2 cuvinte cheie: telefoane-mobile.
Daca nu va fi unul singur telefoanemobile.
Domeniile fara cratima sunt mai usor retinute de vizitator. Cel putin asa zice toata lumea.
Cum ar fi fost: ro-portal?
Scris 19 March 2006 - 01:26 AM
Aici ai dreptate... e mai bine sa le iei ambele domenii
Asta numai daca ai bani si... chef !
Scris 21 March 2006 - 08:03 AM
Scris 26 April 2006 - 09:12 PM
allergic, la Mar 21 2006, 09:03 AM, a spus:
Am verificat, eram curios: nu este asa.
Iata: cuvinte cheie: inregistrare domenii si rezultat (Google):
www.inregistraredomenii.net
Vedeti:
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=inregi...e+domenii&meta=
Dan Huţanaşu
www.nettissimo.ro
www.nettissimo.us
Aceasta postare a fost editata de nettissimo: 26 April 2006 - 09:13 PM
Scris 07 May 2006 - 05:51 PM
Scris 10 June 2006 - 05:43 PM
de ex:
roportal si nu ro-portal
phpbb si nu php-bb
shutterstock.com si nu shutter-stock.com
bhphotovideo.com si nu bh-photo-video.com
etc.
Google oricum nu face diferenta intre cele doua adrese din punctul asta de vedere...
dar cum s-a spus mai sus e bine sa le cumperi pe amandou pt a evita confuziile utiliatorilor si elimina posibilitatea concurentei de a-ti fura de sub nas vizitatorii care nu mai retin exact adresa si filosesc "-" sau invers...
Scris 19 June 2006 - 11:39 PM
roportal, la Mar 1 2006, 12:51 PM, a spus:
Sincer referitor la chestia cu numele domeniului inclin sa te contrazic.
Sper sa nu fiu off-topic si sa ma scuze userul dbk pentru ca postez pe topicul deschis de el dar cred ca e relevanta aceasta analiza pe care o propun asupra importantei : cuvant cheie=nume domeniu
Deci am site-ul http://www.autosos.ro un site pentru care m-am axat in principal pe optimizare pentru cuvintele cheie "tractari" si "tractari auto" .
Am analizat concurenta, si am inceput optimizarea.On page si off-page asa cum scrie la carte.(sau ma rog ...cum m-am priceput eu mai bine
Se pare ca am reusit sa realizez ceva: is stabil pe pozitia 2 sau 3 de ceva timp in google.
Insa orice fac , nu reusesc sa trec pe pozitia 1.
Am fata de primul site situat pe key-urile respective un numar covarsitor de afisari dupa cautarea in bara google folosind ghlimelele. ("www.numesite.extensie").
Am la fel un numar de backlink-uri tot asa...cu mult mai mare fata de pozitia 1.(88 fata de 3 - daca e sa ma iau doar dupa afisarea google)(la restul cautarii IBL - urilor cu alte tools-uri proportia se mentine)
Am cu mult mai multe pagini , pline de continut relevant fata de pozitia 1.
Pozitia 1 are doar un lucru in plus fata de mine.Numele domeniului ales e chiar cuvantul cheie.
Mi-am pus intrebarea : "de ce nu urc peste ?"
Am procedat apoi la analiza intrebarii si am ajuns la doua concluzii:
1.Nea Gugal are ceva personal cu mine (mi-am propus sa-i fac o vizita dar nu mai erau bilete de avion
2.Nea Gugal acorda o importanta foarte mare asupra : nume domeniu=keywords.Deci nu e vorba doar de un "bonus"
M-am linistit si stau cuminte in banca mea si nu stiu daca exista vreo solutie pentru a promova pe pozitia 1.
Tare curios sa gasesc o explicatie ( cu exemplificari ) asupra acestui lucru.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
url redirect influenteaza google-ul? | RHS | 3 | 1.045 |
|
problema cu tagul <iframe>?
problema de optimizare pentru motorele de cautare |
andrei_s | 8 | 6.688 |
|
Cum pot pune o poze pe Google... | Claudiu Tremurici | 3 | 18.085 |