sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

O pisica? fiul meu isi doreste o pisica Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 01 March 2006 - 09:05 AM

Am un baietel de 6 ani si jumatate. Isi doreste foarte mult un animal de companie. daca la inceput isi dorea un caine, acum se multumeste cu o pisica. As dori sa-i implinesc aceasta dorinta dar....noi suntem toata ziua plecati de acasa, ma intreb cum voi reusi sa o "educ" pentru a nu face mizerie, a nu zgaria cu gherutele obiectele de mobila din casa, ma intreb daca parul ei nu este periculos pentru copil si pentru mine...asta este marea mea dilema!
Daca ma ajutati cu niste sfaturi...poate voi reusi totusi sa-i implinesc aceasta mare dorinta. Eu as fi preferat un caine dar nu am conditii (stam la 2 camere) si stiu ca un caine ar suferi de singuratate. Despre pisici nu stiu nimic pentru ca sincer mie nu-mi plac...dar pentru fiul meu as face acest "sacrificiu" ;)
0

#2 Utilizator offline   D-SGN 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-November 05

Scris 01 March 2006 - 09:48 AM

Este indicat ca pisicul sa fie micut, ideal sa aibe 4 luni pentru ca atunci mananca fara probleme hrana uscata, carne si nu mai este dependent de laptele pisicii mame. (NU ai da sa bea/manance cantitati mari de lactate pentru ca desi le place la nebunie pot avea probleme cu stomacul, unele chiar grave). Plicurile de Whiskas Junior (carnita) si hrana uscata tot "junior" + APA langa ele tot timpul.

Ca sa-l inveti sa fie curat este foarte usor la pisicii micuti. Dupa ce te decizi unde va avea el "baia" (pe balcon daca il ai inchis sau in baia mica - oricum sa aibe deschis permanent), pui o cutie de carton cu nisip. Cel mai bine e sa il aduci intr-un weekend sau dupa-amiaza ca sa poti sa il supraveghezi putin.
Iti vei da seama ca isi cauta un loc pentru a face necesitatile, il duci frumusel la cutiuta si gata... eventual poti repeta actiunea ziua urmatoare..
Neaparat pastreaza-i cat mai curat acel loc, curata des pentru ca si pisicilor le place curatenia.

Pentru ca baietelul tau are 6 ani in primul rand, inainte de a aduce pisicul in casa, mergi pentru o deparazitare externa si interna la un doctor veterinar!!!

Pentru faza cu zgariatul mobilei.. e putin mai dificil dar se poate rezolva cu ceva rabdare...
Incearca sa aduci o bucata de lemn (ceva cu scoarta.. ) pe care o asezi intr-un coltz al unei camere, poate chiar langa "baia lui"... vezi daca nu ai place locul, il schimbi..
De cate ori vezi ca vrea sa isi ascuta gherutzele il duci la lemnul acele.. in nici un caz sa nu il bati, lovesti.. va face exact pe dos ca sa iti arate cine e stapanul de acum incolo :P
Il poti certa (un ton al vocii mai grav, suparat..) il privezi de atentie (mangaieri mai putine) dar nu pentru mult timp.. o ora maxim..

Daca mai ai intrebari.. noi suntem aici ;)
Imagine amplasata

Imagine amplasata
0

#3 Utilizator offline   costel buricea 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-December 05

Scris 01 March 2006 - 09:50 AM

am avut si eu o pisicuta si am facut marea greseala sa nu ma duc la un medic veterinar sa o deparazite , fapt ce a dus la la imbolnavirea fetei adica a luat o ciupreca si m-a costat foarte mult medicamentele deci intai sa te duci la un medic veterinar si el i-ti va da toate sfaturile
0

#4 Utilizator offline   monica_b 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 19-December 05

Scris 01 March 2006 - 12:13 PM

daca nu iti plac pisicile acum in mod deosebit nu e nici o problema.... va stii ea cum sa se faca placuta. ;)
0

#5 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 March 2006 - 12:48 PM

Va multumesc pentru sfaturi ;) Acum ramane problema sa vad und egasesc un pisoi...sau pisica?
0

#6 Utilizator offline   monica_b 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 19-December 05

Scris 01 March 2006 - 01:30 PM

daca nu-ti pasa de rasa, incearca prin ziare. sunt multe oferite gratuit. ;)
0

#7 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 March 2006 - 02:00 PM

M-am decis....vreau de rasa..birmaneza. Daca are cineva..sau stie pe cineva care sa aiba un pui de pisica birmaneza, de 4 luni....vom face fericit un copil. ;)
0

#8 Utilizator offline   kisstina 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-February 06

Scris 05 March 2006 - 02:25 PM

am avut si eu o pisica dar nu am deparazitat-o deoarece credeam ca nu poate lua paraziti daca sta numai in casa si din pacate a murit. nu stiu cum poti sa o dresezi caci eu cand am luat-o deja stia sa-si faca nevoile la tavita si sa nu zgarie dar nu cred ca o pisica e cel mai bun animal de companie pentru un copilas mic deoarece pisicile sunt animale dificile...nu se joaca cu tine decat atunci cand vor ele nu cand vrei tu si nu cred ca fiului tau ii va placea foarte mult acest lucru. sincer nu cred ca o pisica de rasa e o alegere foarte buna deoarece sunt mofturoase si greu de intretinut...crede-ma,cele care nu sunt de rasa sunt mult mai afectuoase si mai cuminti..... a,si ultimul sfat...cauta un motanel deoarece femelele fac foarte urat cand sunt in calduri.
0

#9 Utilizator offline   ananda 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-March 06

Scris 22 March 2006 - 01:31 PM

floridecamp, daca nu ai gasit inca o pisicuta poate arunci un ochi pe anuntul Magdei, cu cei 9 pui de pisica. Diferenta intre ei si cei de rasa nu este nici una. Am avut si de rasa si europene si iti spun sincer ca asa cum ii cresti, asa ii ai. Ba astea europene sunt chiar mai dragute :doh:
0

#10 Utilizator offline   Shadowdancer 

• Sister of Night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 22 March 2006 - 07:19 PM

Lol, tocmai vroiam sa sugerez ca se ofera chiar aici pe forum nu unul, ci noua pisoi. Ocazie de fapte bune. :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari