Sari la conținut
Forum Roportal
Jungle k

One-room thrillers

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Hello!

Imi plac mult filmele a caror actiune are loc intr-o singura camera. Filme in care cativa oameni se trezesc inchisi undeva, fiind subiectii unui experiment sau neputand sa iasa sau ceva de genul acesta, iar finalul este, de regula, neasteptat(gen Cube).

Mai jos sunt cele pe care le stiu eu. Va rog, scrieti-le aici daca stiti altele (si eventual cateva cuvinte despre ele). Preferabil sa nu fie filme mai vechi de '95.

 

 

Saw, Panic Room, 1408, Cube, Hypercube, Cube zero, Hunger, House of 9, The killing room, Nine dead, Unknown(2006), Exam, El metodo, La habitacion de Fermat, Devil, Panic button, The experiment, The steam experiment, The divide, The strangers.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Filmele de genul au fost facute in scopul programarii predictive, pentru a insensibiliza oamenii la vederea sangelui si a suferintei.

Efectele se vad din plin - exista destui care vad scene din razboaie, cu oameni morti sau distrusi fizic si psihic, inclusiv copii, si totusi mai justifica acele razboaie pentru ca asemenea imagini sangeroase nu sunt socante pentru ei, le asociaza cu cele din filmele vazute pentru amuzament. Altfel nu se poate explica atitudinea lor.

 

In alta ordine de idei, daca vreti un thriller veritabil care se petrece intr-o singura camera, urmariti cate un discurs (din partea unei persoane avizate) despre starea prezenta a lumii si viitorul apropiat. Garantat vi se va ridica parul de pe ceafa. Din pacate asta nu e entertainment ci o informare necesara supravietuirii. :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:)))) sa nu exageram atata.

Saw, da, este un film foarte crud si sangeros, dar majoritatea filmelor din lista aceea nu au nici pe departe un asemenea grad de cruzime. Unele nici macar nu sunt deloc sangeroase( El metodo, La habitacion de Fermat, Panic Room etc.), ci pur si simplu sunt niste filme cu un dezodamant neasteptat care iti pun minte la contributie.

Si la cele putin mai crude, nu sangele si cruzimea primeaza. Ci faptul ca in anumite situatii critice, cei mai multi oameni uita de morala, constiinta, bunatate etc si se comporta ca niste animale. Uneori se intampla sa fie niste scene mai dure, dar nu cu mult mai dure ca in orice alt thriller.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti recomand Buried daca nu l-ai vazut. Daca o sa-ti placa poti incerca sa vezi apoi si Brake, aparut anul acesta insa este ceva mai slab ca Buried.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×