Sari la conținut
Forum Roportal
simone5

Acte Dosar pt. Iesire din Indiviziune

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am de facut o iesire din indivizune in instanta (pe cale amiabila) pt. teren + casa in sect. 2 Bucuresti. Celalat mostenitor vrea sa-mi cumpere partea mea cu 10 000 euro dar noi (eu cu sora mea) initial nu am vrut sa-i vindem si am inceput sa facem actele pt sucesiune, am facut cadastu, intabularea, dar ne-am blocat la ultima etapa si anume la certificatul de urbanism. Primaria ne-a dat aviz negativ deoarece prin dezmembrarea parcelei in 2 loturi amandoua loturile ar ramane neconstruibile, avand supraf. mai mica de 150 mp si notarul ne-a zis ca numai in instanta putem finaliza actiunea.

 

Acum celalat mostenitor ne-a bagat placa (mie si surorii mele) ca pana nu terminam actele nu poate sa ne cumpere partea. Nu stiu daca chiar asa e sau doar incearca sa mai traga de timp (pentru ca el se foloseste si de partea noastra bine mersi). Nu prea ii convine sa plateasca ceva de care pana acum a avut parte gratis, noi l-am obliga si la ceva despagubiri dar din nefericire nu ne permitem avocat si mai ales vrem sa terminam cat mai repede cu toata chestia.

 

Mentionez ca avem certificate originale de mostenitor fiecare in parte (eu si celalalt mostenitor) si avem deja facute cadastru + intabulare + schita cu propunerea de dezmembrare pt. fiecare lot de teren in parte. Am inteles ca trebuie sa-l dau sau sa-l chem in judecata pe celalalt mostenitor dar as vrea sa stiu mai exact ce acte imi trebuie la dosar si unde anume, la ce judecatorie sa-l depun, ce costuri sunt si cam cat dureaza toata actiunea?

 

Eu am facut un model de cerere de iesire din indiviziune conform celor pe care le-am gasit online, as vrea sa-mi spuneti daca e ok. Am scris pentru mine si pentru sora mea o singura cerere, as vrea sa stiu daca e bine asa sau trebuie sa scriem fiecare in parte separat + ce acte mai trebuie despre care am intrebat mai sus. Va multumesc.

 

 

Domnule Presedinte

 

Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am sperat ca azi fiind luni poate o sa primesc macar 1-2 raspunsuri, macar ce trebuie la dosar si ce costuri sunt, dar fara succes insa, asta e, o sa ma duc sa intreb la Relatii Publice, poate acolo ma lamureste daca am noroc, sper sa nu ma trimita sa-mi iau avocat, ca n-am de ce sa-mi iau avocat, practic eu cu sora mea il dam in judecata pe celalalt mostenitor de forma, din cauza legilor tampite care sunt si care nu ne permit sa terminam actele la notar.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ce va sfatuiesc e din experienta mea cu justitia, feritiva cat mai mult de avocati si justitie pt ca acestia va vor invata sa cheltuiti cat mai multi bani in justitie , vor gresi intentionat pt a lungi procesele pt ca dvs sa faceti recursuri ... sa platiti bani la av ... http://problemecujustitia.blogspot.com

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×