Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Acte Dosar pt. Iesire din Indiviziune


 • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
2 replici la acest subiect

#1 simone5

simone5

  Boboc

 • Members
 • Strica
 • 7 mesaje

Scris 08 April 2012 - 12:16 PM

Am de facut o iesire din indivizune in instanta (pe cale amiabila) pt. teren + casa in sect. 2 Bucuresti. Celalat mostenitor vrea sa-mi cumpere partea mea cu 10 000 euro dar noi (eu cu sora mea) initial nu am vrut sa-i vindem si am inceput sa facem actele pt sucesiune, am facut cadastu, intabularea, dar ne-am blocat la ultima etapa si anume la certificatul de urbanism. Primaria ne-a dat aviz negativ deoarece prin dezmembrarea parcelei in 2 loturi amandoua loturile ar ramane neconstruibile, avand supraf. mai mica de 150 mp si notarul ne-a zis ca numai in instanta putem finaliza actiunea.

Acum celalat mostenitor ne-a bagat placa (mie si surorii mele) ca pana nu terminam actele nu poate sa ne cumpere partea. Nu stiu daca chiar asa e sau doar incearca sa mai traga de timp (pentru ca el se foloseste si de partea noastra bine mersi). Nu prea ii convine sa plateasca ceva de care pana acum a avut parte gratis, noi l-am obliga si la ceva despagubiri dar din nefericire nu ne permitem avocat si mai ales vrem sa terminam cat mai repede cu toata chestia.

Mentionez ca avem certificate originale de mostenitor fiecare in parte (eu si celalalt mostenitor) si avem deja facute cadastru + intabulare + schita cu propunerea de dezmembrare pt. fiecare lot de teren in parte. Am inteles ca trebuie sa-l dau sau sa-l chem in judecata pe celalalt mostenitor dar as vrea sa stiu mai exact ce acte imi trebuie la dosar si unde anume, la ce judecatorie sa-l depun, ce costuri sunt si cam cat dureaza toata actiunea?

Eu am facut un model de cerere de iesire din indiviziune conform celor pe care le-am gasit online, as vrea sa-mi spuneti daca e ok. Am scris pentru mine si pentru sora mea o singura cerere, as vrea sa stiu daca e bine asa sau trebuie sa scriem fiecare in parte separat + ce acte mai trebuie despre care am intrebat mai sus. Va multumesc.


Domnule Presedinte

Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in str (etc), chemam in judecata pe paratul . domiciliat in . prin prezenta

Actiune de Iesire din Indiviziune

Pentru ca prin hotararea ce vreti pronunta sa dispuneti iesirea din indiviziune asupra imobillului si terenului din str. nr. sector 2, Bucuresti, cu nr. cadastral . etc , inscris in cartea funciara cu nr . etc

In acest sens va rog sa stabiliti (sau sa luati la cunostinta ? ) masa bunurilor de impartit, cotele ce ni se cuvin noua, subsemnatelor .. si .. si paratului .. in calitate de copartasi si lichidarea starii de indiviziune, prin individualizarea, atribuirea si predarea efectiva a bunurilor ce ni se cuvin, conform certificatului de mostenitor nr. din data de . si a planului de amplasament si delimitare a imobilului si a terenului cu propunerea de dezmembrare anexat.


Motivul acestei actiuni este neacordarea certificatului de urbanism de catre primaria sect 2 Bucuresti deoarece prin dezmembrarea parcelei in 2 loturi cu suprafata de .. amandoua loturile ar ramane neconstruibile, avand supraf. mai mica de 150 mp, prin urmare actiunea, desi este pe cale amiabila, nu se poate finaliza la un notariat public ci doar in instanta.Anexez: .. (copii dupa toate actele e care le am certif.. mostenitor, plan de amplasament si delimitare a imobilului cu propunerea de dezmembrare, incheiere de intabulare, extras carte funciara informativ, certificat de urbanism cu scop informativ cu aviz negativ + chitante de plata a impozitului anual)
 • 0

Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

#2 simone5

simone5

  Boboc

 • Members
 • Strica
 • 7 mesaje

Scris 09 April 2012 - 03:09 PM

Am sperat ca azi fiind luni poate o sa primesc macar 1-2 raspunsuri, macar ce trebuie la dosar si ce costuri sunt, dar fara succes insa, asta e, o sa ma duc sa intreb la Relatii Publice, poate acolo ma lamureste daca am noroc, sper sa nu ma trimita sa-mi iau avocat, ca n-am de ce sa-mi iau avocat, practic eu cu sora mea il dam in judecata pe celalalt mostenitor de forma, din cauza legilor tampite care sunt si care nu ne permit sa terminam actele la notar.
 • 0

#3 eeea

eeea

  Boboc

 • Full Members
 • Strica
 • 44 mesaje

Scris 11 April 2012 - 12:22 PM

ce va sfatuiesc e din experienta mea cu justitia, feritiva cat mai mult de avocati si justitie pt ca acestia va vor invata sa cheltuiti cat mai multi bani in justitie , vor gresi intentionat pt a lungi procesele pt ca dvs sa faceti recursuri ... sa platiti bani la av ... http://problemecujustitia.blogspot.com
 • 0