sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Binele si raul De ce binele se rasplateste cu rau? Evaluare topic: * * - - -

#11 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-February 06

Scris 28 February 2006 - 04:38 PM

Vezi postareadan-marius, la Feb 28 2006, 06:36 PM, a spus:

Lasa macarar o data pacatul altundeva, pentru ca nu e locul lui aici, in aceasta discutie. Si nici rasplata de care pomenesti. Discutia e despre ceva complet diferit.

Da. Dar Cioanas tre sa isi faca "numarul".
0

#12 Utilizator offline   Spyder 

• Right here waiting for you
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 05

Scris 28 February 2006 - 04:41 PM

Vezi postareacioanas, la Feb 28 2006, 12:34 PM, a spus:

Numele lui Isus!

Deobicei se scrie Iisus! ;)

Dar sa revenim la ideea principala... nu canalizati discutia in alta directie, va rog!
0

#13 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 28 February 2006 - 04:48 PM

Pe de alta parte, Spyder, nu toata lumea se comporta asa. Multi tin minte atit raul cit si binele pe care il faci si iti intorc acelasi lucru atunci cind au ocazia. Fa bine atunci cind poti fara sa astepti nici macar un raspuns, cu atit mai putin o rasplata... dar nu ii lasa pe aceia sa uite respectul pe care (macar atit) ti-l datoreaza pentru asta.
0

#14 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 28 February 2006 - 07:43 PM

Vezi postareaMariaB, la Feb 28 2006, 01:05 PM, a spus:

poate pentru ca binele pe care tu il consideri bine, este considerat un rau de cel care l-a primit!
binele este relativ!
din acelasi motiv ca mai sus! sau pentru ca persoana respectiva astepta de la altcineva binele pe care i l-ai facut tu...
nu! este doar interpretarea gresita a celui care se simte ofensat de cel caruia i-a facut un bine

ei, poftim, pentru fiecare afirmatie a cuiva ne apucam sa facem psihanaliza. hai sa luam lucrurile si sa le mai si discutam concret.
problema lui [spyder] era clara: tu ii faci cuiva un bine si respectivul, uitand ca l-ai ajutat sau pentru ca-l doare in cot de aspectul asta, te va trata cu spatele sau va profita de bunatatea ta, ca apoi sa se descotoroseasca de tine cu prima ocazie.

nu se pune problema binelui relativ, ci a binelui efectiv.

1. vine cineva la tine si te roaga sa-i imprumuti o suma de bani. tu-ti rupi de la gura sa-l ajuti, el spune ca ti-i returneaza peste o saptamana. si trec 3 si tu nu spui nimic de jena sa nu se simta prost. poate inca nu si-a rezolvat problemele. si mai trece o luna. si tot nimic. in final, cand ii dai telefon si-i spui, codindu-te, ca ai avea la randul tau nevoie de banii pe care i-ai imprumutat, se preface uimit, pe urma suparat, pe urma furios, dupa care te trimite la plimbare razandu-ti in nas.

2. ai un coleg de servici care te roaga sa-l ajuti cu un proiect. tu iti pui mintea pe bigudiuri si i-l faci pana la urma cap-coada. el e felicitat, ia si prima pe chestia asta. nici o problema, avea omul nevoie de ajutor si l-ai ajutat. foarte bine. dar cum te simti cand omul ala se duce la patron si te sapa pe la spate si te trezesti acuzat de tot felul de lucruri sau greseli care ti-au fost puse in carca chiar de persoana pe care o ajutasesi ?

3. mergi pe strada si un cersetor te roaga sa-l miluiesti. te scotocesti in buzunare si-i dai 5000 de lei, ultimii bani. in geanta ai un sandwich pentru servici. il scoti si i-l dai si pe ala, tu te vei descurca cumva pana diseara. cersetorul se uita lung la banii prea putini, apoi la sandwich pe care il arunca scarbit pe jos.

cum te simti?
0

#15 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 28 February 2006 - 10:57 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 28 2006, 08:43 PM, a spus:

ei, poftim, pentru fiecare afirmatie a cuiva ne apucam sa facem psihanaliza. hai sa luam lucrurile si sa le mai si discutam concret.
problema lui [spyder] era clara: tu ii faci cuiva un bine si respectivul, uitand ca l-ai ajutat sau pentru ca-l doare in cot de aspectul asta, te va trata cu spatele sau va profita de bunatatea ta, ca apoi sa se descotoroseasca de tine cu prima ocazie.

1. vine cineva la tine si te roaga sa-i imprumuti o suma de bani. tu-ti rupi de la gura sa-l ajuti, el spune ca ti-i returneaza peste o saptamana. si trec 3 si tu nu spui nimic de jena sa nu se simta prost. poate inca nu si-a rezolvat problemele. si mai trece o luna. si tot nimic. in final, cand ii dai telefon si-i spui, codindu-te, ca ai avea la randul tau nevoie de banii pe care i-ai imprumutat, se preface uimit, pe urma suparat, pe urma furios, dupa care te trimite la plimbare razandu-ti in nas.

2. ai un coleg de servici care te roaga sa-l ajuti cu un proiect. tu iti pui mintea pe bigudiuri si i-l faci pana la urma cap-coada. el e felicitat, ia si prima pe chestia asta. nici o problema, avea omul nevoie de ajutor si l-ai ajutat. foarte bine. dar cum te simti cand omul ala se duce la patron si te sapa pe la spate si te trezesti acuzat de tot felul de lucruri sau greseli care ti-au fost puse in carca chiar de persoana pe care o ajutasesi ?

3. mergi pe strada si un cersetor te roaga sa-l miluiesti. te scotocesti in buzunare si-i dai 5000 de lei, ultimii bani. in geanta ai un sandwich pentru servici. il scoti si i-l dai si pe ala, tu te vei descurca cumva pana diseara. cersetorul se uita lung la banii prea putini, apoi la sandwich pe care il arunca scarbit pe jos.

cum te simti?

Te simti parca ti-ar fi tras cineva o palma peste suflet! ;)
Si eu am patit asa si ce am putut sa fac,am inghiti in sec si i-am multumit lui Dumnezeu ca l-am putut ajuta pe om!
Eu cred ca si prin patanii de felul acesta ni se cizeleaza caracterul nostru!
0

#16 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 01 March 2006 - 12:14 AM

Vezi postareadark_light, la Feb 28 2006, 07:43 PM, a spus:

cum te simti?

De fapt chiar bine (trecind peste momentul initial), as avea ceva interesant de facut in urmatoarele minute, ore sau zile. Ceva care sa alunge monotonia zilnica...
0

#17 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 01 March 2006 - 10:37 AM

Vezi postareaSpyder, la Feb 28 2006, 02:04 PM, a spus:

iti ajuti un prieten la o problema foarte grava, ;) [atentie, nu astept ca binele sa mi se intoarca din partea lui, binele vine de la Dumnezeu], dupa ce problema e rezolvata trece timpul si ajungi ca si tu sa ai nevoie de prietenul tau...de ce atunci iti intoarce spatele ca si cum nu ai reprezenta nimic pentru el si nimic nu i-ai fi facut bine in toata viata?
Doar asta e problema!
depinde de multi factori: timpul care a trecut, felul in care ati evolual separat, tinerea lui de minte... - oricum, numai tu stii, in cazul respectiv, despre ce e vorba

gresesti daca generalizezi, sau cvasigeneralizezi
0

#18 Utilizator offline   tjedy2000 

• JEDI MASTER
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 28-November 05

Scris 01 March 2006 - 10:55 AM

Vezi postareaMaximus, la Feb 28 2006, 04:38 PM, a spus:

Da. Dar Cioanas tre sa isi faca "numarul".

Nu v-ati obisnuit inca cu el?
Am reusit eu care sunt "bobocel" aici.
0

#19 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 01 March 2006 - 12:53 PM

Vezi postareatjedy2000, la Mar 1 2006, 11:55 AM, a spus:

Nu v-ati obisnuit inca cu el?
Am reusit eu care sunt "bobocel" aici.

Pai de ce un om poate rasplati cu rau, binele.Fiindca e un "pacatos notoriu"! Ce alt motiv am avea ca oameni, sa rasplatim binele cu raul sau ce alta motivatie?

Aceasta postare a fost editata de cioanas: 01 March 2006 - 12:53 PM

0

#20 Utilizator offline   Spyder 

• Right here waiting for you
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 05

Scris 01 March 2006 - 01:55 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 28 2006, 07:43 PM, a spus:

cum te simti?

Ai atins foarte bine problema si ma bucur ca m-ai inteles. Aceasta este adevarata idee de pe acest topic.
Totusi de ce acea persoana face acest lucru? Eu sincer daca imi face cineva un bine, incerc si nu ma las pana nu ii intorc si eu binele respectiv si niciodata nu zic ca a fost suficient si incerc sa fac si mai bine.
Dar cand cineva te roaga sa il ajuti, o faci apoi iti intoarce spatele sau te judeca gresit....aici e toata chestia! Cum au alti oameni puterea de a raspunde binelui cu rau? Nu au mustrari de constiinta stiind ca cineva a ajutat si el/ea nu a raspuns cu nimic?
Repet: nu doresc recompensa pentru ce am facut...doar sa inteleg de ce unii oameni se comporta atat de gresit! ;)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi ce te deranjeaza la cel de alta credinta?
observatii fara replici
MariaB  5 5.372
Replici noi Kabbalah
ce stiti si ce vreti sa aflati
MariaB  13 17.488
Hot Topic (New) subtila cadere in pacat reloaded ellla  25 5.048
Hot Topic (New) TEST al concepţiilor
ierarhizaţi valorile următoare:
SithLord  49 10.870
Hot Topic (New) practicarea credintei, in iubire ellla  19 3.937