Uitati de ce e capabil OMU' ...daca Dumnezeu nu intervine
Scris 23 February 2006 - 08:31 AM
Nu mai e de mult o noutate faptul ca egalitarismul comunist a produs in Romania o grava destabilizare a societatii. Faptul s-a petrecut odata cu dinamitarea ierarhizarii sociale firesti, prin confiscarea tuturor averilor facute cu inteligenta si harnicie ori prin arestarea si exterminarea varfurilor piramidei sociale - incepand cu fruntasii satelor si sfarsind cu elita intelectuala romaneasca. Dezvoltat insidios si tenace timp de jumatate de secol, fenomenul a condus la o adevarata catastrofa nationala. Omul nou, un adevarat mutant social, conceput in baza unor teorii in contra naturii, a aparut si s-a dezvoltat in dispretul a doua coordonate sociale esentiale: valoarea castigata prin inteligenta si harnicie si credinta in Dumnezeu. Siluirea la scara nationala a naturii umane in baza aberantelor teorii egalitariste a dezlantuit furtuna sociala a tuturor relelor ce ne bantuie si azi: dispretul prostului fata de cel inteligent, al lenesului fata de cel harnic, al hotului fata de cel cinstit. Astfel, incet, dar sigur, ne-au coplesit pe toti bubele coruptiei.
In goana dupa senzational, media romaneasca pare sa nu realizeze o serioasa confuzie: imitand superficial modelul occidental, ea a uitat ca realitatea romaneasca este cu totul alta decat cea nemteasca ori americana. Ca, spre exemplu, in vest, un subiect senzational se refera la un demnitar sau la un important om de afaceri corupt, in timp ce la la noi acest fapt a ajuns de-a dreptul banal! Recentul demers al postului Realitatea TV de a cauta si a aduce pe micile ecrane, daca nu ca pe ceva senzational, oricum ca pe o raritate, romani incoruptibili este absolut remarcabil!
Initiativa de a face din incoruptibilii romani subiecte senzationale dovedeste nu doar profesionalism, dar si puterea de a surghiuni amintirea rau-pilduitoare a trecutului comunist, in care nu ni se prezentau decat oameni perfecti, actionand in "cea mai buna dintre lumile posibile". In Romania inceputului de mileniu trei, senzationalul pare sa insemne gasirea unor incoruptibili, si nu a unor corupti!
De la asistenta medicala, la agentul de circulatie, de la functionarul de ghiseu, la parlamentarul sau ministrul exponent al unor grupuri de afaceristi verosi, modelul individului corupt a devenit o banalitate. Exceptia o fac incoruptibilii. Despre care un post TV a inceput sa vorbeasca. Intr-un demers profesional ce ar trebui urmat, fara ezitare, si de altele. Nu atat pentru a arata europenilor ca nu toti romanii sunt prinsi in plasa coruptiei, dar redandu-ne tuturor speranta.
Gabriel Nastase, Realitatea romaneasca
Miercuri 22.02.2006
Scris 23 February 2006 - 10:46 AM
dan-marius, la Feb 23 2006, 12:11 PM, a spus:
PS Nu exista incoruptibili.
Uite ce poate face omul....Cand dumnezeu intervine:
1) masacre
2) ucidere de copii
3) inchizitie
4) imbuibarea Bisericii
5) franarea stiintei
6) fanatism
7) ipocrizie
Si apropo am si eu o intrebare:
De ce se spune "Om cu frica lui Dumnezeu?" de ce nu se spune:
Om iubitor de Dumnezeu sau Om cu dragoste de Dumezeu?
De ce frica trebuie sa guverneze relatia cu Dumnezeu?
Scris 23 February 2006 - 11:00 AM
Maximus, la Feb 23 2006, 12:46 PM, a spus:
1) masacre
2) ucidere de copii
3) inchizitie
4) imbuibarea Bisericii
5) franarea stiintei
6) fanatism
7) ipocrizie
Si apropo am si eu o intrebare:
De ce se spune "Om cu frica lui Dumnezeu?" de ce nu se spune:
Om iubitor de Dumnezeu sau Om cu dragoste de Dumezeu?
De ce frica trebuie sa guverneze relatia cu Dumnezeu?
Mai Maxime, de ce nu vrei sa accepti ca nu Dumnezeu este cauza relelor, ci altcineva?
El intervine ca un "chirurg" in cazuri de urgenta pentru a salva intregul de la niste deviatii monstruoase.
Acel altcineva a dorit libertate neingradita, i s-a permis s-o experimenteze, iar noi, care ne-am oferit de bunavoie ca, cobai, servim rezultatele la tot pasul, dezgustandu-ne insa perfid de "rautatea " lui Dumnezeu.
Scris 23 February 2006 - 11:14 AM
Elia, la Feb 23 2006, 01:00 PM, a spus:
El intervine ca un "chirurg" in cazuri de urgenta pentru a salva intregul de la niste deviatii monstruoase.
Acel altcineva a dorit libertate neingradita, i s-a permis s-o experimenteze, iar noi, care ne-am oferit de bunavoie ca, cobai, servim rezultatele la tot pasul, dezgustandu-ne insa perfid de "rautatea " lui Dumnezeu.
"Crestinii spun ca - fara exceptie - Dumnezeul lor le raspunde la toate rugaciunile; doar ca uneori spune "da" si alteori "nu", "poate" sau "asteapta". Desigur, acelasi lucru s-ar putea spune despre zeul ploii, "Bob"."
[Reverendul Donald Morgan, ateolog]
"Un alt filosof sugereaza ca a spune rugaciuni este echivalent cu a crede ca universul este guvernat de o Fiinta care se razgandeste daca o rogi tu."
[Steve Allen, "Steve Allen, despre religia si moralitatea Bibliei"]
Stiu. El intervine la rugaciunile noastre ca un chirurg si rezolva problemele. Pare cam ilogic ce spui tu.
Si ce face daca 2 rugaciuni intemeiate intra in conflict:
1) cineva se roaga pentru cineva ca sa traiasca
2) iar persoana se roaga la Dumnezeu sa il ia la El
Cum rezolva dilema?
Scris 23 February 2006 - 12:17 PM
Maximus, la Feb 23 2006, 10:46 AM, a spus:
aceasta categorie a aparut in perioada intertestamentara: in Sinagoga, evreii se apropie de rabin astfel: rabinul sta in oarecum centru, in jurul lui, intr-un semicerc apropiat de el stau barbatii, urmeaza o zona pentru femei si copii si zona a treia pentru "tematorii de Dumnezeu"
expresia a fost preluata de primii crestini, dar si-a pierdut din semnificatia originala pe masura ce cultul crestin s-a departat de cultul iudaic...
! la evrei nu exista expresia "temator de Dumnezeu"
acolo unde se vorbeste despre frica de Dumnezeu, in VT, este folosit cuvantul care inseamna frica, dar si respect, veneratie, reverenta, si se aplica la atitudinea fata de Moise, Iosua, juramant, porunca, sanctuar, zei si Dumnezeu
HaYaRe' este cel care se teme, dar in acelasi timp venereaza, respecta...
acum este clar ce inseamna termenul evreiesc si ce transformare a primit el in Crestinism tocmai pentru a se putea vorbi de un Dumnezeu rau al Vechiului Testament fata de un Dumnezeu bun al Noului Testament?!?!
Maximus, la Feb 23 2006, 11:14 AM, a spus:
Cum rezolva dilema?
Dumnezeu nu face minuni impotriva naturii (poate doar ca nu este inteles naturalul fenomenului inca) si nici nu implineste orice dorinta (asta o stiu prea bine crestinii)
Scris 23 February 2006 - 01:08 PM
Maximus, la Feb 23 2006, 01:14 PM, a spus:
[Reverendul Donald Morgan, ateolog]
"Un alt filosof sugereaza ca a spune rugaciuni este echivalent cu a crede ca universul este guvernat de o Fiinta care se razgandeste daca o rogi tu."
[Steve Allen, "Steve Allen, despre religia si moralitatea Bibliei"]
Stiu. El intervine la rugaciunile noastre ca un chirurg si rezolva problemele. Pare cam ilogic ce spui tu.
Si ce face daca 2 rugaciuni intemeiate intra in conflict:
Cum rezolva dilema?
"Carturarii si fariseii" pe care ii citezi tu, fac parte din aceiasi "elita" a falsilor intelectuali si credinciosi, atat de "importanta" pe vremea lui Isus.
De ce nu te raportezi direct la Adevar, si vii cu adevaruri rumegate si debitate la mana a doua sau a treia.
Dumnezeu actioneza si fara cererile noastre exprese, atunci cand noi nici nu mai suntem in stare sa sesizam agravarea situatiei. Actiunile Sale nu sunt dependente numai de rugaciunile noastre.
Un adevarat crestin, stie ca atunci cand se roaga, este posibil ca rugaciunea lui sa nu fie intemeiata, de aceea cere la sfarsitul rugaciunii, ca voia lui Dumnezeu sa se faca in cazul in care ar aparea un "conflict de interese".
Scris 23 February 2006 - 01:29 PM
Elia, la Feb 23 2006, 03:08 PM, a spus:
De ce nu te raportezi direct la Adevar, si vii cu adevaruri rumegate si debitate la mana a doua sau a treia.
Dumnezeu actioneza si fara cererile noastre exprese, atunci cand noi nici nu mai suntem in stare sa sesizam agravarea situatiei. Actiunile Sale nu sunt dependente numai de rugaciunile noastre.
Un adevarat crestin, stie ca atunci cand se roaga, este posibil ca rugaciunea lui sa nu fie intemeiata, de aceea cere la sfarsitul rugaciunii, ca voia lui Dumnezeu sa se faca in cazul in care ar aparea un "conflict de interese".
Hai las-o moarta cu falsii intelectuali.
Asta e o tampenie crasa. Cine nu cade la pamant cand aude numele lui Dumnezeu e "fals"??? ha ha
DA-mi voie sa rad.
Si vrei sa ma raportez direct la Bibilie (Adevar) care e la mana a 25-a?
Draga Elia hai sa facem un recensamant al ateilor si sa ii inlaturam din istorie. S-ar putea sa cazi din scaunul ergonomic in care stai si sa aterizezi pe un pietroi si sa bati cu niste ciocanele in pietre ca sa imi trasmiti mesajul. Nu fii lipsit de respect la adresa oamenilor care au semnat progresul omenirii.
Tu crezi intr-o carte cu serpi vorbitori, tufisuri care ard, voci din cer, paine care cade din cer, ape care se despica in doua si ma critici pe mine ca, cred carturari si farisei?
ha ha
Aceasta postare a fost editata de Maximus: 23 February 2006 - 01:31 PM
Scris 23 February 2006 - 01:55 PM
Maximus, la Feb 23 2006, 01:29 PM, a spus:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
se contrazice biblia ?
astept pareri despre mesajul Bibliei |
s_s_s | 152 | 22.638 |