Sari la conținut
Forum Roportal
CIPRIAN.IONUT

Ce este, de fapt, timpul?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ce este defapt timpul??

Definitia fizica ar suna cam asa"Este o măsură a duratei evenimentelor si are diferite întelesuri în functie de contextul în care este definit.timpul" este o proprietate emergenta a miscarii/interactiunii/transformarii entitatilor/proceselor fizice.

 

Concluzia??

post-362958-0-94087300-1330368641_thumb.jpg

Eu stiu doar ca ceasurile satelitilor pentru GPS trebuie mai tot timpu reglate si releglate, asta explica multe, de ce ceasurile interne ale satelitilor nu sunt acelelasi ca si cele de pe pamant, adica o secunda pentru un satelit care orbiteaza pamantu cu o anumita viteza de ce nu-i la fel cu secunda de pe pamant???? asta spune multe.

post-362958-0-57406600-1330368623_thumb.gif

Timpul psihologic nu este la fel de obiectiv ca timpul fizic.Albert Einstein spunea ca „o ora petrecuta in compania unei fete dragute trece mult mai repede decat o ora petrecuta pe scaunul unui dentist.

Teoria lui Albert Einstein s-ar confirma si mai convingator daca am detine tehnologia necesara pentru a depasi viteza luminii (300.000 km/s) – lucru care astazi este irealizabil, tinand de domeniul fizicii teoretice sau al SF-ului. In sfarsit, ipotetic vorbind, daca am atinge aceasta viteza, consecintele ar fi cel putin ciudate: de exemplu, am putea calatori cu o racheta timp de doi ani pana la cea mai apropiata stea, urmand ca apoi sa ne reintoarcem pe Pamant, unde i-am gasi pe cei dragi mai batrani cu 14 ani decat i-am lasat??

 

 

 

 

ASTEPT PARERILE VOASTRE.

Editat de Darianna
scos link reclama

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Teoria lui Albert Einstein s-ar confirma si mai convingator daca am detine tehnologia necesara pentru a depasi viteza luminii (300.000 km/s)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:)

 

Pentru ca ma plictisesc, o sa iti raspund: Nu se poate depasi viteza luminii. Altfel lumea si-ar pierde consistenta logica. Presupun ca esti inca mic. Citeste despre Teoria Relativitatii (Speciale, fireste). Sunt doar cateva pagini.

 

sunt de parere ca in timp vom depasi aceasta limita.

 

Materie prima pentru ceasuri :crazy: de nu era timp, nu se inventa ceasul sa-l masoare :stars:

 

 

totul se rezuma la atomi parerea mea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu o vom depasi. Citeste teoria relativitatii restranse si ai sa intelegi de ce. Cum spuneam, teoria relativitatii nu este doar o teorie fizica despre viteza luminii, spatiu si timp, ci mai degraba ceva mai general de atat, care spune cam cum ar trebui sa fie legile fizicii pentru a fi corecte. De exemplu, daca ai merge mai repede decat lumina, atunci ai calatori in trecut. Ceea ce nu se poate, caci altfel ar aparea paradoxuri logice. Un alt loc in care teoria relativitatii a revelat niste lucruri interesante este electromagnetismul, aratand de exemplu ca Legea dedusa empiric (deci fara nicio explicatie teoretica) a lui Biot-Savart, poate fi dedusa teoretic din Legea lui Coulomb, aplicand TRR. Si mai sunt si altele. Deci TR e corecta. Viteza luminii nu va putea fi depasita, altfel s-ar face vraijste prin toata fizica.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Def2010:

Pentru ca ma plictisesc, o sa iti raspund: Nu se poate depasi viteza luminii. Altfel lumea si-ar pierde consistenta logica

Pe la mijlocul anului trecut era mare valva ca viteza a fost depasita, in acceleratorul de particule de la Cern (Elvetia).

Si nu oricum.Ci strabatand materie densa (pamant).Se stie ca viteza luminii e calculata in vid.

Cica reusisera sa trimita niste particule (neutrino,parca) din Elvetia in Italia, pe sub pamant, cu o viteza mai mare decat cea a luminii.

Aici...si nu doar.

Nu stiu daca a ramas in picioare afirmatia, ca n-am mai urmarit evenimentele.

Una din explicatii era ca aceste particule au deschis o dimensiune paralela

smile.gif, astfel reusind performanta aceasta.

Pentru mine timpul e doar un punct de reper.Si o notiune inca abstracta.

Cu mintea pe care o am acum nu-mi pot explica prea multe,referitor la dimensiunile atemporare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In acel caz, da, o explicatie ar fi calatoria printr-o alta dimensiune. TR tot nu este incalcata. In spatiu-timpul care ne este noua familiar, nu se poate merge mai repede ca lumina. Poti insa sa o iei pe scurtaturi daca exista alte dimensiuni, fara a ameninta integritatea legilor fizicii pe care le stim.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Paradoxuri logice pot aparea si calatorind prin dimensiuni paralele (spatio-temporare). Poti trai o multitudine de vieti , si sa revii in dimensiunea aceasta, (daca-ti convin conditiilesmile.gif) cu toata experienta dobandita.

Inchipuie-ti ca pleci la o varsta frageda de adolscent, traiesti cateva milioane de vieti si te intorci intr-o secunda.Deja cred ca te vei simti primitiv (o ameobalaugh.gif)

Citeam demult, o teorie comform careia timpul nu este relativ, ci foarte constant (linear).Perceptia noastra i-ar atribui aceasta relativitate.Dar erau explicatii filozofico-religioase si nu erau pe gustul meu, chiar daca nu erau biblice.

Astronomii presupun ca anumite corpuri ceresti, cu energii mult mai mari decat gaurile negre (pulsarii si quasarii), pot comprima timpul si spatiul.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×