sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Potopul si oamenii ce a ramas dupa potop? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-February 06

Scris 23 February 2006 - 11:22 AM

Vezi postareaMariaB, la Feb 23 2006, 01:07 PM, a spus:

intrebare: ce intelegi prin credinta adevarata?
de fapt, sunt moduri de gandire care difera mult de modul nostru de gandire, mai ales de stilul rationalist grecesc pe care il mosteneste civilizatia actuala - ei nu aveau nevoie sa incheie textul cu anumite atentionari, pentru ca le subintelegeau

Dumnezeu chiar este un fel de "inventie", in sensul ca fiecare si-l imagineaza intr-un fel si apoi se aduna imaginatiile asemanatoare si formeaza un portret cat mai aproape de necesitatile comunitatii
Dumnezeu, asa cum il intelege o anumita comunitate, nu este si nu poate fi adevaratul Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este infinit si imaginea lui nu poate fi cuprinsa intr-un numar finit de imagini particulare...

Cum poate sa iti inchipuie cineva ca Dumnezeu care a creat universul cu miliarde de galaxii cu atatea lucruri sublime si complexe ar fi o entitate care sa ceara drept ofranda capre si tapi?

Nu il insultam cumva inteligenta?
0

#22 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 23 February 2006 - 11:29 AM

Vezi postareaMariaB, la Feb 23 2006, 11:07 AM, a spus:

Dumnezeu chiar este un fel de "inventie", in sensul ca fiecare si-l imagineaza intr-un fel si apoi se aduna imaginatiile asemanatoare si formeaza un portret cat mai aproape de necesitatile comunitatii
Dumnezeu, asa cum il intelege o anumita comunitate, nu este si nu poate fi adevaratul Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este infinit si imaginea lui nu poate fi cuprinsa intr-un numar finit de imagini particulare...

Seamana cu o alergare dupa cai verzi pe pereti.

Vezi postareaMaximus, la Feb 23 2006, 11:22 AM, a spus:

Cum poate sa iti inchipuie cineva ca Dumnezeu care a creat universul cu miliarde de galaxii cu atatea lucruri sublime si complexe ar fi o entitate care sa ceara drept ofranda capre si tapi?

Pai trebuie sa se hraneasca si el cu ceva....
0

#23 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 23 February 2006 - 12:22 PM

Vezi postareaMaximus, la Feb 23 2006, 11:22 AM, a spus:

Dumnezeu nu cere ofrande, ci omul i le da cu anumite interese...
orice i-am da lui Dumnezeu este superflu, pentru ca el le-a facut pe toate si le are pe toate...

dar cand o ruda din provincie vine la tine cu ce a gasit prin casa tu consideri ca itijigneste inteligenta sau accepti gestul ca venind din inima lui, dupa intelegerea lui...?
la fel a fost si cultul care impunea jertfe (si nu doar la evrei, ci la toate triburile din perioada respectiva)
0

#24 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 February 2006 - 12:27 PM

Vezi postareaMariaB, la Feb 23 2006, 02:22 PM, a spus:

orice i-am da lui Dumnezeu este superflu, pentru ca el le-a facut pe toate si le are pe toate...

dar cand o ruda din provincie vine la tine cu ce a gasit prin casa tu consideri ca itijigneste inteligenta sau accepti gestul ca venind din inima lui, dupa intelegerea lui...?
la fel a fost si cultul care impunea jertfe (si nu doar la evrei, ci la toate triburile din perioada respectiva)

Dumezeu cere ofrande.

Leviticul:
Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le:
Cand cineva dintre voi va aduce un dar Domnului, să -l aducă din vite, fie din cireadă fie din turmă.
1 3 Dacă darul lui va fi o ardere de tot din cireadă, să -l aducă din partea bărbătească fără cusur; şi anume să -l aducă la uşa cortului intalnirii, anaintea Domnului, ca să fie plăcut Domnului.
1 4 Să-şi pună mana pe capul dobitocului adus ca ardere de tot, şi va fi primit de Domnul, ca să facă ispăşire pentru el.
1 5 Să junghie viţelul inaintea Domnului; şi preoţii, fiii lui Aaron, să aducă sangele, şi să -l stropească de jur imprejur pe altarul dela uşa cortului intalnirii.
1 6 Să jupoaie viţelul adus ca ardere de tot, şi să -l taie in bucăţi.
1 7 Fiii preotului Aaron să facă foc pe altar şi să pună lemne pe foc.
1 8 Preoţii, fiii lui Aaron, să aşeze bucăţile, capul şi grăsimea, pe lemnele puse pe focul de pe altar.

Deci Dumnezeu mananca carne de capra si de vita?
0

#25 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 February 2006 - 12:51 PM

Vezi postareaMaximus, la Feb 23 2006, 12:27 PM, a spus:

Dumezeu cere ofrande.

Leviticul:
Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: ....

Deci Dumnezeu mananca carne de capra si de vita?

chiar nu ai citit ce am scris in mesajul de mai sus?
nu Dumnezeu cere ofrande, ci omul i le da (Leviticul este cartea "levitilor", adica a preotilor care si-au consemnat treburile pe care le indeplineau la Templu...)

daca vine la tine o ruda de la tara si ti aduce ceva absolut inutil pentru tine, refuzi cadoul?
Dumnezeu nu refuza!

ceea ce scrie in textul citat ca ar fi vorbele lui Dumnezeu sunt doar ceea ce oamenii care eu scris textul au auzit din ceea ce le spunea Dumnezeu
0

#26 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 February 2006 - 01:22 PM

Vezi postareaMariaB, la Feb 23 2006, 02:51 PM, a spus:

chiar nu ai citit ce am scris in mesajul de mai sus?
nu Dumnezeu cere ofrande, ci omul i le da (Leviticul este cartea "levitilor", adica a preotilor care si-au consemnat treburile pe care le indeplineau la Templu...)

daca vine la tine o ruda de la tara si ti aduce ceva absolut inutil pentru tine, refuzi cadoul?
Dumnezeu nu refuza!

ceea ce scrie in textul citat ca ar fi vorbele lui Dumnezeu sunt doar ceea ce oamenii care eu scris textul au auzit din ceea ce le spunea Dumnezeu

Dar tu inainte sa vina rudele de la tara stiind ca iti vor aduce cadouri le spui ce preferi?????
Nu ar fi fost mai simplu sa zica:
Nu am nevoie de ofrandele voastre. Nu mai risipiti carnea aiurea. Aruncati in ghiozdan :D

Este scris în Biblie: Maleahi 3:8, 10. “Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi?” Dar voi întrebaţi: “Cu ce Te-am înşelat?” Cu zeciuielile şi darurile de mâncare. Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor şi veti vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.”

Cum sa inseli pe cineva cu cadouri facute de bunavoie?
0

#27 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 February 2006 - 01:43 PM

Vezi postareaMaximus, la Feb 23 2006, 01:22 PM, a spus:

Dar tu inainte sa vina rudele de la tara stiind ca iti vor aduce cadouri le spui ce preferi?????
Nu ar fi fost mai simplu sa zica:
Nu am nevoie de ofrandele voastre. Nu mai risipiti carnea aiurea. Aruncati in ghiozdan :D
nu poti sa stii ce ar fi fost mai simplu pe atunci
uneori rudele, chiar avertizate, fac tot cum vor ele - chiar nu ti s-a intamplat niciodata, chiar nu poti sa intelegi fenomenul?!?

Vezi postareaMaximus, la Feb 23 2006, 01:22 PM, a spus:

Este scris în Biblie: Maleahi 3:8, 10. “Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi?” Dar voi întrebaţi: “Cu ce Te-am înşelat?” Cu zeciuielile şi darurile de mâncare. Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor şi veti vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.”

Cum sa inseli pe cineva cu cadouri facute de bunavoie?
despre ce bunavoie vorbesti?

si de ce te astepti ca textul biblic sa iti spuna in mod direct ce trebuie facut? nu este Cod de legi!
daac vrei cu adevarat sa intelegi ce iti spune un verset, trebuie sa vezi in ce contecxt a fost spus, in ce perioada isoptica, de catre cine si cui - nu este asa de simplu
Biblia nu este o carte de popolarizare
0

#28 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-June 05

Scris 23 February 2006 - 01:44 PM

Vezi postareaMariaB, la Feb 23 2006, 02:22 PM, a spus:

Existau jertfe sau daruri de buna voie, dar si jertfe obligatorii, impuse de Dumnezeu.

Jertfele impuse de Dumnzeu aveau scopul sa aminteasca oamenilor, ca fara moarte si sange nu este posibila iertarea si eliberarea de vina. Toate aceste jertfe doreau sa impresioneze cugetul omului si sa duca la dezaprobarea pacatului.

Jertfele preinchipuiau jertfa de sange a Fiului lui Dumnezeu, care avea sa aduca adevarata iertare si eliberare din robia pacatului.
0

#29 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 February 2006 - 02:09 PM

Vezi postareaElia, la Feb 23 2006, 01:44 PM, a spus:

Existau jertfe sau daruri de buna voie, dar si jertfe obligatorii, impuse de Dumnezeu.

Jertfele impuse de Dumnzeu aveau scopul sa aminteasca oamenilor, ca fara moarte si sange nu este posibila iertarea si eliberarea de vina. Toate aceste jertfe doreau sa impresioneze cugetul omului si sa duca la dezaprobarea pacatului.

acestea sunt obiceiuri pe care Dumnezeu le-a preluat din viata omului incarcandu-le cu semnificatii, dar pe care oamenii le-au perpetuat si carora oamenii le-au dat forma sub care le citim - Dumnezeu a dat doar un mesaj, care uneori se pierde... si de aceea preofetii au mai schimbat cerintele...
0

#30 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-June 05

Scris 23 February 2006 - 02:16 PM

Vezi postareaMariaB, la Feb 23 2006, 04:09 PM, a spus:

acestea sunt obiceiuri pe care Dumnezeu le-a preluat din viata omului incarcandu-le cu semnificatii, dar pe care oamenii le-au perpetuat si carora oamenii le-au dat forma sub care le citim - Dumnezeu a dat doar un mesaj, care uneori se pierde... si de aceea preofetii au mai schimbat cerintele...

Ca de obicei incerci sa-L faci pe Dumnezeu mai bun decat este.
In felul acesta Ii facem un deserviciu, si dam apa la moara criticilor si glumetilor.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Despre Isus Cristos * * * - -
teme combinate
cioanas  1.973 100.887
Hot Topic (New) Isus Cristos - dovezi istorice !?
Dovezi istorice despre existenta lui Isus Cristos
marinaru  385 41.346
Hot Topic (New) Sfantul Pavel a fost satanist sau crestin? Gelupanda  173 16.591
Hot Topic (New) Ar putea fi chiar Isus Antichristul profetit? Black velvet  78 3.737
Hot Topic (New) Atasamente Zeul Alexandru Tom Bishop  132 5.375