Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul vostru.
Sora mea, in varsta de 34 ani si-a extirpat la dermatologie acum 5 ani o alunita, rezultatul biopsiei a fost melanom malign stadiul II dupa Clarck. Doctorul i-a recomandat tratament cu interferon si izoprinozina, tratament pe care l-a urmat, si anual radiografie la plamani si ecografie la ficat pentru a vedea daca apar metastaze. La aceste doua organe nu a avut niciodata nimic si nici acum nu are.
Din pacate nu a pomenit niciodata de tomografie computerizata pentru a fi analizata si cerebral. Drept urmare, ne-am pomenit acum, dupa cinci ani, cu trei tumori intracerebrale, de dimensiuni de la cativa mm la 4 cm. Cea mai mare i-a fost extirpata chirugical, pentru celelalte doua unii medici ne recomanda radioterapia, altii ne spun ca o face degeaba, oricum nu mai are sanse sa traiasca.
Ma puteti ajuta ? Ce sa mai fac cu ea ? Nu vreau sa o chinui degeaba cu radioterapia, daca oricum nu mai are nici o sansa. A mai trecut cineva prin astfel de situatie ?
Multumesc.
Corina
Pagina 1 din 1
Melanom malign cu metastaze cerebrale
Scris 20 March 2006 - 01:15 PM
Sper sa nu fie tardiv raspunsul meu. Melanomul este radiorezistent, asta insemnand ca radioterapia, indiferent ce spun unii doctori care presupun ca nu au pacienti la usa cabinetului, nu face decat sa distruga organismul, in cazul nostru, creierul.
Se poate face o interventie cu raze Gamma, acestea actionand numai asupra tumorilor existente si nu iradiaza tot creierul.
E pacat ca e foarte tanara si poate reusiti sa mai faceti ceva pentru ea.
Doamne ajuta
Se poate face o interventie cu raze Gamma, acestea actionand numai asupra tumorilor existente si nu iradiaza tot creierul.
Doamne ajuta
Scris 21 March 2006 - 04:27 PM
carina30, la Mar 20 2006, 01:15 PM, a spus:
Sper sa nu fie tardiv raspunsul meu. Melanomul este radiorezistent, asta insemnand ca radioterapia, indiferent ce spun unii doctori care presupun ca nu au pacienti la usa cabinetului, nu face decat sa distruga organismul, in cazul nostru, creierul.
Doamne ajuta
Doamne ajuta
Draga Carina,
Multumesc pentru raspuns si pentru sugestie.
Imi poti spune unde se poate face aceasta interventie cu raze Gamma ?
Imi poti recomanda un doctor ?
Multumesc lui Dumnezu, pana acum a rezistat, ii administram imunomodulatori, dar durerile de cap sunt puternice. Mi-e tare mila de ea.
Corina
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
melanom | Dana stancu | 13 | 3.207 |
|
Sa ma ingrijorez?
Cancerul de piele |
pete32 | 5 | 6.606 |