sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Circumstantele - ne pot determina sa facem ABSOLUT ORICE ? Din categoria " Universul bata-l vina, d'aia mi-am ucis vecina Evaluare topic: * * * * *

#91 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 20 February 2012 - 07:21 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 20 February 2012 - 07:07 PM, a spus:

Eu am intrat in vba pe ceea ce scrisesesi nu pe ceea ce aveai sa scrii. Acuma daca tu te-ai aprins nitel nu mai e vina mea. Dar m-am simtit oarecum obligata sa raspund in continuare. Acum nu ma mai simt...

N-am nimic cu tine, dar intotdeauna interpretezi termenii in a doua definitie a DEX-ului in care e imposibil sa rationam corect. Daca analizezi definitia "lenei" din DEX, este o diferenta enorma intre prima si a doua definitie. In general cuvintele in DEX au sensuri total diferite intre prima si a doua definitie, primul in general fiind mai generalizat si obiectiv, iar al doilea popular, ambiguu si subiectiv.
1

#92 Utilizator offline   YasmiSL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-January 11

Scris 21 February 2012 - 01:40 PM

Vezi postareaPippo, la 20 February 2012 - 12:10 PM, a spus:

pariez ca de dimineata pana seara faci tot felul de lucruri impotriva vointei tale, determinata de mediu - adica "of, trebuie sa o fac si pe-asta!"...

daca trebuie inseamna ca am si o motivatie pt care o fac, implicit se rasfringe asupra mea.
orice nu inseamna crima sau pedofilie, nu poti pune egal chiar oriunde.
0

#93 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 February 2012 - 03:35 PM

Vezi postareaYasmiSL, la 21 February 2012 - 01:40 PM, a spus:

daca trebuie inseamna ca am si o motivatie pt care o fac, implicit se rasfringe asupra mea.

Motivatiile sunt determinate de mediul inconjurator. Motivatiile determina chiar vointa poprie sa se muleze in timp pe vointa mediului inconjurator.

Vezi postareaYasmiSL, la 21 February 2012 - 01:40 PM, a spus:

orice nu inseamna crima sau pedofilie, nu poti pune egal chiar oriunde.

E putin probabil sa ajunga cineva la crima si pedofilie voluntara dintr-o data. Dar pas cu pas... Mediul inconjurator schimba in timp vointa omului daca omul nu se opune suficient, astfel incat vointa omului devine una cu vointa mediului inconjurator astfel incat omul ajunge sa vada lucrurile ca pe o normalitate. Astfel incat omul poate ajunge sa vada crima si pedofilia ca pe o normalitate si vointa proprie, daca vointa mediului il duce pe om pas cu pas in aceasta directie.
0

#94 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 21 February 2012 - 04:47 PM

Vezi postareaNaeema, la 10 February 2012 - 09:06 PM, a spus:

Ce circumstante poate determina o persoana normala, echilibrata psihic si moral, sa abuzeze sexual un copil ? Asta este doar un exemplu. Hai sa va vad, pe astia fulgii de prin furtuna universului. Care e reteta circumstantiala a pedofiliei ? Imagine amplasata

Contextul in care iti exprimi tu idea este unul paradoxal si imposibil. Asta datorita calificativelor folosite privind persoana ce ipotetic ar savarsi asemenea fapta.
Faci vorbire de o persoana echilibrata pe plan psihic si fizic, asadar, asemenea manifestari nu se pot regasi in comportamentul acelei persoane.

Orice manifestare a unei fiinte, facuta din proprie vointa, vine ca sa echilibreze starea actuala a individului, prin compensare. Practic, sa o armonizeze in functie de lipsurile pe care le percepe.

Determinarea de a savarsi "orice fapta" nu poate interveni decat in urma unor circumstante coercitive, fapt ce ar exclude vointa proprie a individului.
0

#95 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 February 2012 - 10:23 PM

Vezi postareaTwo, la 21 February 2012 - 04:47 PM, a spus:

Determinarea de a savarsi "orice fapta" nu poate interveni decat in urma unor circumstante coercitive, fapt ce ar exclude vointa proprie a individului.

Nu este adevarat ca doar prin constrangerea de a savarsi fapta, omul poate fi determinat de a savarsi orice fapta. Determinarea se poate face prin manipularea vointei omului (ceea ce nu presupune neaparat constrangere sau o constrangere absoluta sau constrangere de a savarsi fapta), astfel incat omul ajunge sa comita fapta din propria vointa, si chiar cu placere (depinde de motivatia mentala si asociatiile mentale).

Probabil fiecare a experimentat ceea ce descriu. De cate ori, facand lucruri impotriva vointei, dintr-un motiv sau altul, n-ati ajuns sa va si placa in final? Sau privind in trecut, cate lucruri faceti astazi pe care cu timp in urma ati fi jurat ca nu le veti face niciodata?! Probabil fiecare va gasi cateva explemple in propria viata daca va privi cu atentie.

Prin mici si continue schimbari ale mentalului care determina directia vointei fiecaruia, se poate ajunge la schimbari majore ale directiei propriei vointe - in directii pozitive sau negative (spre bine sau spre rau).

----------------------------------------------------------

Daca circumstatele ne-ar determina zilnic remodelarea mentalului, am ajunge oriunde ne-ar duce aceasta remodelare si vointa noastra s-ar indrepta in directia dictata de remodelare ajungand sa facem orice (in functie de directia remodelarii) din proprie vointa. Din fericire, natura nu are aceasta atitudine monstruasa fatza de noi, precum o au o mana de oameni care-si dau silinta sa ne remodeleze la nivel global dupa cum vor ei.

Faptul ca omul considera o multime de aberatii normale (precum taiatul peluzei, moda sau snobismul), facandu-le din proprie vointa, este un rezultat (si exemplu) al remodelarii. Si pas cu pas se poate ajunge la remodelare extrema si comiterea oricarei fapte din vointa proprie daca circumstantele o favorizeaza si sunt mai puternice decat vointa de echilibru a individului.

Aceasta postare a fost editata de Pippo: 21 February 2012 - 10:25 PM

0

#96 Utilizator offline   YasmiSL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 February 2012 - 01:35 PM

Vezi postareaPippo, la 21 February 2012 - 03:35 PM, a spus:

E putin probabil sa ajunga cineva la crima si pedofilie voluntara dintr-o data. Dar pas cu pas... Mediul inconjurator schimba in timp vointa omului daca omul nu se opune suficient

generalizezi aiurea si chiar si asa, e doar o teorie in care a trebuit sa introduci vointa proprie "daca omul nu se opune"
omul se opune la acte reprobrabile care nu-i sunt caracteristice.

nu e ca si cind n-am chef sa gatesc dar is nevoita pt ca mi-e foame.

nici o nevoie nu te indeamna sa abuzezi de altcineva sau sa-i iei viata.

Vezi postareaPippo, la 21 February 2012 - 10:23 PM, a spus:

Nu este adevarat ca doar prin constrangerea de a savarsi fapta, omul poate fi determinat de a savarsi orice fapta.

nu orice om poate fi determinat sa faca orice, doar daca il "speli" pe creier, dar atunci nu mai e el, nu gindeste.
doar prin constringere/amenintare poate fi determinata o persoana sa faca ceva impotriva vointei sale.

Vezi postareaPippo, la 21 February 2012 - 10:23 PM, a spus:

Probabil fiecare a experimentat ceea ce descriu. De cate ori, facand lucruri impotriva vointei, dintr-un motiv sau altul, n-ati ajuns sa va si placa in final?

Nu ma fa sa te jignesc ! :stars:
0

#97 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 February 2012 - 02:33 PM

Vezi postareaYasmiSL, la 22 February 2012 - 01:35 PM, a spus:

Nu ma fa sa te jignesc ! :stars:

Ti-e gandul la sex? :)

Multe activitati care-i sunt neplacute omului (in general pt ca ii este greu - se loveste de zidul greutatilor intampinate) ii devin apoi placute cand capata experienta. - exemplu, muzica - daca ar trebui sa studieze muzica, multi oameni ar intampina greutati si probabil n-ar avea vointa sa continue. dar infruntandu-si vointa de a abanona, pot ajunge foarte probabil sa dezvolte o placere deosebita pentru muzica din vointa proprie - ma refer la arta de a compune sau a interpeta muzica, si nu la a asculta muzica.

Pe de alta parte, de foame, painea uscata cu mustar poate fi o delicatesa pentru om.

Si tot asa, probabil sunt destui oameni care s-ar manaca intre ei la propriu daca circumstatele i-ar pune in situatia de a alege intre a-si manca semenii si a muri de foame. - referitor la "nici o nevoie nu te indeamna sa abuzezi de altcineva sau sa-i iei viata."
0

#98 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 22 February 2012 - 02:43 PM

Circumstantele nu ne pot determina sa facem absolut orice
Nu pe toti.Poate pe unii dintre noi,noi oamenii vreau sa spun,dar nu pe toti.
Sunt convins ca circumstantele m-ar putea "convinge" sa fac lucruri de care imi este rusine si groaza chiar sa ma si gandesc, daramite sa postez/povestesc ,insa sunt definitiv convins ca am destula umanitate sa le fac si pe cele rele dar si pe cele bune,adica exista o limita peste care nu trec.Nu garantez insa pentru ce i-as face celui care incearca sa ma oblige sa trec limita aceea !
4

#99 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 February 2012 - 04:58 PM

Este evident ca circumstantele ne pot determina sa facem absolut orice, in special ca puterea vointei pe care o exercita mediul inconjurator poate fi nemasurat mai puternica decat vointa fiecarui om, astfel incat sa il transforme, sa il indrepte fortat in orice directie si sa se muleze pe orice stare mentala - ceea ce inseamna chiar redirectionarea vointei omului si nu fortarea vointei lui de a face inimaginabilul. Poate doar sa aibe omul vointa "cat un bob de mustar" pentru a muta muntii si a reusi astfel sa se impotriveasca unor circumstante suficient de puternice. In rest, vise de putere si maretie... Este interesant cu cata indarjire se impotrivesc oamenii evidentei si insista a crede eronat ca sunt deasupra universului/providentei daca se iau la tranta cu el/ea! :)

PS Prin "mediu inconjurator" ma refer atat la mediul intern cat si extern omului.

A identifica granita dintre mediu si esenta omului, este o alta tema.
0

#100 Utilizator offline   YasmiSL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 February 2012 - 10:10 AM

Vezi postareaPippo, la 22 February 2012 - 02:33 PM, a spus:

Ti-e gandul la sex? :)

asta ar fi o jignire ?! :o:

apreciez ca ai umor si stii sa-l folosesti pt detensionarea discutiei, dar atit.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse