nu vreau, la 09 February 2012 - 05:16 PM, a spus:
MORALÍST, -Ă, moraliști, -ste, s. m. și f. 1. Filozof, gânditor, scriitor etc. care se preocupă de probleme de morală.
Si cu ce termen ai fi vrut sa ma adresez celor ce s-au ocupat de problema asta de morala? Cu "astronauti"?!
Naeema, la 09 February 2012 - 06:37 PM, a spus:
Ma tem ca circumstantele ne pot determina sa devenim si canibali si alte lucruri inimaginabile, daca universul vrea sa ne puna in situatiile respective. Eu n-as subestima puterea de influenta a circumstantelor asupra vietii omului. Il poate impinge la extreme inimaginabile. Din fericire se pare ca Doamne-Doamne e bun, si nu lasa in general ca circumstantele sa ne aduca la extreme. Daca diavolul nu ne sfasie, si nu ne impinge la degenerare totala si suferinta dincolo de limite, este doar pt ca circumstantele nu o permit.
Circumstantele ne pot face sa devenim orice. Eu nu ma joc si nu desconsider puterea universului asupra noastra prin crearea circumstantelor, ci dimpotriva, ma tem de ea. Ma simt ca un fulg in calea furtunii, sunt constient ca ma poate face oricand praf. La fel cum poate schimba oricand lucrurile in favoarea mea. Nu te lua de piept cu providenta.
Contact
Facebook
Twitter
RSS