Ce inseamna o relatie de cuplu sanatoasa?
Scris 11 February 2012 - 02:32 AM
O relatie sanatoasa este cea in care partenerii sunt egali si in armonie si in tensiune. Insemnand ca se bucura la fel de intens de prezenta celuilalt iar cand se cearta, chiar si foarte urat, se cearta pe picior de egalitate, nu este unul supus sau abuzat de celalalt. Asa se pot sterge lucrurile cu buretele si gata, nu ramane cineva cu resentimente.
Ideal e sa aiba amandoi acelasi nivel de inteligenta, altfel abuzul sau manipularea va avea loc intr-un fel sau altul.
Scris 11 February 2012 - 10:27 AM
BlueSugar, la 11 February 2012 - 01:49 AM, a spus:
Eu nu am votat in chestionar.Mi se pare inadmisibil ca un psiholog sa uite un lucru esential relatiilor sanatoase.Si anume,comunicarea.Care fara ea,ne facem nevoile pe cele scrise mai sus.
Comunicarea sincera. Ma incapatanez sa accentuez asta deoarece am observat ca in multe cupluri exista o aparenta comunicare, in care fiecare doar vorbeste, fara sa-l asculte pe celalalt.
alone4ever, la 11 February 2012 - 01:56 AM, a spus:
Aha, sa-ti ofere false satisfactii, cu care sa-ti gadili orgoliul.
Scris 11 February 2012 - 10:53 AM
O relatie este reusita daca ea se bazeaza pe comunicare si ofera celor doi confort si siguranta.
Scris 11 February 2012 - 11:12 AM
Scris 13 February 2012 - 12:06 PM
BlueSugar, la 11 February 2012 - 01:49 AM, a spus:
Eu nu am votat in chestionar.Mi se pare inadmisibil ca un psiholog sa uite un lucru esential relatiilor sanatoase.Si anume,comunicarea.Care fara ea,ne facem nevoile pe cele scrise mai sus.
Buna. Sunt doua intrebari diferite una in chestionar CE INSEAMNA IUBIREA? Si a doua in topic Ce inseamna pentru voi o relatie sanatoasa? O relatie de cuplu sanatoasa? Adica ce ati observat din experienta voastra de viata. Sunt niste raspunsuri minunate pana aici si ai dreptate o relatie de cuplu sanatoasa contine si COMUNICARE acum depinde ce fel de comunicare. Eu as zice comunicare nonviolenta , asertiva care sa aduca beneficii cuplului nu sa-l distruga.
Aceasta postare a fost editata de Andreea Onutu: 13 February 2012 - 12:07 PM
Scris 13 February 2012 - 12:20 PM
PASIUNE + ATASAMENT + ANGAJAMENT + PANSAMENT
Dar de ce este acest topic la Promovare/anunturi / Promovare diverse?
Scris 13 February 2012 - 12:26 PM
lynxul_negru, la 13 February 2012 - 12:20 PM, a spus:
PASIUNE + ATASAMENT + ANGAJAMENT + PANSAMENT
Dar de ce este acest topic la Promovare/anunturi / Promovare diverse?
Din cauza asta:
Buna
Am deschis acest topic "Ce inseamna pentru voi o relatie de cuplu sanatoasa?", deoarece voi sustine un workshop pe acesta tema (aflati detalii mai jos) , si as vrea sa aflu si parerea voastra.
Imagine atasata: workshop pic degetele.jpg
Psihologii Livia Radu si Andreea Onutu te invita la Workshop-ul
„Partenerul ca terapeut”- 3. Martie.2012
In ziua de azi ideea relatiilor de cuplu sanatoase este pusa sub semnul intrebarii din cauza faptului ca partenerii ajung sa acorde din ce in ce mai putina importanta cuplului/ partenerului in favoarea altor sectoare „imperative” ale vietii.
Ei bine, intalnirea noastra are ca prim scop tocmai incercarea de a gasi o solutie si raspunsul la aceasta intrebare:
Cum putem avea o relatie de cuplu sanatoasa?
IATA CE VEI OBTINE IN URMA PARTICIPARII LA WORKSHOP:
• noi modalitati de pentru o relationare de SUCCES
• o mai buna INTELEGERE a ta si a celuilalt
• AUTOCUNOASTERE, DEZVOLTARE PERSONALA
• insusirea unor TEHNICI SI METODE UTILE pentru gestionarea situatiilor dificle in cuplu
INVITAT SPECIAL :
DR. CRISTIAN ANDREI ne va vorbi despre dezvoltarea divergenta in cuplu si competitia in cuplu.
COORDONATORI:
LIVIA RADU - psiholog cu formare in terapia experientiala centrata pe adult, cuplu, familie, copil, dramaterapie, meditatie creativa, dezvoltare personala
ANDREEA ONUTU - psiholog cu formare in terapia experientiala centrata pe adult, cuplu, familie, copil, dramaterapie, meditatie creativa, dezvoltare personala
Costul : 50 RON
Durata : workshopul se va desfasura pe parcursul a doua zile ( sambete) iar data va fi stabilita in urma formarii grupului.
Pentru inscrieri si programari : andreea.onutu@terapie-psihologica.ro
Contact
Facebook
Twitter
RSS