sau Inregistrare

• 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Iubire veritabila sau dependenta? Care sunt cauzele ascunse, inconstiente din spatele dependentei? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 05 February 2012 - 07:12 PM

Vezi postareaIcbiuliana, la 05 February 2012 - 06:34 PM, a spus:

Care sunt primele semne , care ii face pe cei mai multi barbati sa se simta atrasi de o femeie, ca mai apoi sa devina obsedati, violenti, posesivi, gelosi, nesiguri?

Pe mai multi ... in optica ta . Formularea era : unii barbati . In toate exista un anumit prag de a tolera lucrurile . Si o anumita intensitate . Nu poti fi zen tot timpul . Ar fi plictisitor . Dar felul cum ai formulat : ca mai apoi ... nu e adevarat . Barbatii erau fragili emotional dinainte de a incepe relatia. Aia la care te referi tu . Restu e doar terenul prin care se manifesta ce zici tu la o treapta patologica

Vezi postareaIcbiuliana, la 05 February 2012 - 07:10 PM, a spus:

Inteleg de aici ca se simt atrasi de aspectul fizic al unei femei?Iar dupa ce o cuceresc, isi simt orgoliul satisfacut si trec la urmatoarea prada?Sau ma insel?

Da. Unii da

Vezi postareaTyphon, la 05 February 2012 - 07:06 PM, a spus:

Poti iubi si cu sufletul gol, de ce nu ? Nu tot oameni suntem ? :)

Golurile se doresc a fi umplute . Din cate stiu.
0

#22 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 05 February 2012 - 07:13 PM

care sunt motivele inconstiente, prin care o femeie confunda iubirea matura cu dependenta, obsesia de barbatul din viata ei?

Astea sunt persoane care se valorifica numai prin intermediul unei relatii sau a altor persoane. De unele singure sunt inexistente. Cel putin asa se percep. Nu exista confidenta de sine, nu exista o notiune de sine autonoma, ci doar sinele din cadrul acelei relatii. Imaginea lor de sine este una reflectata de partener.
Deasemenea asta sunt persoane cu traume emotionale adanci, de obicei femei care au crescut fara father figure, fara prea mult atasament emotional sau iubire din partea parintilor. Nevoia de a apartine unei unitati de familie, de a fi iubite, apreciate, le face sa se agate cu disperare de partener si in general de toate persoanele din viata lor. Teama de rejectie si abandonare este un cosmar in care traiesc continuu.
In mintea lor faptul ca au o relatie, un om langa ele, le face sa se simta vrednice. In momentul in care relatiile din viata lor se destrama, e ca si cum cineva le-ar lua oglinda jos de pe perete, valoarea de sine dispare si ea, pana la urmatoarea relatie cu care se vor identifica.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 05 February 2012 - 07:16 PM

4

#23 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 05 February 2012 - 07:14 PM

Vezi postareaIcbiuliana, la 05 February 2012 - 07:10 PM, a spus:

Inteleg de aici ca se simt atrasi de aspectul fizic al unei femei?Iar dupa ce o cuceresc, isi simt orgoliul satisfacut si trec la urmatoarea prada?Sau ma insel?

nici macar, se simt atrasi doar de orgoliul lor, si cad singuri in capcane.

normal ca femeia aia nu sta cuminte pana ii trece aluia orgoliul, si se isca o ditamai bomba sub explozie
0

#24 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 05 February 2012 - 07:14 PM

Ce barbati cauta femeile pentru a le insoti o viata si pentru a le ajuta in cresterea copiilor?Cum selecteaza ele, si care sunt motivele inconstiente, prin care o femeie confunda iubirea matura cu dependenta, obsesia de barbatul din viata ei?

Cartile de specialitate spun ca un om sanatos nu are cum face pereche cu unul bolnav . Nu te innebuneste unul sau una peste noapte.

Motivatiile cui vrei? A alora sanatosi sau a alora patologici?
0

#25 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 05 February 2012 - 07:15 PM

Sa fim seriosi. Nu exista asa ceva :oameni sanatosi si oameni patologici. Astea sunt modele teoretice. :)
0

#26 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 05 February 2012 - 07:16 PM

Din spatele dependentei sunt mai multe variatiuni . Practice se reproduce starea familiara din copilaria ta . Nu e musai sa ai un partener alcoolic ca asa a fost si tatal tau . E de ajuns sa iti iei un partener care sa te faca sa te simti inutila
3

#27 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-July 07

Vezi postareaEa., la 05 February 2012 - 07:12 PM, a spus:

Golurile se doresc a fi umplute . Din cate stiu.

Si cum le umpli daca nu te poti apropia de nimeni ? Pe motiv ca esti...gol ?
0

#28 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Vezi postareaTyphon, la 05 February 2012 - 07:15 PM, a spus:

Sa fim seriosi. Nu exista asa ceva :oameni sanatosi si oameni patologici. Astea sunt modele teoretice. :)

Atunci stari sanatoase si stari patologice?
0

#29 Utilizator offline   Icbiuliana 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-January 12

Scris 05 February 2012 - 07:17 PM

Vezi postareaEa., la 05 February 2012 - 06:54 PM, a spus:

Atata timp cat te intrebi ce e iubirea ai o problema de atasament . Eu am realizat ca iubirea adevarata cand o simti nu mai presupune sa iti pui intrebari despre ea . E acolo . Unele carti exprima un punct de vedere al unor patologii . Dar nu e de vina dragoste ci omul . Traind intr-o societate de consum unii iau de buna si partea si partenerul ca fiind de consum . Nevoia de a fi iubit nu e iubire . Nu esti liber atunci

Imi asum , prin topicul asta ,sa credeti ce vreti despre mine, chiar si faptul ca eu am o problema.Nu asta e important.

Ce ziceti daca nu am mai arata cu degetul 'tu ai o problema'.'ba tu ai o problema' si am incerca sa dam niste raspunsuri, la intrebari, ce se nasc in interiorul unora sau altora?

Nevoia de a fi iubit nu e iubire.Sunt de acord cu tine.Este o iubire adictiva, din punctul meu de vedere.Dar inca nu sunt sigura de cauzele patologice din spatele acestei "iubiri".Omul e de vina, dar oare el stie ca e vinovat?Si daca stie cum ar putea sa se vindece de dependenta si obsesii?
0

#30 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 05 February 2012 - 07:18 PM

Vezi postareaTyphon, la 05 February 2012 - 07:16 PM, a spus:

Si cum le umpli daca nu te poti apropia de nimeni ? Pe motiv ca esti...gol ?

Intotdeauna cauti atentie . In primul e validarea existentei . Nu trebuie sa ai o relatie . Poti folosi atatea subterfugii ca sa umpli golurile . Jocuri de manipulare, jocuri de rol. Sau poti spune ca iubesti pe una platonic, na . Si te hraneste propria ta fantezie
3

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Se pricepe careva la cardiologie?
Prolaps minor de valva mitrala anterioara
Rustik Girl  1 2.845
Topic inchis Iritatie
help
voxx  1 2.163
Replici noi Ajutor...plssss happyboy  11 5.965
Topic inchis Fata poate ramane inscarcinata dupa sex oral? dragosh2000  43 20.897
Topic inchis Tatal meu
suspect ciroza
yoyory7  1 2.071