Pisoii mei stranuta!
Scris 03 February 2012 - 10:04 PM
Poate nu o fi atat de ciudat sau de grav, insa eu nu m-am mai confruntat cu asta. Si cresc pisici de cel putin 11 ani. Si am tratat si pisoi de gripa felina, nu se manifesta asa.
La noi e foarte frig acum, inclusiv in casa s-a schimbat temperatura, iar doi dintre pisoi, Betty si Toni, au inceput sa stranute. Parca la unison, amandoi in acelasi timp. Altceva nu au, nu sunt apatici, nu zac, nu fac fite la mancare, nu le curge nasul (doar cand stranuta cam stropesc, dar nu mult, nu par mucozitati infectate), doar stranuta.
Am citit ca ar putea fi infectie respiratorie. Sau probleme gingivale (m-am uitat in gurile lor, nu pare a fi ceva in neregula). Sau alergii, dar prea i-a palit pe amandoi.
Da da, stiu trebuie sa ma duc la veterinar cu ei. Dar pana atunci, voi ati patit asa ceva cu pisoii vostri?
La noi e foarte frig acum, inclusiv in casa s-a schimbat temperatura, iar doi dintre pisoi, Betty si Toni, au inceput sa stranute. Parca la unison, amandoi in acelasi timp. Altceva nu au, nu sunt apatici, nu zac, nu fac fite la mancare, nu le curge nasul (doar cand stranuta cam stropesc, dar nu mult, nu par mucozitati infectate), doar stranuta.
Am citit ca ar putea fi infectie respiratorie. Sau probleme gingivale (m-am uitat in gurile lor, nu pare a fi ceva in neregula). Sau alergii, dar prea i-a palit pe amandoi.
Da da, stiu trebuie sa ma duc la veterinar cu ei. Dar pana atunci, voi ati patit asa ceva cu pisoii vostri?
Scris 03 February 2012 - 10:07 PM
Al meu stranuta de cand il am, de vreo 13-14 ani. Din cand in cand, dar e sanatos tun si asa a fost mereu. 
Cred ca stranutul e normal si la animale.
Cred ca stranutul e normal si la animale.
Scris 03 February 2012 - 10:12 PM
Da, am inteles ca e, ca asa isi curata narile, dar nu repetat. Ai mei stranuta de doua zile intruna. Da semne si al treilea, de acum.
Scris 03 February 2012 - 10:18 PM
Si ai mei stranuta.Motanul are perioade regulate de stranut.Matza mai putin.Dar tot asa stranuta cu stropi.Dar sunt perfect sanatosi,se pare ca motanul are alergie la ceva din casa,dupa spusele medicului,dar nu imi pot da seama la ce.
Totusi cel ce l-am avut inainte,a inceput intr-o zi sa stranute.Era primavara si am crezut ca are vreo alergie ceva.Si cand am ajuns cu el la veterinar,avea saracul ditamai infectia respiratorie.Abia l-am pus pe picioare cu antibiotic.
Totusi cel ce l-am avut inainte,a inceput intr-o zi sa stranute.Era primavara si am crezut ca are vreo alergie ceva.Si cand am ajuns cu el la veterinar,avea saracul ditamai infectia respiratorie.Abia l-am pus pe picioare cu antibiotic.
Scris 03 February 2012 - 10:21 PM
BlueSugar, la 03 February 2012 - 10:18 PM, a spus:
Si cand am ajuns cu el la veterinar,avea saracul ditamai infectia respiratorie.Abia l-am pus pe picioare cu antibiotic.
da, si asta am citit, ca stranuta periodic, dar numai in cazul alergiilor. Na, ca si la oameni pana la urma, cum dezvoltam si noi majoritatea alergiilor, primavara sau toamna.
O sa ajung cu ei la medic, ce naiba sa fac...
Scris 03 February 2012 - 10:31 PM
Stai sa iti spun ce simptome mai avea motanelul meu,atunci.Poate iti faci o idee.
A inceput intai sa stranute,des si nu mai iesea afara.Statea numai in casa si dormea.Dupa vreo 2-3 zile nu mai manca si aproape nu mai bea deloc apa sau lapte.Apoi nu mai suporta sa il mangai si statea numai afara in spatele case,dormea pe o buturuga.
L-am mai lasat asa vreo 2 zile dar la un moment dat am vazut ca respira foarte greu.Atunci am zburat la veterinar.
Sper ca ai tai sa nu aiba asa ceva ci sa fie vorba doar de o alergie sau sa le fie doar frig.
Cu motanul ce am acum am dat in paranoia,cum stranuta putin,eram la veterinar.
A inceput intai sa stranute,des si nu mai iesea afara.Statea numai in casa si dormea.Dupa vreo 2-3 zile nu mai manca si aproape nu mai bea deloc apa sau lapte.Apoi nu mai suporta sa il mangai si statea numai afara in spatele case,dormea pe o buturuga.
L-am mai lasat asa vreo 2 zile dar la un moment dat am vazut ca respira foarte greu.Atunci am zburat la veterinar.
Sper ca ai tai sa nu aiba asa ceva ci sa fie vorba doar de o alergie sau sa le fie doar frig.
Cu motanul ce am acum am dat in paranoia,cum stranuta putin,eram la veterinar.
Scris 03 February 2012 - 10:36 PM
Care este temperatura medie a locuintei? Asa patea al meu, cand plecam de acasa si inchideam centrala.
Scris 03 February 2012 - 10:40 PM
Al meu stranuta intruna cand a facut tuberculoza. Dormea cu mine in pat si il auzeam de multe ori pe noapte, stranuta sange pe plapuma. Era si foarte batran.
Scris 04 February 2012 - 09:16 PM
Ai mei nu or stranutat niciodata. Hm, sa nu raceasca pisoiasii tai Darianna
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
kingofyoursoul | 197 | 15.820 |
|
|
Naeema | 10 | 1.059 |