Sunt acestea facute din necunostinta de cauza, prejudecati, preconceptii, nevoia de a generaliza, prostie crunta, idiotenie, ignoranta, lipsa de cultura generala sau pur si simplu rautate manifestata ?
Afirmatiile pot fi despre orice si oricine, pot fi despre o etnie, o nationalitate, o tara, o cultura, o comunitate, o religie, un grup de oameni, un om, o ideologie, politica, traditie, mod de viata, valori, etc.
Exista oameni care vorbesc din cunostinte proprii si experiente proprii, altii din auzite, dar care totusi sunt intelepti indeajuns si au un bagaj rezonabil de cunostinte incat sa nu generalizeze si sa mentina un nivel de obiectivitate.
Exista insa altii orbiti de prejudecati, care in armati cu cateva exemple, multe auzite, putine vazute sau traite, care prezinta absolut tot ceea ce le debiteaza mintea, drept realitati si facts. Altii stiu bine ca ceea ce spun nu este corect dar continua sa spuna din pura rautate, din satisfactie bolnava de a cauza ofense, de a batjocori, umili si crea o imagine negativa.
Cum pot unii oameni sa fie asa ? Cum ii lasa constiinta si sufletul sa abereze in ultimul hal, ba chiar sa minta ? In ce scop, care este beneficiul si recompensa lor in urma livrarii perspectivelor lor monstruoase, incorecte, lipsite de orice bun simt ?
Cum isi permit unii sa se contrazica cu inversunare despre lucruri pe care alti oameni le stiu mai bine deoarece au experienta la fata locului ?
Sa ma scuze cei care se simt avizati, dar eu am doar doua explicatii : prostia si rautatea, iar cele doua nu e musai se se excluda reciproc. Sa ne fereasca ce-i mai bun pe lumea asta de omul prost si de omul rau, dar in special de omul rau si prost laolalta. Acest tip de persoana este inamicul public numarul 1, un adevarat pericol social si uman.
Fiecare dintre noi avem opinii si impresii care difera unele de altele, dar am pretentia de la specia umana din care facem parte, sa dea dovada de macar putrina rezonabilitate si o farama de inteligenta. Traim intr-o era unde absolut orice informatie ne este la indemana, unde intreaga lume ne sta la dispozitie sa o cunoastem, sa cunoastem oameni, sa aflam despre culturi, despre altii diferiti de noi, sa ne informam obiectiv, sa intrebam cand nu stim ceva, sa nu ne ghidam dupa exceptii si sa nu ne grabim sa judecam.
Cum este posibil ca intr-o asemenea era sa mai avem inca specimene de oameni complet intunecati la minte care traiesc in bula lor de sapun si refuza sa vada adevarul dincolo de ochelarii lor de cal ?
Atitudinea unora imi aminteste de atitudinea si mentalitatea nazista in legatura cu evreii. Evreilor li s-au atribuit toata vina universului, tot gunoiul, coruptia si impuritatea cosmica ce a existat vreodata, toate prejudecatile si preconceptiile posibile, la care s-au adaugat nenumarate minciuni, propaganda si inventii nerusinate. Exact asta fac unii azi in ceea ce priveste alte etnii. Masina de propaganda lucreaza de zor, iar prostul si raul sunt fanii cei mai avizi.
Cu tristete si regret, constat ca astfel de specimene de oameni se afla si pe Roportal si interactioneaza in aceasta comunitate virtuala fara retinere, fara rusine, fara morala si constiinta. Pacat, pacat.
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 02 February 2012 - 06:41 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS