sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Basme populare tribale evreiesti din epoca bronzului Biblia - o carte proasta dar populara Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 05 February 2012 - 04:33 AM

Hai ca cu asta m-ai dat gata.
De unde le iei frate ? :rot:
0

#42 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 05 February 2012 - 09:40 AM

Vezi postareaDavieboy, la 05 February 2012 - 03:48 AM, a spus:

Iti porunceste sa lucrezi 6 zile pe saptamana si in cea de-a 7-a iti porunceste sa te odihnesti. Nu ne indica ce putem face in a 8-a, sau a 9-a zi, deci concludem ca ciclul saptamanal se incheie la cifra 7 si se repeta din nou.

Nu vreau sa intru in amanunte despre ziua a 7-a; interesant e ca lumea moderna accepta sablonul "tribalului Moise din epoca bronzului", chiar daca nu sunt adept[ba din contra!]i ai Creationismului in 7 zile de cate 24 de ore.

ramasita nu este nici o institutie, nici biserica, nici secta, nici cult, nici o doctrina oarecare. Ramasita (a nu fi considerata cu pleava!) este compusa din persoane, nu din grupari de persoane...daca intelegi ce vreau sa spun..daca nu dute la Luca 17:34-36 si vei intelege.

Dar de unde ai tras tu concluzia eronata ca eu cred ca ramasita ar fi o institutie,o biserica, o secta, un cult,etc.?!
0

#43 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 05 February 2012 - 01:44 PM

8. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.

9. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.

10. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.

11. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

Tu intelegi bine basmul, dar nu poti pricepe ca este doar un basm!

Precum dumne-zeu a spus asta oamenilor, tot la fel si Zeii Olimpieni sau cei ai Walhalei, nu mai vorbesc de cei ai Egiptului, au avut propriile lor mesaje, legi si reguli.

Toate acestea nu au fost spuse, in realitate, de Zei sau de vreun ”Domn”-zeu, ci de cei care au scris basmele respective!
2

#44 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 07 February 2012 - 01:57 PM

Biblia, nu reprezinta nici macar o culegere de basme pur evreiesti, ci doar o selectie de basme preluate de la alte popoare.

Presupun ca ar fi interesant de gasit si postat pe acest topic basmele, mai vechi ca biblia si din care s-au inspirat autorii acesteia.

Pentru inceput, mitul genezei omului:

”Geneza omului in mitologia greaca

”Prometheus, son of Iapetus the Titain, decided that he would create men to serve and provide amusement for the gods. He went down to the riverside with his brother, Epimetheus, and formed men out of clay while Epimetheus made animals. When the figures were dry, the Titanids breathed life into their creations and sent them out into the world. The gods were quite pleased with the new creatures that inhabited the Earth.” Sursa textului

Traducere Google: ”Prometeu, fiul lui Iapetus Titain, a decis că el ar crea oameni pentru a servi şi oferă distracţie pentru zei. El a mers până la Riverside cu fratele său, Epimetheus, şi a format oameni de lut în timp ce Epimetheus a făcut animalele. Atunci cand figurinele s-au uscat, cele Titanids suflat viaţă în creaţiile lor şi le-a trimis în lume. Zeii au fost destul de mulţumit cu creaturi noi, care locuiau pe Pamant.”
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Insemne crestine avgustul  4 1.799
Replici noi Intelepciunea vedica vaishnava HareKrishna  6 1.282
Hot Topic (New) Atasamente O intrebare pentru Dumnezeu * * * * - black-mamba  308 12.854
Hot Topic (New) Ce este Raul?
Un raspuns pentru NeXuS (si cei ce pot citi mai mult de 2 randuri)
octavc  166 13.411
Hot Topic (New) Vindecarea de suferinte si boli .Ce spune scriptura?
Cunoasterea Lui Dumnezeu si increderea in El.
andrei.hus  153 9.388