sau Inregistrare

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce suntem cu adevarat Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Icbiuliana 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-January 12

Scris 29 January 2012 - 06:08 PM

Vezi postareaAbc2009ro, la 29 January 2012 - 04:55 PM, a spus:

Cred ca ar trebui cate un post la fel de lung ca primul pentru fiecare din cele 5 puncte, pentru a putea intelege aceste idei despre ce suntem cu adevarat.

Scuze Indigo 1, dar acesta nu este un topic de cuvinte frumoase, ci un topic in care se incearca o explicatie fizica a ceea ce suntem noi/ce este sufletul nostru.

Cred ca topicu trebuia sa il bagi la categoria fizica, si nu la filozofie.Cat despre teoriile tale, te complici cam mult:).
2

#22 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 29 January 2012 - 06:09 PM

Vezi postareaAbc2009ro, la 29 January 2012 - 06:03 PM, a spus:

Ingredientele acelea superioare apar ca urmare a reactiilor ce au loc in creier. Sunt un produs secundar al lor. Fiecarei reactii fizice ii este atasata o reactie spirituala (gandire, memorie, sentimente, motivatie, vointa, etc.)

Si acestea, la randul lor, produc reactii chimice. In creier se batatoresc anumite cai neuronale, deci exista procesul de invatare. Cand inveti ceva, poti schimba ceva. Adica poti mai usor sa apelezi la anumite patternuri. Dar asta se intampla nu de genul "incercare-eroare", ca la soricei. Ce vreau sa spun este ca puterea mintii poate sa schimbe reactiile in celule.
3

#23 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 29 January 2012 - 06:12 PM

Vezi postareaAthmy, la 29 January 2012 - 06:02 PM, a spus:

ABC sustine ca alegerea e iluzie. Ca si cand el n-ar avea nici o contributie la viata lui, si ar trai un vis. Ar putea la fel de bine sa fie spectator si sa se priveasca de pe margine.

Da, sunt doar un spectator. Dar iluzia e de asa natura incat sa ne faca sa credem ca noi ne decidem soarta.

Vezi postareaAthmy, la 29 January 2012 - 06:02 PM, a spus:

Chiar si asa, eu nu cred ca intelegi suficient aceste legi, incat sa tragi concluzii atat de hazardate. Asa consider.

Nimeni nu intelege. Defapt nu ca nu intelege, dar nici nu cunoaste care e faza cu constiinta. Eu pe aici doar imi dau cu parerea. Dar nu imi dau cu parerea chiar asa la nimereala. Ci, asa cum se vede, aduc si ceva argumente.
0

#24 Utilizator offline   Icbiuliana 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 29 January 2012 - 06:14 PM

Vezi postareaTyphon, la 29 January 2012 - 06:06 PM, a spus:

E doar o viziune. La fel de bine poti spune ca legile spirituale conduc, si ca legile fizicii exista pentru ca se afla un observator care sa le priveasca. Sunt doar viziuni si atat. Adevarul nu e nici intr-o parte nici in alta, e unde vrei tu sa fie. Cat timp ai alegere putin conteaza natura ei.

Fiecare din noi detine un adevar.

Iti respectam adevarul ABC.
0

#25 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 29 January 2012 - 06:18 PM

Vezi postareaAbc2009ro, la 29 January 2012 - 06:12 PM, a spus:

Da, sunt doar un spectator. Dar iluzia e de asa natura incat sa ne faca sa credem ca noi ne decidem soarta.

Nimeni nu intelege. Defapt nu ca nu intelege, dar nici nu cunoaste care e faza cu constiinta. Eu pe aici doar imi dau cu parerea. Dar nu imi dau cu parerea chiar asa la nimereala. Ci, asa cum se vede, aduc si ceva argumente.

Bravo, esti un original :). Sunt importante ultimele precizari.

Ai propria viziune, poate te va calauzi spre ceva cu adevarat important.
1

#26 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 29 January 2012 - 06:19 PM

Spre depresie :D
0

#27 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 29 January 2012 - 06:20 PM

0

#28 Utilizator offline   Icbiuliana 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 29 January 2012 - 06:21 PM

Vezi postareaTyphon, la 29 January 2012 - 06:19 PM, a spus:

Spre depresie :D

Typhon esti un Vis Urat:))
1

#29 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 29 January 2012 - 06:22 PM

Vezi postareaAbc2009ro, la 29 January 2012 - 04:55 PM, a spus:

Cand lucrurile ajung la nivelul creierului, deja apar sentimentele pe care cu totii le recunoastem, cum ar fi iubirea, ura, fericirea, tristetea, etc., cat si celelalte senzatii: vazul, auzul, gustul, etc. Un alt sentiment ce apare e ratiunea. Absolut tot ceea ce simtim, este format din sufletele elementare ce le au particulele, suflete elementare ce in creier sunt organizate in moduri complexe. La fel cum si toata diversitatea fizica din jurul nostru e formata din doar 3 particule elementare, la fel si diversitatea spirituala din sufletul nostru e formata din sufletele elementare ale particulelor.

Nu stiam ca dopamina, noradrenalina si serotoninul sunt suflete elementare. Imagine amplasata
0

#30 Utilizator offline   InPing 

• ocupat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-September 11

Scris 29 January 2012 - 06:30 PM

Vezi postareaIcbiuliana, la 29 January 2012 - 06:14 PM, a spus:

Fiecare din noi detine un adevar.

Iti respectam adevarul ABC.

E plina lumea de adevaruri irefutabile si tocmai asta naste incertitudinile cele mai mari.
@Abc2009:

Citeaza

Asa au avut oamenii aia creierul format: sa proceseze informatiile in asa fel incat sa poata anticipa viitorul.

Cam asa primeam raspunsuri si de la un duhovnic foarte spiritual :"Asa vrea Dumnezeu. Dorinta lui nu poate fi explicata pe intelesul omului."
Dar pun asta pe seama dialogului din PM, si iti dau dreptate.Nu prea merit o dezvoltare a explicatiilor.Imagine amplasata
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cioran -inger sau demon Demiurgul  43 13.482
Hot Topic (New) Natura si noi...
Exprima-ti parerea
Anonim  26 17.342
Hot Topic (New) diferenta dintre oameni Venus  21 7.979
Hot Topic (New) Atasamente Care este cea mai rea inchisoare pentru fiinta umana? Microcosmos8  204 27.854
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Crima? * * - - -
Cand e "bine" sa ucizi?
LikeThisPoppy  251 18.507