sau Inregistrare

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce suntem cu adevarat Evaluare topic: * * * * *

#161 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 08 February 2012 - 12:54 PM

Vezi postareaAbc2009ro, la 08 February 2012 - 11:57 AM, a spus:

De ce razi ?

Pentru ca nu exist :crazy:
1

#162 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 15 February 2012 - 11:40 PM

Am vazut cum suntem doar fenomene ale naturii si cum constiinta noastra este doar o consecinta logica a legilor fizicii. Sa aplicam aceste concepte intr-un caz particular. De exemplu: Ce este culoarea rosie ? Aplicand cele spuse mai sus, ne dam seama ca la un moment dat, legile fizicii vor creea fiinte ce se vor intreba in mod autentic: "Ce este rosul ?" Prin urmare, rosul este consecinta faptului ca ne putem pune aceasta intrebare. Daca vom intalni extraterestri care vor fi facuti de legile fizicii sa se intrebe: "Ce este culoarea costel ?" atunci acei extraterestri vor vedea obligatoriu culoarea costel.

Ce spun eu aici ar parea contraintuitiv. Pentru ca pare ca mai intai vedem rosul si abia apoi ne intrebam ce este. Dar cred ca este invers. De la bun inceput a fost decis in legile fizicii ca intrebarea sa existe. Prin urmare, obiectul la care se refera intrebarea a trebuit si el sa existe, pentru a fi o intrebare legitima.

Aceasta postare a fost editata de Abc2009ro: 15 February 2012 - 11:42 PM

0

#163 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 16 February 2012 - 02:39 AM

Mai Abc, ma insel eu sau tu chiar spui ceea ce gandesc si eu, anume ca, totul se afla implicit in potentialitatea existentei lumii?

Vezi postareaAbc2009ro, la 15 February 2012 - 11:40 PM, a spus:

Pentru ca pare ca mai intai vedem rosul si abia apoi ne intrebam ce este. Dar cred ca este invers. De la bun inceput a fost decis in legile fizicii ca intrebarea sa existe. Prin urmare, obiectul la care se refera intrebarea a trebuit si el sa existe, pentru a fi o intrebare legitima.

Sa existe ca potentialitate.
0

#164 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 February 2012 - 10:02 AM

Vezi postareaAbc2009ro, la 15 February 2012 - 11:40 PM, a spus:

Ce spun eu aici ar parea contraintuitiv. Pentru ca pare ca mai intai vedem rosul si abia apoi ne intrebam ce este. Dar cred ca este invers. De la bun inceput a fost decis in legile fizicii ca intrebarea sa existe. Prin urmare, obiectul la care se refera intrebarea a trebuit si el sa existe, pentru a fi o intrebare legitima.

Eu cred ca exista o radiatie in spectrul vizibil , cu lungimea de unda 620–750 nm , pe care oamenii au denumit-o rosu , indiferent daca exista sau nu o intebare legata de ea.
1

#165 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 16 February 2012 - 10:31 AM

Asa e, dar nu cred ca a pierdut din vedere nici el acest fapt.
1

#166 Utilizator offline   Abc2009ro 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 16 February 2012 - 10:34 AM

Vezi postareaVEMANS, la 16 February 2012 - 10:02 AM, a spus:

Eu cred ca exista o radiatie in spectrul vizibil , cu lungimea de unda 620–750 nm , pe care oamenii au denumit-o rosu , indiferent daca exista sau nu o intebare legata de ea.

Oare de ce ma asteptam sa apara si un astfel de raspuns ? E gresit ce spui tu. Fotonii nu sunt colorati. Nici macar luminosi nu sunt. La fel cum nici moleculele de aer nu au sunet. Da, in cazul nostru al oamenilor, notiunea de rosu e creata ca raspuns la radiatia electromagnetica de o anumita frecventa. Dar ea poate aparea si in alte cazuri. De exemplu in vise. Tot poti vedea rosu, desi ochii tai nu mai sunt stimulati de nimic. Intrebarea era:" Ce este rosul ca senzatie ?" Si cred ca e ceea ce am raspuns mai sus.
0

#167 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 February 2012 - 10:41 AM

Vezi postareaAbc2009ro, la 16 February 2012 - 10:34 AM, a spus:

Oare de ce ma asteptam sa apara si un astfel de raspuns ? E gresit ce spui tu. Fotonii nu sunt colorati. Nici macar luminosi nu sunt. La fel cum nici moleculele de aer nu au sunet. Da, in cazul nostru al oamenilor, notiunea de rosu e creata ca raspuns la radiatia electromagnetica de o anumita frecventa. Dar ea poate aparea si in alte cazuri. De exemplu in vise. Tot poti vedea rosu, desi ochii tai nu mai sunt stimulati de nimic. Intrebarea era:" Ce este rosul ca senzatie ?" Si cred ca e ceea ce am raspuns mai sus.

Visele sunt realitati pastrate in creier , e normal sa le revezi asa cum le-ai vazut in realitate.
Orbii , de exemplu, nu viseaza in imagini !
Si oricum postarea ta nu argumenteraza cele spuse inainte de tine:"De la bun inceput a fost decis in legile fizicii ca intrebarea sa existe."
2

#168 Utilizator offline   InPing 

• ocupat
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-September 11

Scris 16 February 2012 - 10:55 AM

Citeaza

Fotonii nu sunt colorati.

Corect

Citeaza

Nici macar luminosi nu sunt.

Incorect.Au energie calorica care e perceputa ca lumina.

Citeaza

Ce este rosul ca senzatie ?

Ca senzatie vizuala e simplu si fizic: lumina descompusa si reflectata, e perceputa de ochi si creier drept culoare (rosul... in spectrul mai sus mentionat).

Citeaza

Tot poti vedea rosu, desi ochii tai nu mai sunt stimulati de nimic.

Nu e vedere, e imaginatie.Imaginatia are acces la memorie...Ti-a raspuns si Vemans, inainte

Aceasta postare a fost editata de InPing: 16 February 2012 - 10:59 AM

0

#169 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 16 February 2012 - 01:58 PM

Suntem ceea ce suntem, fara alte filozofii.
1

#170 Utilizator offline   Abc2009ro 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 16 February 2012 - 03:44 PM

Vezi postareaVEMANS, la 16 February 2012 - 10:41 AM, a spus:

Visele sunt realitati pastrate in creier , e normal sa le revezi asa cum le-ai vazut in realitate.
Orbii , de exemplu, nu viseaza in imagini !

Nu ai de unde sa stii ca nu viseaza in imagini.
Pentru a iti da mai bine seama la ce ma refer: http://en.wikipedia.org/wiki/Qualia

Vezi postareaVEMANS, la 16 February 2012 - 10:41 AM, a spus:

Si oricum postarea ta nu argumenteraza cele spuse inainte de tine:"De la bun inceput a fost decis in legile fizicii ca intrebarea sa existe."

Atunci voi incerca sa explic mai bine. In legile fizicii, este scris ca la un moment dat sa apara fiinte iar acele fiinte sa se intrebe (in mod automat !): "Ce este rosul ?" Deci intrebarea va veni in mod automat, fara ca rosul sa existe neaparat. Iar pentru ca intrebarea asta apare, atunci apare si rosul, ca o consecinta logica, pentru ca altfel intrebarea nu ar avea niciun sens.

Vezi postareaTyphon, la 16 February 2012 - 01:58 PM, a spus:

Suntem ceea ce suntem, fara alte filozofii.

Poti totusi detalia ? :) Ca asa poti sa zici si: Gravitatia atrage obiectele, fara alte filozofii.

Vezi postareaInPing, la 16 February 2012 - 10:55 AM, a spus:

Incorect.Au energie calorica care e perceputa ca lumina.

Pai tocmai asta intreb: Ce e perceptia insasi ?

Vezi postareai0an, la 16 February 2012 - 02:39 AM, a spus:

Mai Abc, ma insel eu sau tu chiar spui ceea ce gandesc si eu, anume ca, totul se afla implicit in potentialitatea existentei lumii?
Sa existe ca potentialitate.

Probabil. Dar nu in genul: "Daca e posibil sa existe o piatra patrata, atunci va exista." Eu vorbesc despre faptul ca lumea mentala (ca sa folosesc acelasi termen pe care il foloseste si Roger Penrose) exista ca o consecinta Logica a lumii fizice. E tot ceva in genul evolutiei. Evolutia (teoria evolutiei a lui Darwin) e tot o chestie logica. Dar logica ei s-a putut manifesta in plan fizic. Dar in cazul constiintei, natura logicii difera si prin urmare a fost nevoie sa capete un alt tip de existenta.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Maxime si citate "celebre" ale userilor.
Vorbe de duh, Vorbe cu tâlc. ( nu greseli si nu erori in exprimare)
New Task  5 1.873
Hot Topic (New) moralitatea Ma'at  109 14.793
Poll (No New) Chestionar:    Motive pentru a fi recunoscator si motive pentru a te bucura! laursan3  2 1.626
Replici noi De ce trebuie sa fim mai "buni" decat altii? * * * * *
spune-mi cat esti de tare ca sa-ti spun cat de complexat esti!
Cristi din prahova  9 2.160
Hot Topic (New) de ce este fidelitatea o necesitate absoluta?
....
puiu.t  177 18.915