Despre dragoste si fidelitate
Scris 28 January 2012 - 10:31 PM
poate ca totusi e vorba de lucruri diferite. aici s-a ridicat problema infidelitatii. exista si din astia care o comit si ti-o aduc la cunostinta sa te speli cu ea pe cap.
deci infideli, care spun adevarul, exista desi sunt rari. aia pot fi chiar dereglati, bolnavi adica, fiindca nu se pot abtine, ca si cu un drog. Le ceri mult daca le ceri sa se lase pentru ca au un mecanism de autojustificare pus la puct, sa nu 'clacheze' cu asa desfunctii.
deci infideli, care spun adevarul, exista desi sunt rari. aia pot fi chiar dereglati, bolnavi adica, fiindca nu se pot abtine, ca si cu un drog. Le ceri mult daca le ceri sa se lase pentru ca au un mecanism de autojustificare pus la puct, sa nu 'clacheze' cu asa desfunctii.
Scris 28 January 2012 - 10:32 PM
Nici daca i le-ar face nu ar fi exclus. Putin probabil ca tehnica de azi sa afle asa ceva din analize de sange.
Scris 28 January 2012 - 10:34 PM
P r o z a c, la 28 January 2012 - 10:32 PM, a spus:
Pai vezi? Unii pur si simplu nu pot sa fie fideli, poate ca si-ar dori sa fie fideli, ar fi scutiti de multe complicatii, dar sunt incapabili de fidelitate.
Da, dar asta nu e o dovada pro-determinism, pentru ca alegerea lor (daca e sincera) exista. Doar ca nu au metode cu care sa-si impuna vointa asupra instinctului. Dar se pot invata.
Scris 28 January 2012 - 10:35 PM
P r o z a c, la 28 January 2012 - 10:17 PM, a spus:
Aha! Ceea ce-am vrut eu sa se inteleaga din ceea ce-am postat este c-ar trebui sa privim mai relaxati dragostea, pur si simplu sa ne bucuram de ea daca avem parte si-atat, si ca ar trebui sa nu ne mai grabim sa aruncam cu pietre-n infideli.
Si, da, cred ca e foarte posibil sa existe oameni care n-au avut si n-o sa aiba parte-n viata lor de dragoste.
Si, da, cred ca e foarte posibil sa existe oameni care n-au avut si n-o sa aiba parte-n viata lor de dragoste.
"Dragostea", e vai mama ei de dragoste, traim in emotie si ne credem in iubire.
Infidelitatea, nu are nici o legatura cu iubirea ci cu "indragostelile".
Daca am reusi sa ne ridicam in noi insine suficient, atunci am conduce personal pe partener sa isi satisfaca capriciile sexuale si de indragosteala.
Astea insa sunt vise raportandu-ne la nivelul majoritatii careia desigur si eu apartin.
Daca folosesti termenul dragoste in sens de iubire dintre doi parteneri de sex opus (clasic sa zicem), atunci am raspuns deja.
In prima mea interventie m-am referit la altceva, anume la faptul ca, in anumite conditii inexplicabile, poti prinde un asemenea grad de limpezime mentala (sa-i spun asa), inca sa intelegi clar, faptul ca tot ce s-a intamplat in viata ta, te-a reprezentat, daca evenimentele prin absurd ar fi fost altele, nu te-ar fi reprezentat, practic ti-ai urmat calea pe care te-a condus profunzimea ta (eu, tu, oricine).
Scris 28 January 2012 - 10:35 PM
P r o z a c, la 28 January 2012 - 10:21 PM, a spus:
Fidelitatea e o alegere in masura in care esti construit sa-ti poti permite sa alegi sa fii fidel.
Si cei care nu-si permit sa aleaga sunt bolnavi ? Stai ca nu inteleg, tu vorbesti de obsedatii sexuali, de aia care flirteaza patologic si mint patologic sau de oameni care mai calca pe langa dunga vreun centimetru doi poate odata in viata ?
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 28 January 2012 - 10:36 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Atractie puternica dar pasiuni diferite | ActorGrabit | 16 | 3.016 |
|
Eternul necunoscut, eterna poveste a doamnelor si domnisoarelor |
Maąt | 260 | 16.915 |
|
Sa divorteze sau nu ? | Strut | 14 | 1.075 |