Buna.am si eu o problema si am nevoie de ajutor.Vreau sa-mi schimb procesorul de la pc si nu stiu daca imi suporta pc-ul...:(momentan am un core2duo e6300 @ 1.86 Ghz pe socket 775 si vreau sa achizitionez un core2duo e8400 @ 3.0 Ghz tot pe socket 775.in rest am 4Gb RAM DDR2 si placa video de 1Gb.mersi anticipat
Pagina 1 din 1
procesor:((va rog ajutor:(((
Scris 28 January 2012 - 11:41 AM
Deci socketul e bun. Asta pot spune din informatiile tale.
Hint: intra pe pagina producatorului placii tale de baza si acolo ar trebui sa iti fie insirate procesoarele suportate. Sau intri la producatorul procesorului, si acolo sunt insirate placile de baza cu care e compatibil.
Hint: intra pe pagina producatorului placii tale de baza si acolo ar trebui sa iti fie insirate procesoarele suportate. Sau intri la producatorul procesorului, si acolo sunt insirate placile de baza cu care e compatibil.
Scris 28 January 2012 - 01:27 PM
Cioco250293, la 28 January 2012 - 11:19 AM, a spus:
Vreau sa-mi schimb procesorul de la pc si nu stiu daca imi suporta pc-ul...
Placa de bază este cea care suportă sau nu un anumit model de procesor. Iar tu tocmai despre placa-bază nu spui absolut nimic. Este inutil să ne spui ce RAM şi ce placă video ai (şi pe astea, tot placa-bază le suportă sau nu).
Trebuie să identifici cu exactitate ce placă de bază ai (producătorul, modelul şi versiunea exactă) şi vedem dacă suportă E8400 sau nu. Dar un upgrade de la E6300 la E8400 nu aduce creşteri spectaculoase de performanţă. Dacă vrei un upgrade de care să fii māndru, gāndeşte-te mai bine la i5.
Scris 28 January 2012 - 02:15 PM
harald, la 28 January 2012 - 01:27 PM, a spus:
Placa de bază este cea care suportă sau nu un anumit model de procesor. Iar tu tocmai despre placa-bază nu spui absolut nimic. Este inutil să ne spui ce RAM şi ce placă video ai (şi pe astea, tot placa-bază le suportă sau nu).
Trebuie să identifici cu exactitate ce placă de bază ai (producătorul, modelul şi versiunea exactă) şi vedem dacă suportă E8400 sau nu. Dar un upgrade de la E6300 la E8400 nu aduce creşteri spectaculoase de performanţă. Dacă vrei un upgrade de care să fii māndru, gāndeşte-te mai bine la i5.
pai de ce nu ar fi o crestere de performanta?pentru ca e6300 merge la 1.8 Ghz iar e8400 la aproape dublu adica 3.00 Ghz...sau imi recomandati un quadcore?e mai bun?ma intereseaza mai mult pt gaming.ms anticipat
nu vreau, la 28 January 2012 - 11:41 AM, a spus:
Deci socketul e bun. Asta pot spune din informatiile tale.
am cautat pe net dar nu gasesc nimic.....tot ce stiu e ca pc-ul e lenovo 8811v74.......asta am luat din dxdiag si pe carcasa scrie ceva de genu MT-M:8811-CTO
Scris 28 January 2012 - 08:24 PM
Cioco250293, la 28 January 2012 - 02:15 PM, a spus:
pai de ce nu ar fi o crestere de performanta?pentru ca e6300 merge la 1.8 Ghz iar e8400 la aproape dublu adica 3.00 Ghz... sau imi recomandati un quadcore?
Īţi recomand īn primul rānd să nu mai urli "vă rog, ajutor" īn titlul topicului şi să renunţi şi la emoticon+uri īn titlu, tot cu ocazia asta.
3,0 Ghz nu īnseamnă aproape dublu faţă de 1,8 Ghz, ci aproximativ o creştere cu 66% a frecventei de tact, nu a performanţelor sistemului. Performanţa sistemului va creşte cu 5-8% , adică rezultatul upgrade-ului va fi dezamăgitor. Pentru că tu creşti doar frecvenţa procesorului, īn timp ce păstrezi acelaşi chipset.
Cioco250293, la 28 January 2012 - 02:15 PM, a spus:
tot ce stiu e ca pc-ul e lenovo 8811v74
Intră īn pagina asta de la Intel, rulează aplicaţia pe care o găseşti acolo şi ar trebui să-ţi identifice corect toate componentele sistemului.
http://www.intel.com/support/siu.htm
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
am si eu o problema
pls ajutor |
danyel8 | 2 | 4.088 |
|
vreau RAM pt laptop