Tu ai facut referire la alte natii in deschiderea topicului.., te-ai referit la raportarea cu alte popoare- or, stie bine ca nu prea sunt turisti pe aici, iar contactul cu alte natii se intampla in afara tarii.
so, diaspora raspunde de imaginea proasta... noi aici raspundem ptr imaginea ce ne-o facem intre noi.
locuiesti in afara tarii, nu?
Ce au românii cu ei inşişi ?
Scris 28 January 2012 - 01:43 PM
Ce au românii cu ei inşişi ?
pai nu prea au; daca s-ar respecta si aprecia reciproc probabil ca ar fi mult mai castigati si mai bine vazuti caci acum cinstit, cine vede cu ochi buni pe cineva care ii critica in permanenta pe cei alaturi de care traieste ?
pai nu prea au; daca s-ar respecta si aprecia reciproc probabil ca ar fi mult mai castigati si mai bine vazuti caci acum cinstit, cine vede cu ochi buni pe cineva care ii critica in permanenta pe cei alaturi de care traieste ?
Scris 28 January 2012 - 03:10 PM
Nu am inteles nici eu niciodata rusinea unora de a fi roman, desi avem de ce ne mandrii cu tarisoara asta, cu stramosii si oamenii care traiesc in ea.
Pe de alta parte am vazut o intreaga propaganda in lume de denigrare a Romaniei si a romanilor. Probabil ca reusesc pentru ca romanii au fost obisnuiti sa stea cu capul plecat ( de-a lungul secolelor si a tuturor fanariotilor si razboaielor si migratiilor ) si au ajuns dupa atata timp sa creada ca este normala aceasta stare de a fi.
Pe de alta parte am vazut o intreaga propaganda in lume de denigrare a Romaniei si a romanilor. Probabil ca reusesc pentru ca romanii au fost obisnuiti sa stea cu capul plecat ( de-a lungul secolelor si a tuturor fanariotilor si razboaielor si migratiilor ) si au ajuns dupa atata timp sa creada ca este normala aceasta stare de a fi.
Scris 31 January 2012 - 07:13 PM
patriotismul este ceva ce vine din suflet si este generat de mandria de a apartine unui popor de mandria de a fi cine esti si de a te mandri cu asta mai presus de orice.Culturile acestea despre care vorbesti tu sunt culturi cu valori si traditii solide pe care toti le iubesc si le respecta insa romanii daca s-au contopit cu americanii si valorile lor cam de ce sa fie mandrii ca sunt romani? daca arunci o privire de ansamblu asupra romaniei de azi vezi o america miniaturala,fara valori,fara traditii romanesti.Doar cate o emisiune de folclor si despre traditiile romanesti autentice se rataceste uneori si mai mult de sarbatori.
Scris 15 February 2012 - 09:05 AM
Naeema, la 28 January 2012 - 12:06 AM, a spus:
De ce nu sunt si romanii asa ?
Pt ca-s nemultumiti de viata care o duc si scirbiti de clasa politica care a avem.
Prea multi ani de comunism si aplauze fortate, ne-au aruncat in extrema cealalta , de a vedea ceva negativ in a fi patriot.
Poti sa-ti iubesti tara si fara sa-ti iubesti conducatorii, acolo e confuzia.
@ mai e si vorba de educatie, daca iti auzi parintii injurind toata ziua pe aia de la Tv , nu prea dezvolti patriotism...
Aceasta postare a fost editata de YasmiSL: 15 February 2012 - 09:07 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Moduri de spart o petrecere
Petreceri enervante, la bloc |
npaul | 8 | 3.939 |
|
Lumea in care traim.. | ThisIsMyName | 35 | 8.503 |
|