sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce nu scriem noi cu diacritice pe forum? Şi nu numai aici Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   nu vreau 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-September 11

Scris 13 January 2012 - 12:06 PM

Vezi postareaThe Unknown, la 13 January 2012 - 08:48 AM, a spus:

Cand a fost limba romana pe o pozitie asa de inalta ca dicta la restul lumii???

Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta.

Multi cred ca se vorbeste maghiara in Transilvania care este si Romania!!! Ungurii au mult mai multe punctuatie de folosit decat romanii si nu fac caz din asta!!!

Ce-are a face subiectul sau ce am spus eu cu ungurii?

In ziua de azi tu ca individ trebuie sa fi flexibil la schimbarile LUMII.

Eu? Says who? - asta ca sa intreb in dulcea limba materna.

Aceasta postare a fost editata de nu vreau: 13 January 2012 - 12:07 PM

0

#12 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 13 January 2012 - 12:15 PM

Eu prefer să tastez cu diacritice în toate situaţiile, dar la servici sunt şi documente pe care le primesc, le completez şi le trimit fără diacritice, precum şi programul de contabilitate cu care lucrăm e conceput fără diacritice şi nu poate fi schimbat (iar aici e o problemă pt că în construcţii şi în contabilitate una e şapa - materie primă şi alta e sapa - obiect de inventar şi dacă vreau să aflu preţul de achiziţie al uneia, îmi afişează şi pe cealaltă pt că apar cu acelaşi nume)

Dar să ştiţi că nu e mare filosofie: schimbarea se face cu un simplu ALT+SHIFT şi sunt afectate doar 9-10 taste, care se învaţă uşor.

Oricum, marile neînţelegeri pe forum şi aiurea nu apar din cauza unor virguli şi căciuliţe
1

#13 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 13 January 2012 - 07:21 PM

Cand a fost limba romana pe o pozitie asa de inalta ca dicta la restul lumii??? hai, coboara din corcodus!!! Multi cred ca se vorbeste maghiara in Transilvania care este si Romania!!! Ungurii au mult mai multe punctuatie de folosit decat romanii si nu fac caz din asta!!!

Nu prea ne intereseaza pe noi de unguri si limba maghiara, in general vorbind. Exceptie fac atunci cand au pretentia ca Transilvania le apartine, iar in Covasna si Harghita esti privit crucis daca intrebi cat costa kilu de rosii pe romaneste. :roll:
Nu e vorba de pozitie de dicta ci de faptul ca suntem pe un forum romanesc unde se scrie in limba romana. Roportalul nu este "restul lumii". Oliver nu a propus nimic strigator la cer sau fara sens. Bine, acum fiecare e liber sa fie sau nu deacord cu el la capitolul asta, dar nedumerirea lui in sine este pe cat se poate de valida.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 13 January 2012 - 07:24 PM

2

#14 Utilizator offline   Lirio 

• Let 'em go, my child...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-December 10

Scris 13 January 2012 - 07:24 PM

Vezi postareaOlivier Dzidzi, la 12 January 2012 - 11:46 PM, a spus:

Dat fiind faptul că acest topic ar avea scopul de-a încuraja scrierea literelor ă,â,î,ş,ţ după forma corectă, am să mă folosesc şi eu de ele, cel puţin aici.
Aşadar, de ce utilizatorii din alte ţări pot şi noi nu?

Eu scriu cu diacritice doar când am mai mult timp. În general, postez pe fugă, dar fac o excepţie în postarea asta, că şi-aşa-i scurtă. :roll:

Aceasta postare a fost editata de Miss_Nobody: 13 January 2012 - 07:24 PM

0

#15 Utilizator offline   nu vreau 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-September 11

Scris 13 January 2012 - 07:45 PM

Bravo Naeema, bine punctat. Recunosc, ca de obicei am formulat aiurea ce am postat si poate a fost (adica sigur) interpretabil. EU, eu, sunt cel care desconsidera limba romana, nu am vorbit in numele nimanui. Practic am raspuns la intrebare. Cei care scriu corect, bravo lor, nu am nimic de obiectat, doar ca nu imi place ca unii oameni, si aici nu fac referire la cineva anume, devin prea criticisti la adresa altora, de parca le-ar fi lezata demnitatea personala. Unii nu stiu sa scrie corect, si unii dintre acestia, probabil chiar au motive intemeiate pentru asta. Ca de exemplu, au trebuit sa faca rost de mancare pentru fratiorul mai mic in loc sa mearga la scoala. Moralistii ma seaca, deci, pe mine. Oamenii fara discernamant si orizonturi. Ce sa fac? Astea sunt limitele mele, deja!
1

#16 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 13 January 2012 - 08:12 PM

Din cauza tastaturii, recunosc si apoi si putina comoditate ca setez eu limba romana, dar nu le nimeresc intotdeauna si imi ia mai mult timp sa tastez. Si apropo, cred ca nu am î din a pe tastatura asta :stars:
0

#17 Utilizator offline   Fiero 

• sukha
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-December 10

Scris 13 January 2012 - 09:36 PM

M-am obisnuit sa nu folosesc diacriticele pt. ca pe site-urile pe care le frecventam la inceput pe net nu erau recunoscute. Mi-a fost greu sa ma dezobisnuiesc sa scriu fara diacritice, acum pot sa scriu la fel de rapid in ambele moduri.
0

#18 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 12 May 2012 - 03:51 PM

Pentru ca scriu si pe mess, si acolo am nevoie de ; ' # , . etc, ca sa pun maimutoi.
0

#19 Utilizator offline   Alizee* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-January 07

Scris 12 May 2012 - 06:05 PM

din cauza programului de contabilitate
am umblat o singura data la setari si am dat mai multe peste cap :focus: asa ca stau in banca mea asa cum mi-a recomandat IT-stul
0

#20 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 13 May 2012 - 12:49 PM

La calculator am tastatură cu diacritice, luată în 1997, de atunci merge foarte bine, dar am mai căutat prin magazine şi nu am găsit aşaceva. La laptop am tastatură fără diacritice, şi nici nu sunt chiar în aceeaşi poziţie ca pe tastatura normală, dar mă străduiesc şi eu.
1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse