sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Lucratul in zile de duminica-sarbatoare Credeti ca e bine sau rau? Evaluare topic: - - - - -

#31 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 23 January 2012 - 12:26 AM

Vezi postareaBurel001, la 23 January 2012 - 12:05 AM, a spus:

Se pare ca nu intelegeti mare lucru din ce sustin eu, asa ca insist un pic dupa care nu mai insist deloc,pentru ca ar fi probabil degeaba.

Pentru mine nu este degeaba,te asigur.Cumpatare in toate am si fara Biblie,in fiecare zi.Iubire am destula,tot fara Biblie.Iar cele 10 porunci mi se par pur si simplu niste reguli de bun simt(cu exceptia uneia sau doua).Se poate si fara credinta asta,Burel,chiar se poate.
Exagerat mi s-a parut atunci cand locuiam in Ro la sora mea si munceam cate 16 ore pe zi uneori.Imi cadea tura cateodata duminica si mi se parea normal sa-mi fac o baie dimineata,inainte sa plec la lucru(lucram ospatara).Iar sora mea intra peste mine in baie tipand si blestemand ca imi fac baie duminica.Am picat de munca si de Craciun si la fel,scandal ca imi fac baie.Pai ce legatura are una cu alta,nu inteleg.
Cat despre mantuire,din pacate,nu stie nimeni ce si cum va fi si daca va fi.Dar cum speranta moare ultima,niciodata nu spune niciodata :)
0

#32 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 23 January 2012 - 01:13 AM

In privinta dusului de duminica sau in legatura cu baia de Craciun,te asigur ca nu te incurca pentru mantuire.Daca insa mai sunt si altele de "marturisit" ,tot ce poti este sa speri.
Eu sunt ca popa,stiu sau cred ca stiu ce trebuie sa fac.Nu cumva insa sa faceti ceea ce fac eu,nu sunt un bun exemplu de crestin.
1

#33 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 23 January 2012 - 02:09 AM

Sunt destule de facut in viata asta pentru care sa sper.Nu ma gandesc la mantuire,asa cum nu imi ghidez viata dupa Biblie sau Dumnezeu.Viata este una,asta ce o am,este palpabila.Nu-mi imaginez cum cineva mort mai poate simti,manca sau munci duminica :)

Aceasta postare a fost editata de BlueSugar: 23 January 2012 - 02:10 AM

0

#34 Utilizator offline   Aseneth 

• cetate de refugiu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-December 10

Scris 23 January 2012 - 02:23 AM

Chestia cu ziua de odihna se bazeaza pe doua teorii care sustin ziua de odihna doar in conditii extraordinare.

1. Dumnezeu a facut lumea in sase zile, a saptea s-a odihnit. Nu scrie ca s-a odihnit noptile, scrie doar ca s-a odihnit a saptea zi. Avand in vedere ca noi dormim noptile nu vad de ce ar trebui sa ne odihnim in ziua a saptea.
2. Moise a cerut de la faraon o zi de odihna pentru evreii care munceau ca salahori 18-20 de ore/zi in timpul saptamanii, si i s-a acordat. Apai cand om cara noi pietre d-alea mari 16 ore pe zi si biciuiti pe deaspura, probabil ca vom merita si o zi de odihna.
0

#35 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 23 January 2012 - 08:19 AM

Vezi postareaAseneth, la 23 January 2012 - 02:23 AM, a spus:

Chestia cu ziua de odihna se bazeaza pe doua teorii care sustin ziua de odihna doar in conditii extraordinare.

1. Dumnezeu a facut lumea in sase zile, a saptea s-a odihnit. Nu scrie ca s-a odihnit noptile, scrie doar ca s-a odihnit a saptea zi. Avand in vedere ca noi dormim noptile nu vad de ce ar trebui sa ne odihnim in ziua a saptea.

Hahaha. Ce mai găselniță!!!
Daca-i asa,sa gasim gaselnite, apoi mai scrie ca:"Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte". Facand lumea "in sase zile", rezulta ca El nu a lucrat si noaptea, asa cum insinuezi tu, ci doar ziua. ;)
Teoretic, omul[credinios] ar trebui sa faca la fel. Nu numai omul ar trage beneficii dintr-o astfel de abordare, ci si Pamantul in sine, Tera, ca locuinta a omului. Cum mai ziceam pe undeva, Dumnezeu e Primul Ecologist. :D Daca cineva ar vrea sa fie verde :D , ar trebui sa inceapa cu asta.
0

#36 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 23 January 2012 - 01:47 PM

Vezi postareaAseneth, la 23 January 2012 - 02:23 AM, a spus:

2. Moise a cerut de la faraon o zi de odihna pentru evreii care munceau ca salahori 18-20 de ore/zi in timpul saptamanii, si i s-a acordat. Apai cand om cara noi pietre d-alea mari 16 ore pe zi si biciuiti pe deaspura, probabil ca vom merita si o zi de odihna.

S-ar putea să fie puţin invers. Să zicem că evreii erau în robie, iar Moses era şeful lor, controlat îndeaproape de faraon, pentru a obţine producţie cât mai mare. Chiar dacă cuvântul management este recent, se aplica şi pe atunci, toţi conducătorii vroiau să scoată tot ce se putea din lucrători. Dar dacă muncitorii trebuiau să care în fiecare zi bolovani, probabil după vreo 3-4 luni nu mai erau buni de nimic. Existau destui sclavi, dar şi ei erau scumpi, trebuiau cumpăraţi din sud, de la Etiopieni, capturaţi prin războaie, etc. Să zicem că Moses a
făcut el nişte experimente. A luat un grup şi l-a pus să muncească non-stop, la altul i-a dat câte o zi relaş pe lună, la alt grup la 10 zile, la altul la 7 zile, la altul la 5 zile, ş.a.m.d. Ei bine, a observat că dacă se odihneau o zi din şapte, productivitatea era maximă.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari