sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sarcina si hepatita B topic combinat Evaluare topic: - - - - -

#101 Utilizator offline   Ecooo 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-January 12

Scris 09 January 2012 - 01:04 PM

Buna ziua
sunt insarcinata in 14 saptamani si am depistat in urma analizelor pentru sarcina , hepatita B , transaminaze mari TGO 80 AI TGP 183 , am facut markeri hepatici , am depistat AG HBS - POZITIV, am facut si viremia care are valoare de 1 260 000 ui/ml .
cat este de grav si ce riscuri sunt sa se transmita copilul virusul .
ce regim alimentar trebuie urmarit pe perioada sarcinii fiind ca nu am primit niciun tratament, mi s-a spus ca in sapt 28 voi face un tratament profilactic pentru scaderea viremiei inainte de nastere .
cu multumiri / o zi buna tuturor
0

#102 Utilizator offline   4est 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-June 11

Scris 09 January 2012 - 04:28 PM

Vezi postareaEcooo, la 09 January 2012 - 01:04 PM, a spus:

Buna ziua
sunt insarcinata in 14 saptamani si am depistat in urma analizelor pentru sarcina , hepatita B , transaminaze mari TGO 80 AI TGP 183 , am facut markeri hepatici , am depistat AG HBS - POZITIV, am facut si viremia care are valoare de 1 260 000 ui/ml .
cat este de grav si ce riscuri sunt sa se transmita copilul virusul .
ce regim alimentar trebuie urmarit pe perioada sarcinii fiind ca nu am primit niciun tratament, mi s-a spus ca in sapt 28 voi face un tratament profilactic pentru scaderea viremiei inainte de nastere .
cu multumiri / o zi buna tuturor

In primul rind felicitari iar referitor la intrebarile tale incerc eu sa raspund din cite stiu si eu, dar sunt sigur ca vor aparea si altii de pe forum cu completari si detalii.

trasmiterea verticala (de la mama la copil) este posibila in special daca nu se stie, dar in cazul in care se stie ca mama este purtatoare de virus, coilul primeste imunoglobulina si primul vaccin imediat dupa nastere astfel limintindu-se foarte mult acesta trasmitere (nu stiu sa fi citit de o trasmitere in cazul in care copilul a fost imunizat corespunzator). tratamentul profilactic, cred ca va urmarii scaderea viremiei deoarece si prin acesta se limiteaza trasmiterea verticala astfel ca nu ai de ce sa-ti faci prea multe griji.

cit despre regimul alimentar se interzice doar alcolul iar in rest se recomanda (la fel ca oricarui om) o dieta ponderata, fara a avea vre-o inderdictie.

daca mai ai intrebari, in masura in care stiu voi raspunde

sanatate tuturor!
0

#103 Utilizator offline   Connny 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-June 09

Scris 09 January 2012 - 05:31 PM

ce ti-a spus 4est, ti-a spus bine. mai ramane sa te interesezi cum iti procuri imunoglobulina. in rest, stai linistita ca sunt frecvente nasterile la mame AgHBs seropozitive fara transmitere la fat. Sfatul meu e sa nu tii niciun fel de regim (ai mare nevoie sa te hranesti corespunzator).
Consulta-te cu medicul daca vei naste natural sau prin cezariana. De asemenea, nu uita sa lamuresti si partea legata de alaptare: vei alapta sau nu?

Totusi, dupa nastere ia legatura cu un medic infectionist/ gastroenterolog si incepe investigatiile pentru hepatita B. Vei vedea apoi ce-i de facut.

Sanatate!

Aceasta postare a fost editata de Connny: 09 January 2012 - 05:35 PM

0

#104 Utilizator offline   Arsenie01 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 13-January 12

Scris 13 January 2012 - 06:05 PM

buna, sunt in aceasi situatie ca si tine, sunt insarcinata in 17 saptamani si am fost depistata cu virusul acesta, DAR imi pun intrebarea daca aceasta injectie cu imunoglobulina nu va transmite si ea alti ''virusi'' copilului, daca citesti prospectul scrie f clar ca : Informaţii privind transmiterea agenţilor patogeni
HEPATECT CP este fabricat din plasmă umană (partea lichidă din sānge). Īn cazul īn care medicamentele sunt preparate din sānge sau plasmă umană, este importantă prevenirea transmiterii infecţiilor la pacienţi. Sāngele care provine de la donatori este analizat pentru detectarea virusurilor şi agenţilor patogeni. De asemenea, producătorii acestor medicamente includ īn procesul de prelucrare a sāngelui sau plasmei etape care pot inactiva sau īndepărta virusurile. Īn ciuda acestor măsuri, atunci cānd se administrează medicamente preparate din sānge sau plasmă umană, posibilitatea transmiterii unei infecţii nu poate fi exclusă īn totalitate.
Atunci imi spui daca ii mai faci injectia????? plus ca a fost interzisa in Romania, se fabrica in Ungaria si are urmatoarele forme de manifestare:Ca toate medicamentele, HEPATECT CP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rareori, pot să apară următoarele reacţii:
frisoane
durere de cap
febră
vărsături
stare generală de rău
greaţă
tensiune arterială mică
reacţii alergice
reacţii pe piele cum sunt eritem (īnroşire a pielii), māncărime
tahicardie (bătăi rapide ale inimii)

Foarte rar pot să apară următoarele reacţii:
reacţii alergice severe (şoc anafilactic)
dureri articulare

Īn cazul administrării de imunoglobulină umană s-au observat următoarele:
cazuri de meningită (inflamaţia membranei care căptuşeşte creierul) temporară
scăderea numărului de globule roşii īn sānge (anemie hemolitică/hemoliză reversibilă)
creşterea concentraţiei de creatinină (o substanţă rezultată īn urma metabolizărilor)īn sānge şi/sau insuficienţă
asa scrie in prospect, toata lumea te pune sa faci ''rost'' de injectie si atat. dar restul?
0

#105 Utilizator offline   Connny 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 13 January 2012 - 08:10 PM

si ce poti sa faci altceva? esti purtatoare de virus B. Alegi riscul de a transmite copilului infectia (transmitere perinatala)?
Daca un bebelus se infecteaza la nastere, sansele de cronicizare sunt de 95%. Si la 30 de ani are ciroza hepatica. Doamne fereste!

Retine ca riscuri sunt la orice fel de vaccin. Nu ii vei face vaccinurile obligatorii?

Aceasta postare a fost editata de Connny: 13 January 2012 - 08:13 PM

0

#106 Utilizator offline   2na 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 28-July 06

Scris 24 January 2012 - 07:02 PM

BUNA!! :flowers:

Un sfat pt viitoarele mamici,purtatoare de virus b,rasfoiti acest forum si veti gasi raspunsuri la intrebarile voastre!
insarcinata in luna 4 si Ag-hbv prezent!ce ma fac? incercati acolo.

Multa sanatate ,va doreste o mama [cu virus b] a doi baieti minunati si sanatosi!
Doina :friends:

........sau la mamica in 2008,eu am activat acolo ca Doina77
0

#107 Utilizator offline   Cristinick 

• Aistringas
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 25 January 2012 - 11:58 AM

Vezi postarea2na, la 24 January 2012 - 07:02 PM, a spus:

Un sfat pt viitoarele mamici,purtatoare de virus b,rasfoiti acest forum si veti gasi raspunsuri la intrebarile voastre!

Toate subiectele despre sarcina si hepatita B au fost combinate. Sper sa va ajute.
0

#108 Utilizator offline   Ancutagr 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 13-February 12

Scris 13 February 2012 - 08:00 PM

Buna seara!

De o saptamana am aflat ca am hepatita B purtatoare si asta asa, la o evaluare intamplatoare. Fericire maxima in viata mea; practic este un cadou pentru cei 25 de ani pe care-i voi face cat de curand. So, AG HBS 9580, AG HBS POZITIV, in rest toate celelalte tipuri de hepatita negative.
Doamna doctora mi-a zis in felul urmator: pui mana sa mananci aproape orice, incearca totusi sa limitezi excesul de zahar, sare, prajeli si picant, " esti o bolnava sanatoasa " , nu e cazul sa te dai la o parte ca tu ai hepatita si gata, viata ta s-a limitat, poti face copii, cezariana, fara alaptare dupa si imediat vaccin, dar repet, este o boala blanda.
Acum nu stiu ce sa spun, au fost mai mult incurajari sau chiar asa o fi. A zis ca nu e cazul sa tin regim strict si sa vin la controale anemica, am ceva usor. Atentie la sange, periute de dinti, seringi, s aam mereu un pasture la indemana si asta e.
Acel " ceva " de la atata plans si de la atata suparare mi-a provocat ditamai tensiunea oculara si ochiul meu stang arata intr-un mare fel, rosu aprins si aproape ca nu mai vedeam.
Mai grav este ca nu stiu cat de mult pot sa depaseasca aceasta situatie parintii mei care si ei sunt vai de vai, foarte bolnavi si... prietenul meu actual. Banuiesc ca se va plictisi de mine, sex protejat, vaccinat si el bineinteles si toate cele.
Daca era foarte grava sau mai bine zis foarte accentuata boala nu imi da un regim strict, de genul : " ai voie doar aia si aia si atat!
Pot sa mananc si dulce, dar in cantitati mai mici..

In speranta ca cineva mi-a citit pledoaria, va multumesc pentru atentie si sa spun " Bine v-am gasit in clubul hepatitis! ".

O seara buna,

Ancuta!
0

#109 Utilizator offline   Connny 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 15 February 2012 - 09:38 AM

hey, bine ne-ai gasit.
Eu am aflat de hepatita acum ~5 ani. Sunt bine merci. Am un copil de 2 ani, sotia este vaccinata, toata lumea e bine. Inclusiv eu. Sunt purtator sanatos (Ag HBs - poz, Ag HBe - neg), am transaminaze in limita, viremia ~800 copii/ ml, ecografie hepatica buna. Regimul alimentar nu se impune decat in cazurile de ciroza decompensata. Eu mananc tot ceea ce imi pica bine. Evitarea prajelilor, sarea, grasimi, zahar etc sunt sfaturi ce se aplica tuturor, nu numai noua. Am redus consumul de alcool la o limita acceptabila (acceptabil inseamna nu mult si nu zilnic).
In rest, sansele sunt sa ajungi la senectute bine-merci cu conditia sa nu "derapezi" catre o hepatita activa cu transaminaze mari si viremie mare. Important este sa te monitorizezi permanent (6 luni - 1 an).

Dar nu ne-ai spus care sunt valorile transaminazelor, cum arata ficatul la ecografie, daca ti-ai facut viremia si daca medicul iti recomanda fibromax.

Parintii tai nu trebuie sa se sperie, prietenul tau, de asemenea. Important este ca prietenul tau sa se vaccineze; intre timp sex protejat. Poti face copii, poti avea viata normala.

Sanatate!
0

#110 Utilizator offline   Dinca ioana 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 19-April 12

Scris 19 April 2012 - 04:56 PM

buna ziua,ma numesc Dinca Ioana si am 34 de ani,sant purtatoare de virusul hepatic B din nastere si ESTE INACTIV , imi doresc foarte tare un copil dar mi-e teama sa nu fie si el purtator k si mine.dak cineva ma poate ajuta cu un sfat!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic