Sari la conținut
Forum Roportal
tisepare

Dezavantajele date de existenta mai multor SO pe un PC

Postări Recomandate

Salutare din nou!

Vreau sa va intreb, dupa cum spune si titlul topicului, care sunt dezavantajele daca ai mai multe sisteme de operare instalate pe acelasi calculator? In afara (poate) de o performanta mai scazuta a calculatorului, mai exista si altele? Care?

Thx!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu am remarcat performante mai scazute. Asta pentru ca porneste un singur SO odata, iar celelalte nu sunt vazute decat ca "date" pe HDD. Deci dezavantaj, ar fi spatiul ocupat pe HDD de SO, care e relativ mic, daca l-ai dimensionat corect.

 

Pai trebuie sa te pricepi sa editezi un boot loader. Apoi e o problema pentru ca windose accepta sa iti tina fisierele doar pe partitii primare. Asta limiteaza numarul de SO pe un calculator. Dar un Win + un Linux de exemplu mi se pare mai mult decat decent. Avantaje in schimb sunt mai multe. Daca iti crapa un SO sau se deterioreaza anumite (nu oricare) portiuni de HDD, poti sa lucrezi mai departe sau macar sa recuperezi datele usor, folosind altul. Poti sa folosesti softuri specifice, scrise numai pentru un OS, inveti particularitatile fiecarui OS, etc..

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca ai un stick de 4 GB sau mai mult, poti sa-l faci bootabil cu Linux, si cand deschizi PC-ul, apesi pe F12 si bootazi cu stick-ul, instalezi aplicatii pe el, faci ce vrei, fara a avea vreo legatura cu Windows-ul, si poti vedea si ce ai pe hard, si daca mai ai vre-un PC si da BSoD Windows, bootezi cu stick-ul ca sa recuperezi pe C si reisntalezi win apoi :)

PS: daca vrei sa se miste bine Linux pe stick, ar fi bun unul de 8 GB ceva mai rapid, dar la mine a mers si pe unul de 2 Gb ceva mi vechi (si mai incet) :) :) :)

 

Aa, ar mai fi inca o varianta sa ai 2 OS-ul, creezi un hard disk virtual si bootezi cu el :)

 

Sti, daca mai ai un hard mai vechi, conecteaza-l la PC si instaleaza pe acela alt OS ca sa nu fatai hdd-ul tau cu atatea sisteme de operare...

 

Eu o data am reusit sa deschid Android pe PC

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×