sau Inregistrare

• 21 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

E o rusine sa fii sarac? Nu ma refer numai la cei saraci cu duhul. Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 03 January 2012 - 08:46 PM

Vezi postareaFinnian, la 03 January 2012 - 08:17 PM, a spus:

1. Nu au fost chibzuiti sa ce...? Sa stie ca vor fi concediati pe nepusa masa, cand totul parea stabil?
3. Din cauza unei crize provocate tot de banci?

1. Pai hai sa facem putina aritmetica. Ca sa te califici la un imprumut de banca rata lunara trebuie sa fie 1/3 din salariul primit in mana. Un om chibzuit pune jos 20% din pretul casei si astfel primeste cea mai mica dobanda si nu trebuie sa plateasca lunar asigurare de mortgage care de fapt te acopera 3 - 5 ani in cazul in care pierzi serviciul. Deci cu 2/3 din salariu in mana un om chibzuit pune deoparte echivalentul a 6 luni de cheltuieli pt caz de nevoie. Apoi cand pierzi serviciu primesti ajutor de somaj care pt mine a fost peste $2300 pe luna si rata la casa este de $925. Acest ajutor sa prelungit 12 luni cand normal este 6 luni. Deci un om chibzuit are la dispozitie 6 + 12 = 18 luni minim inainte sa foloseasca asigurarea de mortgage. Daca in 3-5 ani nu esti capabil sa gasesti de munca chiar si cu o scolarizare de calificare platita de guvern atunci nu meriti sa traiesti dupa opinia mea. Ca sa nu mai vb ca poti renegocia cu bancile suma datorata pt a o aduce la valoarea reala din prezent a casei.
2. Cum poate o banca provoca o criza economica? Una din statie sau parc te referi? Sau una din acele cladiri unde se pun si scot bani? Cum poate o CLADIRE avea atata putere? Tu chiar nu vezi ca oameni fac si desfac viata in care traiesc? Da-mi tu un SINGUR exemplu in care BANCA e de vina si nu oameni. Please.
0

#22 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 03 January 2012 - 08:59 PM

Vezi postareaOlivier Dzidzi, la 03 January 2012 - 04:44 PM, a spus:

Este o vorba din popor (probabil nu din al nostru popor) care spune ca cei saraci ar fi considerati cei mai fericiti. Ok, insa deseori imi este dat sa vad contrariul. De exemplu, am vrut sa organizam intr-o seara un fel de reuniune a fostei promotii din liceu, insa am observat ca dupa vreo 7 ani, situatia s-a schimbat radical. Un fost coleg, a carui situatie materiala este neglijabila (fata de restul colegilor) a vrut si el sa vina, numai ca vreo 4-5 fosti colegi au decis hotarati: "De ce sa stam noi la masa cu saracul ala? Ce, nu mai stie cum sa bea si el de-a moaca?" Asa ceva m-a enervat la culme si le-am zis in felul urmator: "Bine ca putem sa-l chemam pe prostu' si cocalaru' Cutare (nu pot sa dau nume), ca doar el are bani si are cu ce se lauda!"; la care am primit un raspuns de genul: "Da' macar ala are cu ce se imbraca!" Normal ca nici eu nu m-am mai dus... sa fie sanatosi.
Asadar, de ce ne este rusine de saracia materiala, dar de cei saraci cu duhul, nu?

Va rog sa-mi raspundeti sincer. Indiferent de raspunsurile pe care le veti oferi, nu va voi judeca, deoarece atat timp cat pe voi nu va cunosc, nu am niciun motiv ca sa va reprosez ceva.

Acei 4-5 colegi au fost mereu feciori si/sau fete de bani gata sau parveniti ? Nu ca ar conta, dar intreb si eu.
Intr-o societate bolnava precum cea romaneasca (si nu numai) a fi instarit dpdv material a fost intotdeauna un indiciu prin care ceilalti percepeau ca respectiva persoana ar fi desteapta, descurcareata, cu clasa, cu statut, etc pe cand o persoana saraca era si este inca perceputa a fi un om prost, needucat, din clasa de jos, fara ambitii, poate si lenes. Astea sunt perceptii bazate pe prejudecati si preconceptii bine cimentate. Precum toata lumea isi doreste sa aiba succes in orice interprinde, isi doreste respectul semenilor, aprecierea lor, samd, automat oamenii doresc sa se inconjoare cu persoane "de succes", pentru ca indirect acest lucru reflecta asupra lor. Oamenii sunt perceputi de altii si prin intermediul anturajului. Din nefericire acest lucru se face intr-un mod superficial unde se dau importanta aparentelor materiale ale unui om, nu caracterului sau.
Cand o persoana sau un grup de persoane, izoleaza pe cineva care nu se ridica la nivelul lor de asteptari dpdv material, o fac din egoism si narcisism. Ei sunt de fapt ingrijorati despre propria lor imagine pe care cu siguranta si-o cultiva cu grija sau macar incearca sa si-o cultive, ca atare acesti oameni superficiali fiind ei insisi, vor evita orice ce le-ar putea ciobi imaginea pe care o au in societate sau pe care ei cred ca o au.
Aici mai intervine un proverb : Spune-mi cu cine te inconjori si iti spun cine esti. Cam asa ceva. Nu l-am citat corect dar intelegi sensul. Pacat insa ca omul este cantarit si masurat si judecat in functie de posibilitatile financiare, ca si cum acelea ar fi adevaratul barometru al personalitatii, caracterului si sufletului.
Totodata se stie ca (,) caracterul unui om nu se imbunatateste exponential cu largirea contului bancar. De multe ori chiar dimpotriva, se inrautateste, dar acest lucru pare sa fie pus la dos.

In concluzie raspunsul la intrebarea ta e foarte simplu: am fost conditionati sa credem ca saracia este sinonima cu prostia, ignoranta, lenea, slabiciunea, cu clasa de jos a societatii, cu cei necizelati, nerafinati, fara clasa, tarani, etc iar avutia sa fie sinonima cu succes, ambitie, inteligenta, determinare, putere, respect, fericire, clasa, gust, rafinament, etc. Asadar prin faptul ca celor doi termeni li s-au pus in carca atatea atribute care nu neaparat se potrivesc celor doua statusuri, omul se auto-defineste pe sine insusi prin acesti doi termeni. A fi numit sarac vine cu tot bagajul ala de idotenii care se spun despre "sarantoci" iar a fi avut vine cu tot alaiul de calitati atribuite de multe ori fals oamenilor bogati. A fi vazut in compania unuia sau altuia reflecta pozitiv sau negativ despre propria persoana. Deci again ajungem la egoism si narcisim. Totul se rezuma la propria persoana.

Motivul pentru care am pus intrebarea la inceput, este pentru ca multi parveniti sunt absolut terifiati sa fie vazuti in compania unor "sarantoci". Fereasca sfantul si bunul sa-i considere lumea si pe ei la fel, in special cand au reusit si ei sa "se ridice" in societate.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 03 January 2012 - 09:02 PM

5

#23 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 03 January 2012 - 09:00 PM

Vezi postareaAndreiRN, la 03 January 2012 - 08:46 PM, a spus:

2. Cum poate o banca provoca o criza economica? Una din statie sau parc te referi? Sau una din acele cladiri unde se pun si scot bani? Cum poate o CLADIRE avea atata putere? Tu chiar nu vezi ca oameni fac si desfac viata in care traiesc? Da-mi tu un SINGUR exemplu in care BANCA e de vina si nu oameni. Please.

Vizionare placuta! ;)

DOCUMENTARE CELEBRE:Aaron Russo – „ AMERICA : FROM FREEDOM TO FASCISM “ – subtitrare in limba romana si completari foarte necesare
Va prezint un documentar deosebit (subtitrat in limba romana) al cunoscutului Aaron Russo, in care se incearca aflarea adevarului intr-un mod obiectiv despre bancile private si sistemul de taxe la nivelul populatiei de rand. Prin interviuri costisitoare cu experti si autoritati, regizorul scoate la iveala faptul uimitor ca Guvernul Federal si bancile ii prostesc pe americanii de rand, punandu-i sa plateasca taxe si impozite care ajung in buzunarele celor bogati. Acesta nu este un documentar bazat pe opinii, banuieli sau comentarii din presa. Este un documentar real, cu un scop, acela de a instiinta fiecare salariat despre banci, taxe, cum a inceput totul si unde se duc banii. In 1913, America era o tara libera. Apoi, o clica de bancheri a atins telul inaintasilor lor. America n-a mai fost aceeasi, si in curand lumea nu va mai fi aceeasi. Cine face banii, face regulile! Cine conduce in realitate guvernul SUA? Dar restul planetei? Cum se transforma totul intr-un stat politienesc? De ce vor in realitate sa ne implanteze microcipuri?
http://saccsiv.wordp...oarte-necesare/
2

#24 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 03 January 2012 - 09:08 PM

Este foarte usor de apelat la propaganda atunci cand nu ai opinia proprie sau capacitatea de a avea una sau o a expune.
Exista o generatie de oameni care sunt educati pe net si cateodata ma cutremur cand aud unele intrebari puse de ei.
Netul este bun ca o baza de date sau un mediu de schimb de informati si opinii personale dar nu este decat o lume virtuala.
Oameni REALI isi expun opinia lor si uni o fac fantastic de clar si bine.
Si alti se tin de o fusta si sunt plini de curaj.
0

#25 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Vezi postareaAndreiRN, la 03 January 2012 - 08:46 PM, a spus:

Da-mi tu un SINGUR exemplu in care BANCA e de vina si nu oameni. Please.

Pot sa va dau 50 daca vreti. Lehman Brothers, Nothern Rock, JP Morgan ETC ETC ETC.
Credite acordate in mod iresponsabil, cu carul.
Socoteala dumneavoastra ar putea functiona (poate nici atunci ca nu am analizat-o din moment ce ati plecat de la ipoteza blamarii consumatorilor) daca bancile ar fi acordat credite doar cui putea intr-adevar sa le restituie si nu ar fi aruncat cu ele ca orezul la nunta. Exista N dovezi cum ca lucrurile nu au stat asa.

Urmariti documentarul. E cel mai bine. :yes:

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 03 January 2012 - 09:44 PM

0

#26 Utilizator offline   Dzidzean 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-January 09

Doar doi dintre ei au fost si inca mai sunt baieti de bani gata. Chiar daca acum isi castiga singuri painea, sprijinul l-au obtinut in totalitate de la parinti. Restul au avut o situatie buna in timpul liceului, numai ca au avut si inca au obiceiul sa se muleze dupa dorinta majoritatii.
1

#27 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 03 January 2012 - 09:12 PM

Reperele dupa care ne ghidam atunci cand evaluam, si dam verdicte despre valoarea unui om, spun volume despre propria noastra valoare si caracter.
0

#28 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 January 2012 - 09:13 PM

Vezi postareaAndreiRN, la 03 January 2012 - 09:08 PM, a spus:

Este foarte usor de apelat la propaganda atunci cand nu ai opinia proprie sau capacitatea de a avea una sau o a expune.

Este si mai usor sa va tineti cu dintii de o minciuna etichetand ceea ce nu cunoasteti drept propaganda.
Daca analizati fraza de mai sus cuvant cu cuvant, veti gasi cateva incoerente.
Nu spun mai mult pentru a nu adauga asa-zisului meu iz de gandire comunista (cliseu tipic american) unul de agresivitate. :)

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 03 January 2012 - 09:20 PM

1

#29 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 03 January 2012 - 09:17 PM

Tu crezi ca sunt profesorul tau privat sa-mi pierd un an cu un cornut ca tine sa-i deschid capul? Vrei sa observi opiniile unor oameni cu multa judecata? Bine. Nu vrei? Sa fii sanatos taticule! Cand vremurile te vor ajunge din urma, te vor scoate de vrei nu vrei din adormirea sufletului. Si cat vei regreta ca nu ti-ai dat silinta sa le intelegi si sa le schimbi cand inca era posibil!
3

#30 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 January 2012 - 09:19 PM

Exista o generatie de oameni care sunt educati pe net si cateodata ma cutremur cand aud unele intrebari puse de ei.
Oameni REALI isi expun opinia lor si uni o fac fantastic de clar si bine.
Si alti se tin de o fusta si sunt plini de curaj.

Eu ma cutremur cand vad intrebarile pe care nu si le pun ''oamenii reali'' in comparatie cu ''altii''.

Vezi postareaPippo, la 03 January 2012 - 09:17 PM, a spus:

:rot:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 21 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi dreptul de a fi parinte
tata versus mama
Ghijoi  2 1.057
Hot Topic (New) Viata de dupa moarte
ce crezi?
copil-in-anonimat  24 4.942
Hot Topic (New) Top motive ca sa fii fericit in Romania
De dragul echilibrului...
18tillIdie  57 5.603
Hot Topic (New) Va mai exista Romania peste vreo 50 de ani? Gregory1992  206 12.878
Hot Topic (New) Atasamente Incalzirea Globala - Mit sau realitate ? Naeema  34 1.116