sau Inregistrare

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

E o rusine sa fii sarac? Nu ma refer numai la cei saraci cu duhul. Evaluare topic: * * * * *

#191 Utilizator offline   Fiero 

• sukha
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-December 10

Scris 03 February 2012 - 07:55 PM

Saracia are un limbaj la care cei bogati n-au acces sau au acces doar partial, deseori chiar si cei ce-au fost odata saraci il uita.
1

#192 Utilizator offline   Levana. 

• -mater misericordiae-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-July 10

Scris 16 February 2012 - 10:50 PM

dom'ne, am eu o vorbă... la omu' sărac nici boii nu trag. numai unele vaci.
e ruşine să fi sărac şi să fii conştient de chestia asta dar să nu faci nimic şi să-ţi plāngi de milă.
0

#193 Utilizator offline   sweet_florentia 

• ...stercus accidit
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 18-March 06

Scris 26 February 2012 - 12:03 PM

sa va povestesc o situatie conform topicului...traita de mama mea:
familia mea nu a avut o situatie financiara, tocmai buna o perioada... asa ca mai imprumutam inainte de salariu o faina, un orez, zahar de la vecina noastra (vecina de 20 de ani) vecina a carui sot era marinar cu bani multi, vecina casnica si fara venituri... eh...si intr-o zi mama s-a dus pana la vecina sa imprumute o faina si vorbind ele asa despre situatie, despre bani la un moment dat mama ramane socata la vorbele... chipurile cu mare talc si intelepciune, zise de vecina: ce sa faci mai vecina...daca nu ai bani, mirosi a prost!
eh cum credeti ca s-a simtit mama in clipa aia, la vorbele auzite?! a venit in casa si mi-a spus ca nu i s-a intamplat in viata ei sa auda asa ceva de la nimeni...
Vorbe smechere de la o casnica...nu?, venita din nu stiu ce sat, care a dat de bani si care nu avea nici macar 12 clase, si care ea la randul ei venea la noi sa mai ceara una alta - cand nu ii intrau banii in cont de la sotu'...
a fost ultima data cand mama a mai imprumutat ceva de la femeia aia, chipurile vecina de 20 de ani...
eh ca sa vezi, lumea cum judeca...fara sa aiba habar de nimic... :crazy:

Aceasta postare a fost editata de sweet_florentia: 26 February 2012 - 12:03 PM

0

#194 Utilizator offline   ^Dorin 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-June 10

Scris 26 February 2012 - 12:35 PM

Devine o rusine atunci cand ai ceva perspective, ceva intelect, iar tu te complaci cu saracia. Tot o rusine devine atunci cand devi prizonierul unor mentalitati gresite.
Daca ghinionul face sa te nasti intr-un loc rupt de lume, fara acces la informatie, la educatie sau la una precara, atunci da, nu cred ca este o rusine sa fi sarac. Asta e viata.
0

#195 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 26 February 2012 - 12:41 PM

e o rusine doar din perspectiva celor care AU
0

#196 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 26 February 2012 - 12:41 PM

Vezi postareaOlivier Dzidzi, la 03 January 2012 - 04:44 PM, a spus:

Este o vorba din popor (probabil nu din al nostru popor) care spune ca cei saraci ar fi considerati cei mai fericiti. Ok, insa deseori imi este dat sa vad contrariul. De exemplu, am vrut sa organizam intr-o seara un fel de reuniune a fostei promotii din liceu, insa am observat ca dupa vreo 7 ani, situatia s-a schimbat radical. Un fost coleg, a carui situatie materiala este neglijabila (fata de restul colegilor) a vrut si el sa vina, numai ca vreo 4-5 fosti colegi au decis hotarati: "De ce sa stam noi la masa cu saracul ala? Ce, nu mai stie cum sa bea si el de-a moaca?" Asa ceva m-a enervat la culme si le-am zis in felul urmator: "Bine ca putem sa-l chemam pe prostu' si cocalaru' Cutare (nu pot sa dau nume), ca doar el are bani si are cu ce se lauda!"; la care am primit un raspuns de genul: "Da' macar ala are cu ce se imbraca!" Normal ca nici eu nu m-am mai dus... sa fie sanatosi.
Asadar, de ce ne este rusine de saracia materiala, dar de cei saraci cu duhul, nu?

Va rog sa-mi raspundeti sincer. Indiferent de raspunsurile pe care le veti oferi, nu va voi judeca, deoarece atat timp cat pe voi nu va cunosc, nu am niciun motiv ca sa va reprosez ceva.

Tu, stiind ca UNII SUNT COCALARI, DE CE TE-AI MAI ASOCIAT IN ACEASTA ORGANIZARE CU EI?
cine se aseamana se aduna?

PS. zicala e mai lunga: - fericiti cei saraci cu DUHUL, caci a lor va fi imparatia cerurilor... si nu face referire deloc la saracia mentala, desi asa se subintelege din "saraci cu duhul" ... pentru ca lor si numai lor si le promite marea cu sarea, adica imparatia cerurilor... (tot o speranta materiala)...
0

#197 Utilizator offline   ^Dorin 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 26 February 2012 - 12:56 PM

Vezi postareaSaharian, la 26 February 2012 - 12:41 PM, a spus:

e o rusine doar din perspectiva celor care AU
Da, dar e una pozitiva.
0

#198 Utilizator offline   Salvie 

• toxi-infect
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 04-April 10

Scris 26 February 2012 - 01:00 PM

..o singura data mi-a fost rusine pentru ca stateam langa un bogat care s-a facut de rusine... :blink:
0

#199 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 26 February 2012 - 01:04 PM

Vezi postarea^Dorin, la 26 February 2012 - 12:35 PM, a spus:

Devine o rusine atunci cand ai ceva perspective, ceva intelect, iar tu te complaci cu saracia. Tot o rusine devine atunci cand devi prizonierul unor mentalitati gresite.
Daca ghinionul face sa te nasti intr-un loc rupt de lume, fara acces la informatie, la educatie sau la una precara, atunci da, nu cred ca este o rusine sa fi sarac. Asta e viata.

nu sunt de acord cu tine...
in fond, a avea sau nu posesiuni e o chestiune de optiune personala...
iar saracia, din punct de vedere material, e un concept artificial, menit sa mai separe in diverse clase niste oameni...
asadar, sa alaturi conceptul de saracie cu alt concept - de data asta de ordin moral - rusinea, mi se pare o imposibilitate tehnica...

Aceasta postare a fost editata de Leonking: 26 February 2012 - 01:04 PM

0

#200 Utilizator offline   ^Dorin 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 26 February 2012 - 01:13 PM

Vezi postareaLeonking, la 26 February 2012 - 01:04 PM, a spus:

nu sunt de acord cu tine...
in fond, a avea sau nu posesiuni e o chestiune de optiune personala...
iar saracia, din punct de vedere material, e un concept artificial, menit sa mai separe in diverse clase niste oameni...
asadar, sa alaturi conceptul de saracie cu alt concept - de data asta de ordin moral - rusinea, mi se pare o imposibilitate tehnica...

Saracia, din punct de vedere material, e un concept realist: trece prin stomac. Eu nu ma imbat cu artificii de ordin sociologic sau filozofic.
Daca ai ceva perspective, repet, ai si intelect, dar lenea sau mentalitatile formate gresit iti ghideaza viata ... devii o rusine. Poate si un exemplu pozitiv pt altii in a-ti depasii conditia sociala.

Aceasta postare a fost editata de ^Dorin: 26 February 2012 - 01:14 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic