Iulia-Tabita, la 31 December 2011 - 02:14 PM, a spus:
Dupa cum spunea si Dostoievski in "Idiotul"...
Exact ce spuneam in primul mesaj: voi sunteti iluminati, iar ateii idioti. E perfect!
foarte multi atei sustin inexistenta Lui Dumnezeu, iar crezul acesta al lor devine un fel de noua religie. Nu-si dau seama ca ei nu mai cred in nimic acum.
Cand stii ca lumea asta e pe sfarsite si visele tale sunt irealizabile - sperantele devin foarte reduse... Tot ce putem face e sa ne traim viata care ne-a mai ramas...
Spuneti-mi, cum poti fi sigur de inexistenta Sa?
Sunt o multime de contraargumente impotriva divinitatii pe care nu ma apuc eu acum sa le insir aici... Simpla imperfectiune a naturii contrazice divinitatea...
Cum se explica atunci teama oamenilor in fata mortii? Voltaire, un ateu declarat, a murit groaznic si a manifestat aceasta frica de ce va urma. Cum se explica acest fapt? Din moment ce dincolo de moarte n-ar mai fi nimic, ar fi trebuit sa moara cu zambetul pe buze, nu?
Cum sa mori cu zambetul pe buze cand stii ca nu mai urmeaza nimic dupa moarte?! Doar daca iti doresti numaidecat sa mori - atunci moartea ar putea fi o fericire... In rest nu!
Imi veti spune, de asemenea, ca Dumnezeu nu poate exista deoarece nu Il putem vedea. Va intreb iarasi: credeti in dragoste? Dar aceasta e vizibila? Ma refer la dragostea aceea mai presus de fizic, mai presus de tangibil. EXISTA DRAGOSTE, EXISTA DUMNEZEU. "Dragostea e reminiscenta originii divine" ( Liviu Rebreanu)
Cand aproape toti se iau dupa statutul social - nu prea imi mai vine sa mai cred in dragoste - fie ea si divina sau cum vrei sa-i spui...
As putea aduce si alte argumente, insa ma limitez la acestea. Nu condamn pe nimeni, accept contraziceri, accept alte opinii, insa imi sustin punctul de vedere. Si nu doar oamenii slabi cred in divinitate, nu naivii, din contra, as zice ca e necesar sa fii suficient de curajos pt a reusi sa crezi intr-un Dumnezeu pe care nu-L vezi, dar care e omniprezent. Credinta in El e un act de vointa, curaj si descoperire.
Atunci dorinta de a trezi omenirea la realitatea obiectiva din lumea care este ce-i?!...
Asadar, dragii mei, va indemn la a gandi de doua ori inainte de a va afirma necredinta. O zi senina!

Iar eu va indemn la a gandi de cate ori se poate - inainte de a baga pe gat tuturor oamenilor "adevarul vostru universal" cu lumea de apoi...
Noapte buna!