sau Inregistrare

• 46 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Comportament "model" de credincios Evaluare topic: * * * * -

#21 Utilizator offline   Iulia-Tabita 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 26-November 11

Scris 31 December 2011 - 02:14 PM

Dupa cum spunea si Dostoievski in "Idiotul", foarte multi atei sustin inexistenta Lui Dumnezeu, iar crezul acesta al lor devine un fel de noua religie. Nu-si dau seama ca ei nu mai cred in nimic acum. Eu cred in Dumnezeu, dar chiar nu te condamn pt ceea ce ai scris fiindca, din nefericire, ai partial dreptate: sunt nenumarati asa-zisi crestini, care traiesc in mod necorespunzator, care sustin doar teoretic anumite principii. Dar asta nu inseamna ca nu exista si oameni intregri, care Il cinstesc din toata inima pe El, atat prin fapte, cat si prin atitudine, vorbe. (chiar si atunci cand sunt pusi intr-o situatie similara celei pe care ai amimtit-o). Or numele Lui Dumnezeu este hulit si din acest motiv- o parte a credinciosilor nu sunt LUMINA. Spuneti-mi, cum poti fi sigur de inexistenta Sa? Cum se explica atunci teama oamenilor in fata mortii? Voltaire, un ateu declarat, a murit groaznic si a manifestat aceasta frica de ce va urma. Cum se explica acest fapt? Din moment ce dincolo de moarte n-ar mai fi nimic, ar fi trebuit sa moara cu zambetul pe buze, nu?
Imi veti spune, de asemenea, ca Dumnezeu nu poate exista deoarece nu Il putem vedea. Va intreb iarasi: credeti in dragoste? Dar aceasta e vizibila? Ma refer la dragostea aceea mai presus de fizic, mai presus de tangibil. EXISTA DRAGOSTE, EXISTA DUMNEZEU. "Dragostea e reminiscenta originii divine" ( Liviu Rebreanu)
As putea aduce si alte argumente, insa ma limitez la acestea. Nu condamn pe nimeni, accept contraziceri, accept alte opinii, insa imi sustin punctul de vedere. Si nu doar oamenii slabi cred in divinitate, nu naivii, din contra, as zice ca e necesar sa fii suficient de curajos pt a reusi sa crezi intr-un Dumnezeu pe care nu-L vezi, dar care e omniprezent. Credinta in El e un act de vointa, curaj si descoperire. Asadar, dragii mei, va indemn la a gandi de doua ori inainte de a va afirma necredinta. O zi senina! :)
1

#22 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 31 December 2011 - 02:15 PM

Vezi postareaAmarena, la 31 December 2011 - 10:43 AM, a spus:

Chiar nu ai gasit nici un topic unde sa expui ideile astea? Din cat de mare e aria de religie?

Ok! Puteti sa mutati aceasta discutie oriunde credeti voi ca se potriveste mai bine. :) Dar sa-mi spuneti si mie unde o mutati...

Vezi postareaOlivier Dzidzi, la 31 December 2011 - 10:53 AM, a spus:

S-a cam dus si din Romania trendul asta cu ateismul. Era mai misto, mai ales in perioada 2000-2010, sa te declari ateu in fata anturajului, ca sa pari mai destupat la minte, sau in fata profului de religie din liceu, ca sa pari un caracter mai rebel.

Eu nu sunt ateu din cauza ca vreau sa par cumva, ci pentru ca sunt ferm convins de ceea ce stiu...

Vezi postareaSalvie, la 31 December 2011 - 11:34 AM, a spus:

chiar si ateii cred in d-zeu, cred in inexistenta lui... tot credinta este...

Da... credinta in nimic.

Vezi postareaAseneth, la 31 December 2011 - 11:49 AM, a spus:

Din ce spui tu, inteleg ca ateii au dreptul sa faca orice, pentru ca sunt atei, dar credinciosii nu, pentru ca sunt credinciosi. Nu ti se pare ca pleci de la o inegalitate evidenta? Ca-i consideri pe credinciosi niste limitati si le bagi in fata asa zisele limite? Liberul arbitru este acelasi pentru toti, si pentru atei, si pentru credinciosi. Este adevarat ca am vazut si eu oameni credinciosi care dupa multe atacuri ale ateilor au clacat si n-au mai tinut cont de eticheta. Dar hai sa privim asta din punctul tau de vedere. Un credincios, clacand, il face de ras pe cineva inexistent, dar tu daca clachezi te faci de ras pe tine insuti. Ca sa masuram cu masura ta. Acum pisica e la tine-n ograda, si sa nu-mi spui ca ateii nu clacheaza.

Ateii nu se cred fiii lui Dumnezeu si nici nu au pretentii de iluminare. Nu e vorba ca pot sa faca orice, ci e vorba ca nu se cred initiati, sfinti, alesi de Dumnezeu, sau cum se mai cred cei cu credinta in divinitate...
Spui ca un credincios face de ras pe cineva inexistent. Eu cred ca se face de ras totodata si pe el insusi pentru ca el se crede reprezentatul domnului pe pamant si ca reprezentant are datoria de a-i invata pe ceilalti care nu cred in divinitate - ce este binele, ci nu de a arunca cu pietre in ei pe motiv ca-s prosti, pacatosi, mizeri, si cum ii mai considera el pe atei...

Aceasta postare a fost editata de mortua_est: 31 December 2011 - 02:16 PM

0

#23 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 31 December 2011 - 02:18 PM

Voltaire nu a fost ateu declarat, el a spus ca e un credincios, dar nu crestin ! Din pricina ca era dezamagit de biserica catolica. Se autonumea theist.

Aceasta postare a fost editata de Typhon: 31 December 2011 - 02:19 PM

2

#24 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 31 December 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaTyphon, la 31 December 2011 - 02:18 PM, a spus:

Voltaire nu a fost ateu declarat, el a spus ca e un credincios, dar nu crestin ! Din pricina ca era dezamagit de biserica catolica.

Īntr-adevăr, mulţi asociază credinţa cu clerul şi, drept urmare, devin dezamăgiţi de oamenii care vor să reprezinte credinţa.
2

#25 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 December 2011 - 02:25 PM

Voltaire era totusi, un om cu o inteligenta mult superioara. El a fost dezamagit de cler, dar credinta si-a pastrat-o. In timpurile alea lumea nu-si putea inchipui credinta fara cler, el insa asa era.
1

#26 Utilizator offline   Iulia-Tabita 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 26-November 11

Scris 31 December 2011 - 03:12 PM

Vezi postareaTyphon, la 31 December 2011 - 02:25 PM, a spus:

Voltaire era totusi, un om cu o inteligenta mult superioara. El a fost dezamagit de cler, dar credinta si-a pastrat-o. In timpurile alea lumea nu-si putea inchipui credinta fara cler, el insa asa era.

My mistake. O sa ma documentez mai bine. Dar despre celelalte lucruri pe care le-am scris ce spui? As fi curioasa sa-ti aflu parerea :)
0

#27 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 December 2011 - 03:21 PM

Sunt de-acord, desi sunt scrise intr-o lumina cam optimista pentru gustul meu. :)
0

#28 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 31 December 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaIulia-Tabita, la 31 December 2011 - 02:14 PM, a spus:

Dupa cum spunea si Dostoievski in "Idiotul"...

Exact ce spuneam in primul mesaj: voi sunteti iluminati, iar ateii idioti. E perfect!

foarte multi atei sustin inexistenta Lui Dumnezeu, iar crezul acesta al lor devine un fel de noua religie. Nu-si dau seama ca ei nu mai cred in nimic acum.

Cand stii ca lumea asta e pe sfarsite si visele tale sunt irealizabile - sperantele devin foarte reduse... Tot ce putem face e sa ne traim viata care ne-a mai ramas...

Spuneti-mi, cum poti fi sigur de inexistenta Sa?

Sunt o multime de contraargumente impotriva divinitatii pe care nu ma apuc eu acum sa le insir aici... Simpla imperfectiune a naturii contrazice divinitatea...

Cum se explica atunci teama oamenilor in fata mortii? Voltaire, un ateu declarat, a murit groaznic si a manifestat aceasta frica de ce va urma. Cum se explica acest fapt? Din moment ce dincolo de moarte n-ar mai fi nimic, ar fi trebuit sa moara cu zambetul pe buze, nu?

Cum sa mori cu zambetul pe buze cand stii ca nu mai urmeaza nimic dupa moarte?! Doar daca iti doresti numaidecat sa mori - atunci moartea ar putea fi o fericire... In rest nu!

Imi veti spune, de asemenea, ca Dumnezeu nu poate exista deoarece nu Il putem vedea. Va intreb iarasi: credeti in dragoste? Dar aceasta e vizibila? Ma refer la dragostea aceea mai presus de fizic, mai presus de tangibil. EXISTA DRAGOSTE, EXISTA DUMNEZEU. "Dragostea e reminiscenta originii divine" ( Liviu Rebreanu)

Cand aproape toti se iau dupa statutul social - nu prea imi mai vine sa mai cred in dragoste - fie ea si divina sau cum vrei sa-i spui...

As putea aduce si alte argumente, insa ma limitez la acestea. Nu condamn pe nimeni, accept contraziceri, accept alte opinii, insa imi sustin punctul de vedere. Si nu doar oamenii slabi cred in divinitate, nu naivii, din contra, as zice ca e necesar sa fii suficient de curajos pt a reusi sa crezi intr-un Dumnezeu pe care nu-L vezi, dar care e omniprezent. Credinta in El e un act de vointa, curaj si descoperire.

Atunci dorinta de a trezi omenirea la realitatea obiectiva din lumea care este ce-i?!...

Asadar, dragii mei, va indemn la a gandi de doua ori inainte de a va afirma necredinta. O zi senina! :)

Iar eu va indemn la a gandi de cate ori se poate - inainte de a baga pe gat tuturor oamenilor "adevarul vostru universal" cu lumea de apoi...

Noapte buna! :)
1

#29 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 31 December 2011 - 06:15 PM

Vezi postareamortua_est, la 31 December 2011 - 06:08 PM, a spus:

Sunt o multime de contraargumente impotriva divinitatii pe care nu ma apuc eu acum sa le insir aici...

De fiecare dată tot asta aud, sau văd scris: că sunt aşa de multe argumente împotriva divinităţii, că nu merită să fie scrise. Sau că au fost spuse altădată, şi nu mai are rost să fie spuse. Păi scrieţi-le sau spuneţi-le, domnilor ! :)
1

#30 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 31 December 2011 - 06:22 PM

Vezi postarealupini, la 31 December 2011 - 06:15 PM, a spus:

De fiecare dată tot asta aud, sau văd scris: că sunt aşa de multe argumente īmpotriva divinităţii, că nu merită să fie scrise. Sau că au fost spuse altădată, şi nu mai au rost să fie spuse. Păi scrieţi-le sau spuneţi-le, domnilor ! :)

Ti-am dat vreo cateva exemple in topicul despre suflet si ai venit cu explicatia aia utopica cu simularea lumii de cei din viitor... Astea nu-s argumente! - asta e delir, dar na, traim intr-o lume democrata si fiecare e liber sa creada ce doreste...
Oricum, suntem offtopic! Aici nu se discuta existenta sau inexistenta divinitatii - ci strict comportamentul credinciosilor fata de atei (dupa cum spune si titlul).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 46 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Descoperirea care ar putea distruge crestinismul
Isus a profetit venirea lui Mahomed
^Dorin  21 2.349
Hot Topic (New) Revelatie sau schizofrenie!
Viziuni,voci,imaginatie si personaje imaginare!
Luminitap  50 2.100
Replici noi Vaticanul si.... "afacerile" ascunse! laursan3  10 3.108
Hot Topic (New) Cum definim viata? laursan3  23 3.119
Hot Topic (New) Ateismul si credinta Black velvet  39 2.088