Sunt de acord cu tine. Si mie mi-ar fi placut mai mult fara dragoni si poate si fara Daenerys, cu toate ca povestirea ei a fost una din cele mai apreciate (din cate stiu episoadele ''Daenerys'' au fost publicate separat, obtinand premiul Hugo). Da, asta e partea high-fantasy. Poate ca ajungeau misteriosii Ceilalti si zombies lor. Bine ca s-a abtinut de la elfi, cu toate ca am putea face o paralela intre ei si Copiii Padurii. Dar fantasy-ul lui Martin, chiar in forma sa high (nu va ganditi la altceva), e mai dark, complet diferit de al lui Tolkien, unde exista o separatie consistenta intre ''bine'' si ''rau'', unde personajele erau bonome, amintind de Good Ol' England. Poate si din cauza viziunii diferite, stiut fiind faptul ca Tolkien era un catolic fervent, in timp ce Martin pare sa priveasca cu un totul alt ochi crestinismul si religia per ansamblu (R'hllor si fanaticii sai discipoli par a fi intruchiparea zeului crestin si a crestinismului, iar Stannis ma face sa ma gandesc la Constantin).
Cantec De Gheata Si Foc ( A Song Of Ice And Fire ) de George R.R. Martin Topic pentru fani
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
sa vorbim despre balzac | Ghijoi | 3 | 431 |
|
AMBASADORUL de Floriana Juncan | kataramas | 18 | 21.168 |
|
Émile Zola | Alexeevna | 29 | 6.942 |
|
Literatura latino-americana | Alexan.drina | 1 | 543 |