sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Mihail Gorbaciov Poate nu e prea tarziu sa ii pupam calcaiele ... fara el ... Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 29 January 2012 - 10:45 PM

Care mai crede ca era mai bine inainte, sa ceara azil politic in Coreea de Nord.Diferenta este doar de intensitate a raului.
2

#22 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 30 January 2012 - 08:01 AM

Vezi postareaStressmanforeverr, la 29 January 2012 - 09:26 PM, a spus:

In 1989 decembrie aveam 20 de ani !

Din nefericire ultimii 3 lideri care au servit interesului national sunt ANTONESCU, G,G,DEJ si CEAUSESCU ,sa vedem ce catastrofa va urma dupa BASESCU !

Si acum gandesti ....tot ca la 20 de ani.
Poti sa-mi spui cum de aveai pasaport la 17 ani? In ce tara ai fost de ti-a trebuit pasaport?
Sau ai fost unul din copiii celor din esalonul doi care n-au mai prins un loc de conducere dupa '89 ?
0

#23 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 30 January 2012 - 09:05 AM

văd că a ieşit mare tam-tam cu dreptul la liberă īn circulaţie īn ţară
cānd am zis că pe vremea comunismului nu se circula liber īn RO m-am gāndit la ce a spus Naeema (benzină cu raţia + circulat duminica īn funcţie de nr par sau impar al maşinii) şi la faptul că erau oameni (foşti deţinuţi politici de exp Doina Cornea) care aveau domiciliu forţat
0

#24 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 30 January 2012 - 01:30 PM

Sa revenim la subiect.
Mihail Gorbaciov personaj pozitiv sau negativ al istoriei?
De fapt pentru cine pozitiv si pentru cine nu,cine face coada la pupat picioarele ,il vor mumifica rusii ca pe Lenin,il baga si americanii in cartea lor de istorie sau numai rusii?
0

#25 Utilizator online   Indigo 1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-January 12

Scris 30 January 2012 - 02:01 PM

Vezi postareaBurel001, la 30 January 2012 - 01:30 PM, a spus:

De fapt pentru cine pozitiv si pentru cine nu,cine face coada la pupat picioarele ,il vor mumifica rusii ca pe Lenin,il baga si americanii in cartea lor de istorie sau numai rusii?

indiferent de cum este privit ca personaj - pozitiv sau negativ - este cel care a facut o schimbare, chiar daca poate nu a gandit-o in forma de acum, este cel care va fi asociat de istorie cu perestroika;
unii il contesta, altii il aproba dar ramane cel care a "descatusat" o forma "inghetata" de guvernare care scartaia din multe incheieturi
0

#26 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 30 January 2012 - 04:52 PM

Răspunsul ăsta ţine mai degrabă de opţiunea personală a fiecăruia.

Obiectiv vorbind, Gorbaciov a administrat aterizarea forţată (în sensul pe care-l are crash landing :P ) a Uniunii Sovietice, iar toate problemele structurale pe care le avea aceasta existau deja când a preluat el puterea. Amuzantă mi se pare aplicarea la cazul URSS-ului a definiţiei din aviaţie pentru crash landing:

Crash landing is caused by the failure of or damage to vital systems such as engines, hydraulics, or landing gear, and so a landing must be attempted where a runway is needed but none is available :P . The pilot is essentially trying to get the aircraft on the ground in a way which minimizes the possibility of injury or death to the people aboard.

Exact asta a făcut Gorbaciov, el a fost pilotul aflat la manşă, iar evenimentele nu pot fi derulate înapoi, pentru a vedea cum s-ar fi descurcat altcineva. Gorbaciov s-a descurcat mai bine sau mai rău, dar a făcut-o şi trebuia s-o facă. Pentru că singura alternativă la aterizarea forţată este prăbuşirea (total necontrolată).

Aceasta postare a fost editata de harald: 30 January 2012 - 04:57 PM

0

#27 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 30 January 2012 - 11:53 PM

Sa revenim la subiect.

Pai, pozitiv. Dar inclin sa cred ca nici el nu prea a stiut ce face cand a dat cep Uniunii
0

#28 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-December 11

Scris 31 January 2012 - 02:21 AM

Vezi postareaVEMANS, la 30 January 2012 - 08:01 AM, a spus:

Si acum gandesti ....tot ca la 20 de ani.
Poti sa-mi spui cum de aveai pasaport la 17 ani? In ce tara ai fost de ti-a trebuit pasaport?
Sau ai fost unul din copiii celor din esalonul doi care n-au mai prins un loc de conducere dupa '89 ?

He he he , eu suntb acuzat de a fi comunist , dar cum se numeste cel ce trage concluzii fara a cunoaste realitatea ? Nu cumva asta era meteahna comunista ???
Aveam pasaport pt simplu motiv ca parintii si bunicii mei erau fosti refugiati de razboi , mai exact din HERTA , iar de prin anii 70 se daduse drumul sa poti pleca la rudele ramase acolo cu chemare pt romani o data la 2 ani , iar cei din URSS PUTEAU VENI IN FIECARE AN ! Ai inteles domnu ce fel de comunist eram eu ? Intai sa inveti sa poti accepta ca exista si alte pareri diferite de a ta , si apoi sa cataloghezi pe altii !!
0

#29 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 31 January 2012 - 08:47 AM

Vezi postareaStressmanforeverr, la 31 January 2012 - 02:21 AM, a spus:

He he he , eu suntb acuzat de a fi comunist , dar cum se numeste cel ce trage concluzii fara a cunoaste realitatea ? Nu cumva asta era meteahna comunista ???
...
Ai inteles domnu ce fel de comunist eram eu ? Intai sa inveti sa poti accepta ca exista si alte pareri diferite de a ta , si apoi sa cataloghezi pe altii !!

Din postare singurul lucru demn de retinut este ceea ce am boldat. Cu mentiunea ca ti se aplica in primul rand tie.
N-am afirmat niciodata ca erai comunist !
Si acum sa revenim dupa cum spunea Burel la Gorbaciov.
0

#30 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 February 2012 - 12:49 PM

Vezi postareaNaeema, la 14 January 2012 - 04:20 AM, a spus:

Din felul in care te-ai exprimat s-ar intelege ca si libertatea in Europa de Vest, USA, parti din Asia, parti din Africa, Australia, Canada, peninsula scandinava, etc...se datoreaza lui Mihail.

Exact aşa m-am exprimat: libertatea īn lume a fost adusă de Mihail Gorbaciov. Chiar şi īn S.U.A., Europa de Vest, şi celelalte regiuni pe care le-ai enumerat.

Aminteşte-ţi de īnarmarea nucleară īn general, şi mai ales de cele două mari crize nucleare: criza cubaneză din 1962, şi criza nucleară din 26 Septembrie 1983. Īn această din urmă criză, lumea a fost mai aproape ca niciodată de distrugerea nucleară. Īn acea zi, sateliţii de spionaj sovietici, au interceptat un obiect zburător, lansat din preria americană, pe care ruşii au considerat-o rachetă purtătoare de īncărcătură nucleară, ce a fost lansată spre U.R.S.S.

Frica aduce cu sine lipsa de a face ceea ce dorim, adică lipsa de libertate. Mihail Gorbaciov a eliminat Războiul rece īn lume, şi cu el şi frica de distrugere nucleară.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Wikileaks
Siteul care a dinamitat diplomatia americana!
laursan3  104 17.817
Topic inchis Atasamente problema cainilor maidanezi Anes22  2 575
Hot Topic (New) Cipurile biometrice BlueColor  131 34.767
Hot Topic (New) Ar putea avea inscaunatul Obama aceiasi soarta ca a lui Kenedy? New Task  45 17.612
Replici noi Cu politicienii romani la psihiatru!
ce ziceti de o evaluare psihiatrica periodica...
ActorGrabit  10 6.434