sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Mihail Gorbaciov Poate nu e prea tarziu sa ii pupam calcaiele ... fara el ... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 30 December 2011 - 06:17 AM

Eu unul nu am nici o ezitare - fara Mihail Gorbaciov acum il realeageam pe Nicu Ceausescu - la al Enshpelea Congres ... si asta dupa ce terminam doliul national pentru Kim_Ir-I don't_give_a_postfood_cum_Nord_Coreean_Big_Shit

Cel mai bun lucru intamplat in generatia noastra Damboviteana a fost MIHAIL GORBACIOV :hi:

Pentru care ii multumesc !

:ro: :notworthy:
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 30 December 2011 - 01:08 PM

Într-adevăr, Gorbaciov a fost cel care a eliminat comunismul, însă, această eliminare nu a fost plănuită, ci s-a pretat mai degrabă vorbei: "Nu-i aşa cum s-a dorit, ci e cum s-a nimerit." Adică, nu se dorea eliminarea totală a comunismului, ci transformarea lui într-unul mai uman. Prin asta se deosebeşte Gorbaciov de predecesorii lui: Cernenko, Andropov, şi mai ales Brejnev. Aceştia trei, erau nişte "urşi ruşi" care stăteau cu guşile lor în bârlog, şi nu se uitau la omul rus ca individ social plin de necesităţi, ci ca individ membru de partid sau militar, plin de obligaţii.

Gorbaciov a fost cel care l-a privit pe rusul de rând ca fiinţă umană, pentru că acest Gorbaciov era un om blând. A fost singurul conducător sovietic ce ieşea pe stradă pentru a se întâlni cu oamenii, şi aceste întâlniri l-au determinat să dorească liberalizarea comunismului. Însă, acest proces i-a scăpat de sub control.

În 1991, când comunismul era aproape îngropat în Europa, Gorbaciov l-a pus vicepreşedinte pe Ghenadi Ianaev, un ultraconservator sovietic, apoi s-a retras la reşedinţa de vară Foros, din Crimeea, aşteptând ca Ianaev să dea o lovitură de stat, să-l înlăture pe Gorbaciov şi să continue U.R.S.S.-ul ca structură. Ianaev plănuise asta împreună cu Gorbaciov, însă, Elţîn şi cu tinerii ruşi au fost mai puternici, şi au dejucat lovitura de stat. După această întâmplare, Gorbaciov a demisionat din funcţia de preşedinte, iar U.R.S.S. s-a dezmembrat.

Ca şi concluzie, Gorbaciov a fost şi e un om blând, care a dorit "îndulcirea vieţii în comunism", dar nu înlăturarea lui. Oricum, actuala libertatea în Europa şi în lume, lui i-o datorăm.
1

#3 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-December 11

Scris 14 January 2012 - 02:39 AM

Vezi postarealupini, la 30 December 2011 - 01:08 PM, a spus:

Într-adevăr, Gorbaciov a fost cel care a eliminat comunismul, însă, această eliminare nu a fost plănuită, ci s-a pretat mai degrabă vorbei: "Nu-i aşa cum s-a dorit, ci e cum s-a nimerit." Adică, nu se dorea eliminarea totală a comunismului, ci transformarea lui într-unul mai uman. Prin asta se deosebeşte Gorbaciov de predecesorii lui: Cernenko, Andropov, şi mai ales Brejnev. Aceştia trei, erau nişte "urşi ruşi" care stăteau cu guşile lor în bârlog, şi nu se uitau la omul rus ca individ social plin de necesităţi, ci ca individ membru de partid sau militar, plin de obligaţii.

Gorbaciov a fost cel care l-a privit pe rusul de rând ca fiinţă umană, pentru că acest Gorbaciov era un om blând. A fost singurul conducător sovietic ce ieşea pe stradă pentru a se întâlni cu oamenii, şi aceste întâlniri l-au determinat să dorească liberalizarea comunismului. Însă, acest proces i-a scăpat de sub control.

În 1991, când comunismul era aproape îngropat în Europa, Gorbaciov l-a pus vicepreşedinte pe Ghenadi Ianaev, un ultraconservator sovietic, apoi s-a retras la reşedinţa de vară Foros, din Crimeea, aşteptând ca Ianaev să dea o lovitură de stat, să-l înlăture pe Gorbaciov şi să continue U.R.S.S.-ul ca structură. Ianaev plănuise asta împreună cu Gorbaciov, însă, Elţîn şi cu tinerii ruşi au fost mai puternici, şi au dejucat lovitura de stat. După această întâmplare, Gorbaciov a demisionat din funcţia de preşedinte, iar U.R.S.S. s-a dezmembrat.

Ca şi concluzie, Gorbaciov a fost şi e un om blând, care a dorit "îndulcirea vieţii în comunism", dar nu înlăturarea lui. Oricum, actuala libertatea în Europa şi în lume, lui i-o datorăm.

CATA SIGURANTA IN ACESTE ......IPOTEZE .....!!!! Esti cumva agent KGB ??? Sau Mafalda ??? ???
0

#4 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 14 January 2012 - 03:44 AM

Vezi postareaSaharian, la 30 December 2011 - 06:17 AM, a spus:

Eu unul nu am nici o ezitare - fara Mihail Gorbaciov acum il realeageam pe Nicu Ceausescu - la al Enshpelea Congres ... si asta dupa ce terminam doliul national pentru Kim_Ir-I don't_give_a_postfood_cum_Nord_Coreean_Big_Shit

Cel mai bun lucru intamplat in generatia noastra Damboviteana a fost MIHAIL GORBACIOV :hi:

Pentru care ii multumesc !

:ro: :notworthy:

N-am stiut ca asta este variatiunea romaneasca al evenimentelor, aud pentru prima oara, insa Ceausescu NU traia pana azi sa fie reales ca nu mergea cu baterii!!! Caderea a fost planificat in alta parte iar Rusia a cazut ultima, in Decembrie 1991, nu vad cum a afectat Romania asa de dramatic.
0

#5 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 14 January 2012 - 04:20 AM

Vezi postarealupini, la 30 December 2011 - 01:08 PM, a spus:

Oricum, actuala libertatea în Europa şi în lume, lui i-o datorăm.

Rezuma-te la Europa, mai precis cea de Est, ca lumea e mare. Comunism mai exista inca chiar si astazi in unele parti ale acestei lumi, iar in alte parti libertatea asta asa cum e ea spoita cu straturi de var alb, era de mult instaurita. Cu mult inainte ca blocul comunist de est sa cada.
Pe de alta parte multe parti ale lumii nu au nici o legatura cu fostul comunism est-european sau distrugerea lui, deci prin urmare cu Gorbi. Erau libere sau nu si inainte, sunt libere sau nu si dupa.

Din felul in care te-ai exprimat s-ar intelege ca si libertatea in Europa de Vest, USA, parti din Asia, parti din Africa, Australia, Canada, peninsula scandinava, etc...se datoreaza lui Mihail.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 14 January 2012 - 04:24 AM

0

#6 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 14 January 2012 - 08:37 PM

Vezi postareaNaeema, la 14 January 2012 - 04:20 AM, a spus:

Rezuma-te la Europa, mai precis cea de Est, ca lumea e mare. Comunism mai exista inca chiar si astazi in unele parti ale acestei lumi, iar in alte parti libertatea asta asa cum e ea spoita cu straturi de var alb, era de mult instaurita. Cu mult inainte ca blocul comunist de est sa cada.
Pe de alta parte multe parti ale lumii nu au nici o legatura cu fostul comunism est-european sau distrugerea lui, deci prin urmare cu Gorbi. Erau libere sau nu si inainte, sunt libere sau nu si dupa.

Din felul in care te-ai exprimat s-ar intelege ca si libertatea in Europa de Vest, USA, parti din Asia, parti din Africa, Australia, Canada, peninsula scandinava, etc...se datoreaza lui Mihail.

Aici e mai degraba vorba de schimbarea stapanilor, n-are nici o legatuura cu libertatea ! Ne-au dat rusii pe mana altora ! Diferenta e ca astia ne mulg mai eficient,iar conducatorii actuali sunt niste lepadaturi fomiste ,care si-ar vinde si parintii si bunicii , orice pt bani ! Eh........

Aceasta postare a fost editata de Stressmanforeverr: 14 January 2012 - 08:37 PM

0

#7 Utilizator offline   MaxJuve 

• Colonel
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 24 January 2012 - 06:20 PM

interesant logica, doar ca, comunismul nu a fost eliminat, ci mascat sub o masca palida a democratiei impotente, care e folosul ca a-ti/am schimbat comunismul veridic pe o pseudodemocratie care in esenta nu e nimk altceva decat o anarhie salbatica? cu ce e mai bine acum decat atunci? ce libertati reale avem/aveti acum si nu le-ati avut atunci?
0

#8 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 27 January 2012 - 09:50 AM

Vezi postareaMaxJuve, la 24 January 2012 - 06:20 PM, a spus:

interesant logica, doar ca, comunismul nu a fost eliminat, ci mascat sub o masca palida a democratiei impotente, care e folosul ca a-ti/am schimbat comunismul veridic pe o pseudodemocratie care in esenta nu e nimk altceva decat o anarhie salbatica? cu ce e mai bine acum decat atunci? ce libertati reale avem/aveti acum si nu le-ati avut atunci?

E mult mai bine acum decat atunci .....pt cei de la varf ! Atunci Nea NICU , le dadea peste degete , aveau privilegii ,beneficiau de f multe dar nu aveau averi-propiatate personala , erau ale statului , cand nu mai erau in functie , lasau vila celui ce venea in postul respectiv ! acum e mai bine pt ei , acumuleaza averi ce atunci nu le puteau atinge !
Acum la varf e un clan , se rotesc intre ei , se ceearta de ochii nostrii , si cam atat ! UN SCENARIU POSIBIL , ESTE CEL IN CARE , CEI DIN EXTERIOR ,S-AU FOLOSIT DE LACOMIA SI prostia lor , ca sa cumpere pe nimic ceea ce ii interesa din tara asta , si pe langa asta sa ne elimine ca si concurenti de pe pietele internationale !
Criminalii ILIESCU si BRUCAN , au dat tara asta inapoi cu 50 de ani !
Ceausescu era prea invechit , insa nu trebuia impuscat , Romania a pierdut toate investitiile externe dupa 1989 , in conditiile in care ar fi trait , aproape cert clica ILIESCU BRUCAN ROMAN , nu ajungea sa preia pterea !
Am ratat sansa asta ! Cei care au stiut abia au scapat cu viata ,,,,,exemplu IULIAN VLAD !
aSA ESTE , TOT SISTEMUL TREBUIE SCHIMBAT ODATA CU intreaga clasa politica actuala care este compromisa ! De fapt nici nu poate fi numita clasa politica ! Clasa politica poate fi numita cea de pana in 1989 , nici unul nu s-a dezis de comunism !( nici VERDET , nici STEFAN ANDREI , nici CEAUSESCU ,Ghe Apostol, Maurer etc )Astia da nene, au murit in crezul lor , bun rau acolo , !
Dar astia ?????? Au trecut prin toate partidele, se vor face si nazisti daca e nevoie sa ramana la putere sa roada din ciolan !!! Astia nu au convingeri , au doar foame de bani ! ATAT !

Aceasta postare a fost editata de Stressmanforeverr: 27 January 2012 - 10:02 AM

0

#9 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 27 January 2012 - 10:15 AM

Vezi postareaMaxJuve, la 24 January 2012 - 06:20 PM, a spus:

ce libertati reale avem/aveti acum si nu le-ati avut atunci?

dreptul la liberă circulaţie (în ţară şi în afara ei)

dreptul la liberă exprimare (inclusiv de a spune bancuri pe seama politicienilor şi de a-i numi javre ordinare)

dreptul de a protesta pentru orice

libertate religioasă

dreptul la educaţie (cei care aveau origini nesănătoase erau şutaţi afară din şcoli, mai ales din cele superioare)

dreptul a avea afacerea proprie

dreptul de a-ţi cumpăra 150 pâini, 100 litri de lapte, 2000 litri de benzină, 3 porci şi ce-ţi mai trece prin cap la orice oră din zi şi din noapte

dreptul de a avea apă (şi la robinetul roşu şi la cel albastru), curent şi căldură la orice oră din zi şi din noapte

dreptul de petrece ziua naţională în faţa tv-ului cu sticla-n mână şi nu în poziţie de drepţi în piaţa oraşului cântând imnuri

şi ar mai fi
unele dintre ele, vorba reclamei, sunt nepreţuite, pentru celelalte există mastercard
acu problema e că nu toată lumea are mastercard, dar asta nu anulează faptul că aceste drepturi există azi şi nu existau acum 23 de ani

doamne mare, mai aud mult bocete după epoca de aur?!!
1

#10 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 27 January 2012 - 10:41 AM

De ce am senzatia ca majoritatea celor care bocesc dupa binefacerile "Iepocei" de aur erau prea tineri in acele vremuri?
Gorbaciov a fost copilul "de suflet" a lui Andropov , fost presedinte al URSS( cativa ani ) dar mai ales fost conducator al KGB-ului aproape doua decenii. Perestroika a fost un experiment al acestei institutii convinsa de realitatea ca URSS nu mai tine pasul dpdv economic cu SUA. Pentru salvare a incercat o cosmetizare/relaxare a situatiei dar experimentul a esuat prin deschiderea cutiei Pandorei. Un rol hotarator l-a jucat si betivanul de Eltin....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic