sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

ROMÂNIA: Misogina sau Înapoiata? discutie despre si cu femei Evaluare topic: * * * * -

#1 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 22 December 2011 - 06:21 PM

Exemple:

Țară înapoiată – Rwanda:

"Unicef a cheltuit o avere pentru a crea postere care să promoveze, în rândul mamelor din Rwanda, ideea necesității vaccinării copiilor. Posterele erau superbe, fotografii cu mame și copii, cu mesaje simple scrise în kinyarwanda (limba locală) despre importanța vaccinării fiecărui copil. Erau perfecte, cu excepția faptului că, într-o țară cu o rată a analfabetismului de peste 70% în rândul femeilor, cuvintele scrise într-o limbă kinyarwanda perfectă aveau prea puțină importanță. "

Țară misogină – Arabia Saudită:

"Abia duminica trecută, 25 septembrie, regele Abdullah al Arabiei Saudite a garantat dreptul femeilor de a participa la vot, începând cu alegerile din 2015. În Arabia Saudită fundamentalistă, sistemul social extrem de rigid, păstrător al tradițiilor beduine care țin femeile departe de ochii lumii, a dusla discriminări sexuale de neînțeles și de neacceptat într-o țară bogată și civilizată. Dreptul la vot este însă doar o picătură într-un ocean. Sauditele nu au voie să umble neînsoțite pe stradă si li se interzice cu desăvârșire să conducă autovehicule. Obiceiuri care, în ciuda protestelor activiștilor, nu se vor schimba prea curând."

România

Acum vreo jumătate de an, europarlamentarul PSD Corina Crețu acuza autoritățile române, într-un comunicat de presă, de indiferență față de condiția româncelor:

"Societatea românească este, în continuare, mai apropiată de țările subdezvoltate decât de statele occidentale, din cauza lentorii progreselor și a mentalității misogine. Din punctul de vedere al respectării drepturilor femeilor, România aparține lumii a treia. E revoltător că numai unu din zece parlamentari români este femeie, că o persoană de sex feminin câștigă în medie 75% din salariul unui bărbat, că rata mortalității maternale rămâne foarte ridicată și că unu din cinci români consideră că e justificabil ca un bărbat să-și bată soția. Dar și mai revoltător decât această imagine creionată societății românești de raportul agenției ONU pentru femei este faptul că, în loc de progrese, asistăm la o degradare a situației femeilor, pe fondul recesiunii, pierderii locurilor de muncă, sărăciei în creștere, abandonului școlar tot mai mare, degradării serviciilor medicale și lipsei de protecție din partea statului."

Preluat de pe un blog. Nu stiu daca sa postez adresa blogului. Ar putea fi considerata drept reclama, ceea ce nu vreau sa fac. Daca este necesar o postez. Am vrut doar sa mentionez sursa.

Deci ce parere aveti ?

1

#2 Utilizator offline   Al Micu' 

• Enciclopedist
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 05-January 10

Scris 22 December 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaNaeema, la 22 December 2011 - 06:21 PM, a spus:

E revoltător...că o persoană de sex feminin câștigă în medie 75% din salariul unui bărbat,

Unele femei nu stiu sa-si negocieze salariul. Se multumesc cu putin, plus ca nu stiu care este adevarata lor valoare.
Am intrebat unele femei de ce au ramas pe un salariu de mizerie si nu au plecat la alta firma.
Mi-au raspuns ca au ramas in firma datorita mediului de lucru placut si le este greu sa treaca la unul nou.
0

#3 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 22 December 2011 - 07:02 PM

Adevarul este ca o buna parte din societatea romaneasca traieste intr-un regim cvasi-patriarhal, unde femeia are in principal dreptul de a "domni" peste bucatarie. Mai are si bonus dreptul de a spala rufele si de a face temele cu copilul. Nu are destule drepturi?
2

#4 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 22 December 2011 - 07:03 PM

mda; ai si gasit comparatiile!!
0

#5 Utilizator offline   Al Micu' 

• Enciclopedist
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 10

Scris 22 December 2011 - 07:06 PM

Plus ca unele romance considera ca barbatul trebuie sa aduca cei mai multi bani in casa.
1

#6 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 22 December 2011 - 07:16 PM

Vezi postareaAl Micu, la 22 December 2011 - 07:06 PM, a spus:

Plus ca unele romance considera ca barbatul trebuie sa aduca cei mai multi bani in casa.

:good:

...
da-mi place topicul; naeema compara situatia femeilor din romania bazandu-se pe un material scris de o p..., cu cele dintr-o tara araba unde daca-si arata glezna sunt arse pe rug si cele dintr-o tara africana, unde, daca au vazut o seringa, cred ca li se fura aura.

bravo.

Aceasta postare a fost editata de buleala: 22 December 2011 - 07:17 PM

1

#7 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 22 December 2011 - 07:27 PM

Vezi postareabuleala, la 22 December 2011 - 07:16 PM, a spus:

...
da-mi place topicul; naeema compara situatia femeilor din romania bazandu-se pe un material scris de o p..., cu cele dintr-o tara araba unde daca-si arata glezna sunt arse pe rug si cele dintr-o tara africana, unde, daca au vazut o seringa, cred ca li se fura aura.

bravo.

Inca nu mi-am expus propria opinie, right ? Deocamdata am expus o opinie a altcuiva...a acelei "p***e" ca sa folosesc acelasi term of endearment folosit de tine. :roll:
Cand o sa spun ca ma alatur opiniei ei, atunci da, vei putea si tu sa spui "Naeema compara..."
Topicul este adresat celor care traiesc in Romania (atat femei cat si barbati) pentru a-si expune propriile impresii si opinii in legatura cu ceea ce sustine doamna Cretu.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 22 December 2011 - 07:29 PM

0

#8 Utilizator offline   Dzidzean 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-January 09

Scris 22 December 2011 - 07:27 PM

Cred ca doamna s-a referit la situatia din Romania, comparativ cu cea din Europa. Intr-adevar, Romania sta foarte prost la capitolul emanciparii feminine, in comparatie cu tari precum Finlanda, sau Germania.
0

#9 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 22 December 2011 - 07:28 PM

Inapoiat

Cand un grup de barbati se uita la un meci de fotbal si beau si ei ceva acolo si cand la sfarsit unul din suporteri echipei care a pierdut ia sapa si il omoara pe altul care suporta inflacarat echipa care a castigat.

Cand un preot al religiei oficiale ucide o tanara femeie din care se straduia sa scoata draci.

Cand un procentaj foarte mare din populatie crede in vraji si vraci si farmece precum cei ce locuiau prin pesteri acum 10000 de ani.
2

#10 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 22 December 2011 - 07:31 PM

Si?
0

Reclama