Te rog frumos si multumesc
Scris 19 December 2011 - 10:15 AM
Deci, in concluzie, e necesar sa spunem te rog frumos si multumesc?
Scris 19 December 2011 - 10:24 AM
daca e necesar sau nu...nu stiu , poate ca e la fel de necesar ca *fa*k you...depinde ....
Scris 19 December 2011 - 10:31 AM
Scris 19 December 2011 - 10:56 AM
Olivier Djidzi, la 19 December 2011 - 10:31 AM, a spus:
Nu vreau sa fiu mai buna sau protocolara. Oricum, din ce am observat, toti strainii cu care am lucrat, indiferent de varsta, sex sau orientare religioasa spuneau intotdeauna te rog frumos si multumesc. Si nu numai vesticii, si turcii, indienii, arabii. Nu doar mie, tuturor oamenilor cu care lucrau. In NLP aceste expresii au alte explicatii, dar eu nu la asta ma refer. Ma refer la situatii in care suntem obligati sa facem si munca altuia, fara te rog frumos sau daca se poate si primim replica dar ce, te-am pus eu sa faci aia? in loc de multumesc macar.
Scris 19 December 2011 - 11:18 AM
Been there, not once, not twice... pana mi s-a pus capac si mi-am dat seama ca n-am de ce sa depind de altii, sau viceversa.
Ca am pierdut enorm, ma doare in cot, sincer sa fiu, dar cel putin ma incalzeste dramul de orgoliu si mandrie pe care am reusit sa mi le insusesc. Pe de alta parte, am castigat libertatea de a spune da sau nu oricand vreau eu.
Scris 19 December 2011 - 11:24 AM
Aseneth, la 19 December 2011 - 10:15 AM, a spus:
Nu e necesar, dar e frumos.
Daca ajuti pe cineva in speranta ca la un moment dat vei astepta sa fii si tu ajutat, atunci spune-le asta de la inceput.
Eu daca ajut pe cineva nu-mi fac iluzii ca ma va ajuta si el vreodata. Am avut chiar surprize ca unii sa interpreteze ajutorul meu in cele mai bizare feluri.
Scris 19 December 2011 - 11:43 AM
Nu este necesar. Poate fi important pentru celalalt in anumite situatii. Conteaza ceea ce simte cu adevarat cineva. Folosita excesiv, orice regula de "buna purtare" devine un automatism. Omul ar trebui sa exprime cel mult ceea ce simte cu adevarat si doar cand este necesar pentru celalalt sau pentru el.
Scris 19 December 2011 - 11:44 AM
Paul Brahtl, la 19 December 2011 - 11:24 AM, a spus:
Eu daca ajut pe cineva nu-mi fac iluzii ca ma va ajuta si el vreodata. Am avut chiar surprize ca unii sa interpreteze ajutorul meu in cele mai bizare feluri.
Niciodata nu am ajutat pe cineva in schimbul altor favoruri. Mi s-a intamplat o data in viata sa am nevoie de ajutor, si nu era nevoie de munca, bani sau alte servicii, doar de o vorba buna pusa la locul potrivit si am fost refuzata. Pe langa motive de genul eu cred ca te rasfeti, nu ai nevoie de ajutor, esti destul de purternica sa te descurci singura ( fraza asta am auzit-o de cand aveam 9 ani, nonstop ca scuza pentru lipsa totala de ajutor/educatie/afectiune din partea familiei) pana la argumentarea ca eu nu i-am ajutat niciodata. Am incercat sa le reimprospatez memoria nu pentru ca vroiam sa le scot ochii sau sa le cer rasplata, ci pentru ca , desi mi s-a parut umilitor, trebuia sa incerc toate metodele de a-i face sa ma ajute , totusi. Nu a tinut. Dar eu am ramas cu fixul asta de atunci si nu mai fac nimic pentru altcineva daca nu mi se spune te rog frumos inainte.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Au dreptate heterosexualii? |
bydy | 1.544 | 58.341 |
|
Cele mai ciudate interviuri de angajare
date sau luate |
Aseneth | 0 | 486 |
|