Lumina "Sfanta" de la Ierusalim Semn al credintei sau miracol kitch?
Scris 14 February 2006 - 06:59 PM
Este si un filmuletz pe tema asta
http://www.sfaturi-o...anta-lumina.wmv
Apoi cum comentati demontare acestui fenomen?
Articolul unui istoric grec: http://www.greatlie.com/en/articles.cfm?action=detail&id=33.
Se spune frumos că există atât compuşi chimici care fac combustie spontană (iar dacă tratezi o lumânare, ai exact lumânarea care se aprinde singură) cât şi metode prin care această combustie poate fi întârziată un timp, ca să creezi impresia că "ceva sfânt" se întâmplă când patriarhul se roagă în mormânt. Tipul mai arată că reţetele pentru asemenea substanţe se cunoşteau în timpuri biblice şi chiar se fac referiri la ele în Biblie.
Scris 15 February 2006 - 12:13 AM
Scris 15 February 2006 - 08:53 AM
dan-marius, la Feb 15 2006, 02:13 AM, a spus:
Da. Dar tre sa fie o reactie chimica cu intarziere controlata. Daca ai vazut filmuletul lumina nu se aprinde imediat.
Ce mi se pare suspect este ca lumanarile ard cu flacara rece un numar fix de minute, 31 parca.
Dumnezeu e foarte riguros.
Scris 15 February 2006 - 09:22 AM
de fiecare data exista si sunt si documente filmate ale unor astfel de miracole.
Nu cred ca e prea dificil sa obtii genul asta de reactii în fata unui public mai mult sau mai putin credul, mai ales când dispui de o anumita logistica in spate.
Spuneam doar ca religia e (si) o afacere, de ce sa nu dam contribuabililor ceea ce doresc ?
putin spectacol, putina credinta...
dealtfel, când va duceti la David Copperfield, chiar credeti ca transpondeaza turnul Eiffel sau statuia Libertatii ?
Dar nu ati fi dezamagiti sa N-O faca ?
Scris 15 February 2006 - 10:01 AM
Marlboro, la Feb 15 2006, 11:22 AM, a spus:
de fiecare data exista si sunt si documente filmate ale unor astfel de miracole.
Nu cred ca e prea dificil sa obtii genul asta de reactii în fata unui public mai mult sau mai putin credul, mai ales când dispui de o anumita logistica in spate.
Spuneam doar ca religia e (si) o afacere, de ce sa nu dam contribuabililor ceea ce doresc ?
putin spectacol, putina credinta...
dealtfel, când va duceti la David Copperfield, chiar credeti ca transpondeaza turnul Eiffel sau statuia Libertatii ?
Dar nu ati fi dezamagiti sa N-O faca ?
Da dar sunt unii care justifica prin asta credinta sau adevarata credinta.
Uite parintele Cleopa spunea ca de aia e ortodoxia e adevarata credinta, pt ca lumina sfanta nu vine decat la ortodoxi. Catolicii s-au lins pe bot de lumina sfanta ca au suparat pe Doamne-Doamne.
Scris 15 February 2006 - 11:04 AM
Maximus, la Feb 15 2006, 10:01 AM, a spus:
si daca Dumnezeu le da ortodocsilor un semn poate fi si pe motiv ca aveau nevoie de el, iar ceilalti nu (ceilalti fiind nu doar catolici, ci de orice religie)
[am spus "daca" - nu am confirmat nici nu am infirmat autenticitatea fenomenului]
Scris 15 February 2006 - 11:16 AM
MariaB, la Feb 15 2006, 01:04 PM, a spus:
si daca Dumnezeu le da ortodocsilor un semn poate fi si pe motiv ca aveau nevoie de el, iar ceilalti nu (ceilalti fiind nu doar catolici, ci de orice religie)
[am spus "daca" - nu am confirmat nici nu am infirmat autenticitatea fenomenului]
Asa e cu incurajarea. Unii au nevoie de miracole ca sa creada iar altii nu au nevoie de nimic iar altii nu cred nici cand vad miracolele (in cazul in care acestea exista)
Dar cred ca "incurajarea" asta e ajutata de manutze umane harnicutze si pricepute.
Iar sa o folosesti ca spui ca "numai la noi vine lumina sic la voi(catolicii) nu" mi se pare un lucru infantil.
Scris 15 February 2006 - 12:12 PM
Maximus, la Feb 15 2006, 11:16 AM, a spus:
Dar cred ca "incurajarea" asta e ajutata de manutze umane harnicutze si pricepute.
Iar unii vad miracole la fiecare pas, peste tot in jurul lor.
Maximus, la Feb 15 2006, 11:16 AM, a spus:
Chiar este infantil.
Scris 15 February 2006 - 12:21 PM
"Noua ne trimite Dumnezeu lumina Sfanta iar voua nu v-o trimite sac"
asa mi-a spus mie mami.
Scris 15 February 2006 - 12:35 PM
Maximus, la Feb 15 2006, 09:01 AM, a spus:
catolicii ai Ferioare Maria care lacrimeaza si Christi care sângereaza; ceea ce nu am auzit, din contra- este sa considere asemenea manifestari drept o autentificare a unicitatii credintei catolice.
Dumnezeu în Atot-puternicia Sa vorbeste tuturor pe limba pe care o înteleg
Maximus, la Feb 15 2006, 09:01 AM, a spus:
Fiecare e liber sa se exprime si sa interpreteze cum vrea ...
dan-marius, la Feb 15 2006, 11:12 AM, a spus:
iar altii vad peste tot inginerie financiara, conspiratie mondiala sau franc-masonica, extraterestii si manifestari supranaturale. Si asta la fiecare pas sau post
dan-marius, la Feb 15 2006, 11:12 AM, a spus:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Decalogul si Legea mozaica | BogdanP | 653 | 50.766 |
|
JUDECATA ESTA APROAPE - SALVEAZA-TI SUFLETUL
resurse audio mp3 si text |
mircea.gabriel | 5 | 4.051 |
|