Typhon, la 03 January 2012 - 11:13 AM, a spus:
Eu sunt ateu. Ordinea si inteligibilitatea fenomenelor naturii nu ma duc neaparat cu gandul la un Dumnezeu asa cum e el descris de biblie.
Dar nu ma lupt cu ideea de credinta. Nu am de ce, cat timp eu sunt fericit, iar credinciosii sunt si ei la fel.
Si cand nu ai sa mai fi fericit ce credinta vei avea?
mortua_est, la 03 January 2012 - 09:58 AM, a spus:
Sa nu se inteleaga din asta ca eu ma inchin la natura, ci sa se inteleaga faptul ca recunosc natura ca fiind cauza vietii. Dar al tau ce fel de dumnezeu e - daca raul e creatia lui?!
Daca al meu doarme - al tau e inchis in sicriu.

Tu vezi in suferinta ceva nobil?!
Pai cum se mai poate sa mai ai proprie experienta - daca nimic nu se intampla cu voia noastra?! Logica lu' peste...
Ai ce ai cu spatiul asta ca lupini cu legile.

Ti-am mai spus o data: spatiul reprezinta intinderea materiei care alcatuieste universul.
Un om de stiinta (nu-mi aduc aminte numele) intr-un documentar de pe National Geographic a venit cu urmatoarea teorie: exista n universuri paralele - fiecare cu legile lui proprii. Daca e asa atunci eu te intreb: ce-s alea legi?!
Logica ta bazata pe credinta ta ateista este gresita si dovada este urmatoarea:
Tu ai spus sa nu avem alt Dumnezeu decat natura........Te dezici acum de dumnezeul tau si de porunca data de natura?????????!!!!Ce fel de logica este asta?Daca natura este cauza vietii atunci cine este cauza mortii?Ce intelegi tu prin viata si ce intelegi tu prin moarte?
Dumnezeu Tatal Ceresc vrea sa invatam din greseli si de aceea o vreme facem si rele iar apoi cu voia Lui nu facem nici rele si nici bine si daca El vrea atunci vom incepe sa facem bine asa cum a facut si Domnul Iisus Hristos cat timp a fost intrupat pe Terra.
Imi pare bine ca esti de-acord ca exista suflet si sufletul este nemuritor atata timp cat vrea Dumnezeu Tatal Ceresc.
Suferintele sunt incercari de la Dumnezeu Tatal Ceresc si aceste suferinte vin tocmai pentru ca El ne iubeste si vrea ca sa invatam sa nu mai facem rele asa ca ai face bine sa nu-l mai hulesti pe Dumnezeu Tatal Ceresc.
Dupa ce Dumnezeu Tatal Ceresc iti trezeste sufletul atunci incepi sa vezi ce greseli ai facut si asa iti dai seama ca ai gresit si deci fericit este cel caruia Dumnezeu Tatal Ceresc ii trezeste sufletul adormit in credinta ateista.....
Daca tu vrei sa ai pestisori exotici vii atunci trebuie sa ai un spatiu cu apa corespunzatoare pentru acesti pestisori adica trebuie sa faci rost intr-un fel sau altul de un acvariu in care pui apoi si apa si ceva nisip pietris si plante acvatice....Pana si o maimuta din care zici tu ca te tragi ar intelege acest fapt........Daca tu zici ca spatiul este intinderea materiei atunci de unde a venit materia asta si cum de s-a intins si pana unde se intinde.........teoria big-bang este falsa.......Poti tu umfla un balon intr-o incinta al carei volum este egal cu zero?Nu vezi cat de irationala si ilogica este teoria big-bang cand spune ca spatiul a aparut odata cu marea explozie?????????????!!!!!!!!!
Nu exista universuri paralele ci exista doar un singur Univers si acesta nu se afla in expansiune si nici nu se va contracta caci va exista atata timp cat va vrea Dumnezeu Tatal Ceresc.
Aceasta postare a fost editata de Seriosul: 04 January 2012 - 08:42 AM