Acestdrept presupune si obligatia statului de a face accesbil serviciul medical de urgenta, adica sa fie in distanta rezonabila pentru a ajunge la el . Cu recomandarea din partea Office of the High Commisioner for Human Rights si World Health Organization, ca acest drept sa fie considerat prioritar,indiferent de conditii economice stricte. In urma inchiderii celor 67 de spitale anul trecut au murit doua persoane. Intrebarea mea este daca prin imposibilitatea de a accesa un serviciu medical le-a fost sau nu incalcat dreptul la santatate?
As fi curioasa de opiniile voastre, cat mai mult brainstorming cu atat mai multe idei.....am dat mail la minister pentru a afla strategia nationala pentru respectarea acestui drept, cu mailul am ramas.
As mai vrea sa stiucine are timp si chef, ordinul semnat de Ministrul Sanatatii la acea data,cum poate fi considerat? Ordin, lege votata, hotarare asumata?
Ideea ar fi urmatoarea, se face o reforma, se mai inchid una-alta din lipsa de fonduri sau stiu eu. Care este strategia post inchidere,pentru a asigura accesibilitatea serviciilor medicale.
Va multumesc mult-mult-mult de tot din adancul inimii mele de roportalian.
Aceasta postare a fost editata de Kilkoana: 12 December 2011 - 01:57 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS