sau Inregistrare

• 41 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Stil de viata sanatos ce-o fi oare? Evaluare topic: * * * * -

#21 Utilizator offline   Equilibrium Girl 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-April 08

Scris 16 December 2011 - 11:13 AM

Ouale

Romania si toate celelalte state membre ale Uniunii Europene nu vor mai putea comercializa, de la 1 ianuarie 2012, ouale marcate cu cifra trei, respectiv de la gaini crescute in custi neimbunatatite.

Pe ouăle disponibile în magazine este indicată metoda de creștere a găinilor ouătoare, cu ajutorul ștampilelor, alcătuite dintr-o cifră de la 0 la 3, codul țării de proveniență (RO, în cazul României) și codul producătorului (format din șapte cifre). Ouăle din categoria ”0” provin de la găini crescute în aer liber și care primesc hrană ecologică, cele din categoria ”1” provin de la găini crescute în aer liber, iar cele din categoria ”2” provin de la găini crescute în hale la sol (deși n-au acces la lumină naturală, păsările se pot mișca în voie în aceste hale). Categoria ”3” de ouă este specifică găinilor crescute în baterii, ”iadul păsărilor”.

Bateriile sunt cuști foarte mici unde fiecare găină are un spațiu vital de numai 550 cm˛, adică mai puțin decât suprafața unei coli de hârtie A4. Găinile stau inghesuite, pe plasa din sârmă, și nu văd toată viața lumina naturală. Ele nu își pot mișca picioarele și aripile. Dacă încearcă, se rănesc imediat :(. Bateriile compromit aproape toate drepturile fundamentale ale animalelor”, au precizat membrii organizației.

În România există și o a treia categorie de baterii, BP3, unde găinile trăiesc în condiții chiar mai chinuitoare decât în cazul bateriilor neîmbunătățite. Și bateriile BP3 vor fi interzise de la 1 ianuarie 2012

Eu sper ca producatorii sa nu gaseasca portite de scapare adica sa mancam aceleasi oua care sa aiba in loc de 3 imprimat 0,1,2 :D
In supermarketuri gasesti de obicei oua inscriptionate fie cu 3 (majoritatea) fie cu 0, cele eco care sunt mai scumpe. Cele cu 1 si 2 sunt cele crescute de oamenii de la tara si le gasim prin piata.

De ce sunt considerate ouale inscriptionate cu cifra 3 daunatoare pentru sanatatea noastra?

Este vorba despre conditiile improprii in care sunt crescute aceste pasari: suprafete foarte mici care priveaza inaripatele de libertatea de miscare, ceea ce ar putea reprezenta un factor de stres. De unde si aparitia hormonilor de stres cu implicatii negative asupra oualor si sanatatii celor care le consuma. La aceasta se mai adauga hrana pasarilor, alcatuita in cele mai multe dintre cazuri din furaje modificate genetic si vitamine sintetice, hormoni de crestere, precum si lipsa luminii naturale.
1

#22 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 16 December 2011 - 07:33 PM

Vezi postareaThe Unknown, la 16 December 2011 - 03:53 AM, a spus:

bunica mea care a trait aproape 100 de ani manca totul asa cum se afla in natura, nu degresat sau prelucrat.
Cred ca se poate trai si altfel insa multi nu vrem!!!

Greu in ziua de azi. Ca sa mananci totul organic mai ales daca stai la oras si nu ai gradina ta, costa bani si nici atunci nu poti fi sigur ca absolut tot ce cumperi este 100% organic. La carne si legume ma refer. De exemplu, cati isi pot permite sa cumpere mereu rosii organice pe cand cele de sera injectate cu hormoni sunt mult mai ieftine ? Cata lume ar da spre exemplu aici unde traiesc, 20 $ pe un pui crescut la ferma locala, hranit numai cu porumb, fara antibiotice sau hormoni, dar mult mai mic la greutate si cati cumpara mai degraba un pui de Wall Mart la 4.50 $ care arata ca Arnold Schwarzenegger si hranesc tot familionul din el ? :lol:

Si bunica mea din Romania a trait pana la 86 de ani si a fost sanatoasa toata viata. A dus o viata tipica de taran, a muncit la camp, prin gradina, prin jurul casei, se culca si se trezea cu gainile, a baut apa de fantana, a mancat legume crescute de ea in gradina si carne de la animale crescute de ea in curte. Cati putem face asta in ziua de azi ?

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 16 December 2011 - 07:38 PM

2

#23 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 16 December 2011 - 07:50 PM

Vezi postareaNaeema, la 16 December 2011 - 07:33 PM, a spus:

Si bunica mea din Romania a trait pana la 86 de ani si a fost sanatoasa toata viata. A dus o viata tipica de taran, a muncit la camp, prin gradina, prin jurul casei, se culca si se trezea cu gainile, a baut apa de fantana, a mancat legume crescute de ea in gradina si carne de la animale crescute de ea in curte. Cati putem face asta in ziua de azi ?

La tara, vreo 70-80% din munca o constituie cresterea animalelor. Pentru cine devine total vegetarian, munca la tara se reduce la 20% din munca obisnuita, ceea ce inseamna ca daca renunti la produsele de origine animala, cei 20% de munca care ramane o faci de placere, sau la misto, asa ca sa mai faci miscare :)
2

#24 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 16 December 2011 - 08:02 PM

Vezi postareaPippo, la 16 December 2011 - 07:50 PM, a spus:

La tara, vreo 70-80% din munca o constituie cresterea animalelor. Pentru cine devine total vegetarian, munca la tara se reduce la 20% din munca obisnuita, ceea ce inseamna ca daca renunti la produsele de origine animala, cei 20% de munca care ramane o faci de placere, sau la misto, asa ca sa mai faci miscare :)

Cine are si vaci si oi da, dar bunica mea avea doar ceva gaini, gaste, iepuri, rate, cateodata curci si cate un porc sau doi pentru Craciun. Atat. Majoritatea muncii ei era gradina, viia si tarlaua de porumb pe camp. Unul din unchii mei, in schimb era cioban. Ala muncea la stana de-i sareau capacele si mai avea si o mini herghelie de cai.

20% din munca obisnuita zici ? :lol: Bunica prasea din zorii zilei pana la asfintit, uda, taia viia, recolta cand venea vremea, de avea bataturi in palma. La animale dadea de mancare dimineata si seara.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 16 December 2011 - 08:07 PM

1

#25 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 December 2011 - 08:27 PM

Vezi postareaNaeema, la 16 December 2011 - 08:02 PM, a spus:

Cine are si vaci si oi da, dar bunica mea avea doar ceva gaini, gaste, iepuri, rate, cateodata curci si cate un porc sau doi pentru Craciun. Atat. Majoritatea muncii ei era gradina, viia si tarlaua de porumb pe camp. Unul din unchii mei, in schimb era cioban. Ala muncea la stana de-i sareau capacele si mai avea si o mini herghelie de cai.

20% din munca obisnuita zici ? :lol: Bunica prasea din zorii zilei pana la asfintit, uda, taia viia, recolta cand venea vremea, de avea bataturi in palma. La animale dadea de mancare dimineata si seara.

Pai da, facea majoritatea muncii aleia pentru animale, chiar daca doar pasari si porci. Porumbul si faneturile erau in principal pentru animale. Prasitul in general tot pentru pamantul dedicat culturilor pentru animale. Iar via pentru vin (produs pe care iarasi, daca devii complet vegetarian nu il mai bei in exces, ci doar foarte putin, ca nu prea merge mult fara carne :) ).

Mai treci cu vederea o data fiecare activitate pe care o facea, sa vezi ca 70% era pentru animale. Apoi la stana, este activitate de productie in scopul imbogatirii, si nu cresterea lor pentru nevoile personale, de asta este munca multa. Orice activitate de productie devine grea si ia mult timp, deoarece produci cat pentru 10-100-1000, depinde de marime.

Iar taranul care nu face activitate de productie, munceste mult deoarece creste animale. Daca ar fi vegetarian ar duce-o de minune :) Iar cel care face activitate de productie, in ziua de azi face o multime de munca neplatita, deoarece preturile fixe sunt fixate (sau fortate) de stat, care fura aproape intreaga munca de productie.

--------------

Deci in ziua de azi daca nu vrei sa fii sclav (sau sa fii cat mai putin posibil), este necesar sa ai casa si pamant, sa devii vegetarian (cum dealtfel cred eu ca este normal sa fie omul) si sa produci doar necesarul pentru familie, eventual putina munca de productie extra pentru a cumpara produsele ce nu le produci sau prelucrezi tu. Din pacate este necesara munca de productie si pentru a plati impozitele pe asa-zisa proprietate (deoarece impozit pe proprietate inseamna ca nu e cu adevarat proprietate, ci chirie) catre stat. Si pentru utilitati si energie in cazul in care nu devii complet autonom cu energia electrica.
2

#26 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 16 December 2011 - 08:37 PM

Da, imbogateau C.A.P.-ul. :rot:
1

#27 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 16 December 2011 - 08:43 PM

Vezi postareaPippo, la 16 December 2011 - 08:27 PM, a spus:

De acord cu tine, Pippo.

Si eu incerc sa mananc in ultima vreme cat mai vegetarian si bio.
Acum e si post, e mai usor astfel sa imi impun sa mananc sanatos: vegetale, zacusca, dovleac copt, cereale dimineata, cartofi, sfecla fiarta, seara fructe.

Acum cumpar de la piata, ma duc in hala la tarabele unde stiu ca vand batranici ce produc legume-fructe din gradinuta lor, gulii, fasole, vin, seminte de floare, de dovleac.

Dar care e regimul tau alimentar, Pippo?
2

#28 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 December 2011 - 09:27 PM

Vezi postareaHyohko, la 16 December 2011 - 08:43 PM, a spus:

Acum cumpar de la piata, ma duc in hala la tarabele unde stiu ca vand batranici ce produc legume-fructe din gradinuta lor, gulii, fasole, vin, seminte de floare, de dovleac.

Dar care e regimul tau alimentar, Pippo?

Cereale, legume si fructe. Nu am un regim anume, manac in functie de ce mi-e pofta si de ce este la indemana :)

O multime de salata cu rosii, castraveti, ridichi, salata verde. Din toate de mai multe soiuri, fasole, orez, spanac, pastai, varza, conopida, broccoli, etc, tot ce prind :)

Foarte putin gatit, cat mai putin gatit, sa ramana cat mai intregi, fiert doar suficient cat sa devina bun de mancat, nu fiert deloc in plus.

Paine integrala de casa mereu.

-----------------------------------------

Dar nu mananc exclusiv vegetarian, cel putin nu in perioada asta. Dar in foarte mare parte doar vegetarian. Carne de exemplu si branza etc, mai mananc cate o pizza de exemplu, dar rar, ultima cu carne am mancat acum cca o luna. Deci pt mine, carnea, laptele, oua, branza, sau dulciuri sunt exceptii. Apropo, acum execut o exceptie: ciocolata cu cirese cu lichior :) Dar repet, astea sunt rare, cate o pofta la ocazii.

-----------------------------------------

Apropo. Unele piete din ro sunt controlate de mafia tiganeasca mana in mana cu mafia politieneasca, nu sunt oamenii lasati sa-si vanda legumele si fructele in punctele principale ale unor orase, ci sunt constransi sa le lase pe nimic tiganilor (care apoi le vand ei la preturile fixe si mari) daca vor sa le dea, iar astfel nu exista nici concurenta si preturile raman fixe si mari, iar saracii care ar mai avea cate un morcov sau ceva bun de vanzare ori il dau pe mai nimic tiganilor sprijiniti de politie, ori se lasa pagubasi de a mai incerca sa fie producatori si sa scoata si ei un ban. Este distrugerea pe fatza a micii piete libere.

Este inacceptabila situatia asta.
3

#29 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 16 December 2011 - 09:41 PM

Vezi postareaPippo, la 16 December 2011 - 09:27 PM, a spus:

Paine integrala de casa mereu.

Deci o faci tu la cuptor, din faina integrala?
O data la 2-3 zile?
Varza la butoi? Muraturi?

Vara e usor, dar acum iarna cum te descurci?
Ca de morcovi si cartofi te saturi de la o vreme.

Aceasta postare a fost editata de Hyohko: 16 December 2011 - 09:43 PM

2

#30 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 December 2011 - 10:04 PM

Vezi postareaHyohko, la 16 December 2011 - 09:41 PM, a spus:

Deci o faci tu la cuptor, din faina integrala?
O data la 2-3 zile?

Da, din faina integrala, la cuptor sau cel mai des la doua zile o pita (2 bucati) rapida la tigaie. (o paine turtita coapta in tigaie).

Vezi postareaHyohko, la 16 December 2011 - 09:41 PM, a spus:

Varza la butoi? Muraturi?

Vara e usor, dar acum iarna cum te descurci?
Ca de morcovi si cartofi te saturi de la o vreme.

Momentan am posibilitatea sa-mi procur diverse, toate proaspete, chiar si iarna.

In schimb daca as fi izolat la casa, la tara, as pune provizii din timpul verii - exista diverse metode de conservare, chiar direct in pamant. Sau as folosi si o sera pentru productie proaspata si pe timpul iernii daca ar rezista izolatia. Plus proviziile la borcane care se pot face din toate.

Deci rezervele pentru iarna trebuiesc pregatite din timpul verii, sau cand inca mai este cald.

Sac de faina, sac de malai, saculet de orez, saculet de fasole, sac de ceapa, sac de cartofi, borcane cu legume murate, compoturi, legume proaspete in pamant, zacusti :) , vinete, sfecla rosie, etc :)

N-ai nevoie nici de foarte multe daca nu ai o familie numeroasa. Deja in 2-4 zile de lucru faci o multime de borcane cu diferite chestii care sa ajunga pentru 2-3 persoane cateva luni. Cand faci, faci o cantitate suficienta dintr-o data.

------------------

Aduci si o caruta de lemne din padure pe timpul verii, si faci putin sport de le spargi, iar toata iarna stai cu nevasta si va alintati la caldurica focului din vatra sau la sezatori cu vecinii, sau pe internet ca noi :lol:

Aveti atunci timp sa alergati si cu copiii, sa faceti si oameni de zapada, si toate nebuniile iernii :)
3

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 41 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Sanatate Anushkro  17 2.821
Hot Topic (New) Atasamente Leziuni cutanate ciudate, la fetita mea de cinci ani
inca de acum un an i-au aparut niste mici rani pe spate
zanapadurilor  67 9.230
Replici noi Gastro-enterocolita acuta/gastro-duodenita. Ce regim si tratament sa practic?
regim si tratament medicamente/naturist
cove_adrian  6 30.125
Replici noi Cu sau fara medicamente? Remedii naturiste? MariaB  10 9.832
Replici noi Tremur esential miana  2 7.275