Ma aflu intr-o mare incurcatura.Am pasaportul expirat si de asemenea si buletinul. Locuiesc in Florida, USA. Poate cineva sa imi spuna daca trimit in tara o imputernicire cu apostila eliberata de un avocat, este aceasta valabila si acceptata de politia romana pentru eliberarea unui nou buletin? Multumesc !
Pagina 1 din 1
Buletin de identitate expirat
Scris 09 December 2011 - 12:12 AM
Depinde. Daca ai domiciliul stabilit definitiv in USA,nu mai poti beneficia de buletin romanesc.Acesta pe langa identitate ,stabileste si domiciliul stabil.De fapt a devenit nul si trebuia predat consulatului de mult.
Daca insa domiciliul din USA este doar de resedinta,atunci prin procura este posibil sa-ti solicite si ridice actul de identitate,imputernicitul.Are insa nevoie de o copie legalizata a unui act de identitate valabil,ceea ce tu nu mai ai, deoarece ti-a expirat si pasaportul.Trebuie sa mergi la Consulatul Roman sa te descurce ei.Posibil sa primesti un act de identitate provizoriu,oricum tot Consulatul o rezolva cel mai bine,esti cetatean roman,ai dreptul sa le ceri asistenta si sa fi ajutat.
Daca insa domiciliul din USA este doar de resedinta,atunci prin procura este posibil sa-ti solicite si ridice actul de identitate,imputernicitul.Are insa nevoie de o copie legalizata a unui act de identitate valabil,ceea ce tu nu mai ai, deoarece ti-a expirat si pasaportul.Trebuie sa mergi la Consulatul Roman sa te descurce ei.Posibil sa primesti un act de identitate provizoriu,oricum tot Consulatul o rezolva cel mai bine,esti cetatean roman,ai dreptul sa le ceri asistenta si sa fi ajutat.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
"Sardelele" lui Mazare | cristian3113 | 0 | 1.124 |
|
suveranitate personala | GagaMania | 37 | 6.652 |
|
Un notar ieftin in Bucuresti | marinaru | 6 | 9.535 |
|