Singuratatea Depresii si...stari de doliu
Scris 08 December 2011 - 09:41 PM
Scris 08 December 2011 - 10:02 PM
Scris 08 December 2011 - 10:07 PM
Scris 08 December 2011 - 10:27 PM
Poti face atatea...
Doar fa, nu sta... Cine sta, incepe sa putrezeasca.
Aceasta postare a fost editata de Hyohko: 08 December 2011 - 10:28 PM
Scris 08 December 2011 - 10:30 PM
Scris 08 December 2011 - 10:47 PM
Scris 08 December 2011 - 11:41 PM
Lovedealer, la 08 December 2011 - 09:41 PM, a spus:
Iti pot spune din experienta ca situatia are si o latura pozitiva, si anume ca ai liniste si nu iti sacaie nimeni existenta. Am trecut prin starea despre care vorbesti, acum cativa ani, am detestat-o candva pana la disperare, iat acum as da orice sa ma intorc la conditia respectiva. E bine ca iti poti organiza timpul cum vrei, ca poti reflecta, ca ai liniste sa iti auzi propriile ganduri, sa ti le dezvolti.
Presupun ca gradul de depresie depinde de cat esti de sociabila. Daca ai nevoie de oameni ca de aer imi inchipui ca e greu. Daca iti e teama de oameni, observa-i cand ai ocazia, studiaza-i, asa vei dezvolta mecanisme de a interactiona cu ei mai bine, fara sa iti fie frica.
Nu iti pretuiesti linistea si timpul pana nu ramai fara ele. Inainte nu stiam ce sa fac cu timpul iar acum ca nu il am imi vin 3 idei pe minut de ocupatii alternative.
Informeaza-te, urmareste documentare, citeste, invata despre lume. Poti avansa inclusiv spiritual largindu-ti sfera de cunostinte.
Alta idee este sa schimbi, in masura in care poti, ce te nemultumeste la tine sau la lucrurile din jurul tau. Mobilizeaza-te, asta iti va da o ocupatie.
Mai toata lumea are lucruri in casa care trebuie reparate, organizate etc si uneori amana cu anii. Termina tot ce ai de terminat, sterge totul de pe lista cu lucruri amanate la nesfarsit. Ordinea in ganduri si in viata incepe cu lucrurile mici.
Schimba ceva, inconjoara-te de NOU, redecoreaza daca poti. Siguratatea, depresia, sentimentul de inutilitate pot fi accentuate de faptul ca te inconjoara mereu acelasi mediu, aceiasi 4 pereti care arata la fel si te apasa. Am trecut prin asta.
Ai spus ca iti pasa ce spun altii, ce rol au ei in viata ta? Poate unul negativ? Poate exista persoane care lucreaza sistematic sa iti diminueze increderea in tine? Daca e asa poate ar fi cazul sa nu iti mai pese ce spun ei, sa nu te mai consumi. Verific asta in fiecare zi si se aplica 100%, nu are rost sa te consumi pentru parerea altuia decat daca iti ameninta existenta sau stilul de viata (de pilda daca iti e sef si se gandeste sa te dea afara). E mai usor de zis decat de facut si ar fi bine daca mi-as asculta si eu sfaturile. Dar cert este ca atunci cand parerile altora devin toxice pentru tine, trebuie sa iti dezvolti imunitatea ori te vor devora.
Daca te straduiesti prea tare sa placi, ceilalti ori vor profita ori vor fugi de tine, simtind ca esti sensibila si speriindu-se de complicatiile emotionale ale unei relatii cu tine. Fii naturala, cauta sa te placi si sa te accepti si restul va urma de la sine.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 09 December 2011 - 12:14 AM
Scris 09 December 2011 - 12:16 AM
Cealalta treaba, fa ceva ca sa ajungi sa ii pese cuiva de tine. Asta nu e chiar asa de greu, tine in mare masura de tonusul tau interior, dar pe asta l-ai rezolvat deja la punctul 1. Aici, iti recomand sa vizionezi ceva filme cu femei cu caractere puternice, ca sa vezi ce usor poti face sa bondareasca barbatii in jurul tau, daca inveti cum s-o faci! Iti doresc succes!
Scris 09 December 2011 - 12:18 AM
2. Mediteaza si gaseste cauzele pentru care esti singura (numai tu le poti descoperi) si metode prin care situatia ar putea sa se schimbe.
3. Fa lucruri care iti plac, asta te va apropia si de alti oameni care au aceleasi pasiuni, hobby-uri ca si tine si te vei simti mai putin singura....daca te-ai luat cu altele si ai uitat ce-ti place, redescopera-te.
4. Gandeste pozitiv, in orice situatie, e un siretlic care te scoate din toate impasurile
5. Fa sport, sportul te binedispune, poti merge la o sala de aerobic/fitness...te vei simti mai bine, vei cunoaste oameni noi, vei arata mai bine
6. Imagineaza-ti ca ai 80 de ani si incearca sa-ti dai seama care sunt lucrurile pe care le-ai regreta daca nu le-ai fi facut in viata.....stiu ca suna a aiureala dar la mine functioneaza
- nu am inteles cum adica "inainte" erai altfel......altfel cum? inainte de ce?
PS: Cum zicea si Finnian, exista si o parte buna in a fi singur/a...dar ca sa intelegi asta iti trebuie ceva experienta si intelepciune......mai depinde si de cat de dependenta de ceilalti oameni esti in general....de exemplu eu daca aflu o gluma noua si nu o impartasesc cu cineva simt ca explodez, la fel daca am o suparare banala...
hmmm...17 ani, de abia acum m-am uitat la varsta de la profil, e o criza adolescentina, aproape toti am trecut prin asa ceva, vestea buna e ca o sa treaca
Aceasta postare a fost editata de dizzy_girl: 09 December 2011 - 12:29 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
joc in familie .
dati-mi sfaturi . |
paulul | 3 | 1.068 |
|
optinerea adeverintei de la psiholog pt angajare | Johnyy_teo | 1 | 797 |
|