Pagina 1 din 1
Ajutati-ma, va rog! comentariu la un proverb
Scris 03 December 2011 - 08:03 PM
ceea ce devenim depinde in mare masura de ce citim dupa ce toti profesori au terminat cu noi.Cea mai mare universitate este o colectie de carti.Carlyle
Scris 03 December 2011 - 08:30 PM
Da' ce putori v-ati facut.. Inainte se comentau romane intregi si acuma nici o fraza nu sunteti in stare sa faceti singuri?
Scris 03 December 2011 - 08:46 PM
nu sunt putoare,pur si simplu am de scris un referat de 1,5 pagini si numai stiu ce sa mai scriu,mi-am epuizat gindurile.
Scris 03 December 2011 - 09:07 PM
...Orice om in evolutia sa terestra, are parte de picaturi de fericire, de momente de bucurie dar si de conjuncturi care il pun in dificultate, il fac nefericit, il obliga sa se transforme pentru a curma suferinta. Poate ca nu exista profesori mai indulgenti si mai rabdatori decat cartile. In paginile lor poti gasi exemple care sa te inspire in momentele de cumpana, sa transforme dificultatile in oportunitati iar in momentele fericite sa te faca sa percepi intelepciunea si frumusetea jocului.
Asa spunea Thomas Carlyle: "Ceea ce devenim depinde in mare masura de ceea ce citim dupa ce am terminat studiile. Cea mai mare universitate este colectia de carti pe care ati citit-o."
Cred in 2 lucruri : 1. Daca faci bine oamenilor din jurul tau, binele ti se va intoarce cu siguranta inapoi si 2. Cartile te pot ajuta mult in viata!
Am considerat intotdeauna cartea ca pe o mare avere. Intr-o carte gasesti informatie sau imaginatie. Prin intermediul cartii poti deveni mai intelept, mai bogat, mai disciplinat.
Asa spunea Thomas Carlyle: "Ceea ce devenim depinde in mare masura de ceea ce citim dupa ce am terminat studiile. Cea mai mare universitate este colectia de carti pe care ati citit-o."
Cred in 2 lucruri : 1. Daca faci bine oamenilor din jurul tau, binele ti se va intoarce cu siguranta inapoi si 2. Cartile te pot ajuta mult in viata!
Am considerat intotdeauna cartea ca pe o mare avere. Intr-o carte gasesti informatie sau imaginatie. Prin intermediul cartii poti deveni mai intelept, mai bogat, mai disciplinat.
Scris 03 December 2011 - 09:09 PM
Vrea sa spuna ca un rol esential il are si autoeducarea, pt ca rolul profesorului e limitat, el trebuie sa transmita de fapt nevoia de cunoastere si dupa ce termini scoala. Iar cartile sunt cei mai buni profesori pe care ii poti avea, fiindca din ele afli intelepciunea si o duci cu tine. Cea mai buna forma de invatamant este data de ce carti ai citit si ce ai asimilat din ele, ele sunt adevarata universitate, in afara sensului conventional. Este vorba de educatie care depaseste granitele conventionale, aici sensurile sunt mai largi
.
Bravo, foarte frumos ai scris in comentariul tau!
Bravo, foarte frumos ai scris in comentariul tau!
Aceasta postare a fost editata de Athmy: 03 December 2011 - 09:13 PM
Scris 04 December 2011 - 12:00 PM
Cugetarea scrisă aici poate fi completată cu o alta: "Cultura generală este ceea ce ne rămâne după ce am uitat tot ce am citit", spunea marele matematician român Grigore Moisil.
Asta se poate vedea în felul de a vorbi al fiecărui om, în felul de a judeca lumea, sau în modul în care munceşte. Lumea s-a dezvoltat odată cu răspândirea cărţilor, deoarece nu a mai trebuit ca oamenii să reinventeze ideile în fiecare perioadă istorică, pentru că ideile erau deja scrise în cărţi, spre a fi transmise urmaşilor, care şi le-au însuşit şi le-au dezvoltat mai departe. Cu cât cărţile au fost şi sunt mai multe, cu atâta şi numărul ideilor transmise e mai mare. Iar ideile au schimbat şi vor schimba relaţiile dintre oameni prin oportunităţile pe care le oferă.
Asta se poate vedea în felul de a vorbi al fiecărui om, în felul de a judeca lumea, sau în modul în care munceşte. Lumea s-a dezvoltat odată cu răspândirea cărţilor, deoarece nu a mai trebuit ca oamenii să reinventeze ideile în fiecare perioadă istorică, pentru că ideile erau deja scrise în cărţi, spre a fi transmise urmaşilor, care şi le-au însuşit şi le-au dezvoltat mai departe. Cu cât cărţile au fost şi sunt mai multe, cu atâta şi numărul ideilor transmise e mai mare. Iar ideile au schimbat şi vor schimba relaţiile dintre oameni prin oportunităţile pe care le oferă.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chiar asa e de importana matematica? | angi81 | 21 | 5.934 |
|
|
malu | 0 | 1.551 |
|
Testele nationale inlocuite cu tezele unice | neuron | 24 | 8.097 |