Obiceiuri si igiena in biserica. Sarutatul crucii, al icoanelor, lingurita de impartasanie
Scris 13 February 2006 - 11:51 AM
Dar si din discutiile cu altii am identificat niste practici care nu stiu cat de sanatoase sunt:
1. Sarutatul icoanelor al crucilor
2. Impartasitul tuturor in biserica folosind aceeasi lingurita.
Credeti ca daca cel de dinainte a avut sifilis, hiv, hepatita C sau gripa aviara exista sanse sa luam si noi boala sau Dumnezeu ne va proteja?
Scris 13 February 2006 - 11:56 AM
as mai aduce un exemplu : bautul din aceeasi cupa, la chestia aia denumita "holy communion"...protestantii stiu de ce e vorba.
acuma ramāne de vazut cāt de rezistenti sunt virusii aia de la un purtator la altul, dar...oricum.
Scris 13 February 2006 - 12:06 PM
Marlboro, la Feb 13 2006, 01:56 PM, a spus:
as mai aduce un exemplu : bautul din aceeasi cupa, la chestia aia denumita "holy communion"...protestantii stiu de ce e vorba.
acuma ramāne de vazut cāt de rezistenti sunt virusii aia de la un purtator la altul, dar...oricum.
Sau cand vine popa cu Boboteaza, cu Ajunul
Si toti saruta crucea.
Am prilejul sa constat pe propria piele ce boli transmisibile au vecinii mei
Sunt curios chiar?
S-a imbolnavit cineva asa?
Scris 13 February 2006 - 12:14 PM
Referitor la impartasit, un preot spunea ca lingurita ar fi din argint si ca asta ar fi motivul pentru care nu se imbolnavesc, ca argintul are nu stiu ce proprietati. Nu ma pricep. Oricum n-am incredere.
Scris 13 February 2006 - 12:17 PM
mikidutza, la Feb 13 2006, 02:14 PM, a spus:
Referitor la impartasit, un preot spunea ca lingurita ar fi din argint si ca asta ar fi motivul pentru care nu se imbolnavesc, ca argintul are nu stiu ce proprietati. Nu ma pricep. Oricum n-am incredere.
Merci pt informatia cu arginul. Nu o stiam.
Cred totusi ca hepatitei C nu prea ii pasa de argint.
Si nici sifilisului.
Scris 13 February 2006 - 12:37 PM
Maximus, la Feb 13 2006, 11:51 AM, a spus:
mai baiatule, tu ai vreo vaga idee despre caile de transmitere a bolilor enumerate de tine?
sifilis? hepatita C? HIV ???
cu exceptia gripei aviare care la noi e mai mult o isterie decat o boala reala (chiar in tarile in care a aparut efectiv, mai multi au murit de gripa normala sau afectiuni comune, decat de gripa aviara), toate celelalte boli nu se iau prin contactul cu obiecte atinse de bolnav.
stii care e problema noastra majora? ca preferam sa preluam o informatie si s-o dam mai departe ca atare, fara s-o verificam cat de cat mai intai. asta, in limbaj "computericesc" se numeste varianta de spam. in limbajul normal se numeste altfel.
da si tu niste boli care intr-adevar se pot lua pupand icoana sau crucea dupa bolnav, ca sa avem o baza reala de discutie, nu basme de speriat mucosii.
Scris 13 February 2006 - 12:50 PM
dark_light, la Feb 13 2006, 02:37 PM, a spus:
sifilis? hepatita C? HIV ???
cu exceptia gripei aviare care la noi e mai mult o isterie decat o boala reala (chiar in tarile in care a aparut efectiv, mai multi au murit de gripa normala sau afectiuni comune, decat de gripa aviara), toate celelalte boli nu se iau prin contactul cu obiecte atinse de bolnav.
stii care e problema noastra majora? ca preferam sa preluam o informatie si s-o dam mai departe ca atare, fara s-o verificam cat de cat mai intai. asta, in limbaj "computericesc" se numeste varianta de spam. in limbajul normal se numeste altfel.
da si tu niste boli care intr-adevar se pot lua pupand icoana sau crucea dupa bolnav, ca sa avem o baza reala de discutie, nu basme de speriat mucosii.
MAi fata draga
Ai citit cumva despre BTS-uri vreodata?
Ce te tot bagi ca musca in lapte?
SI NU MA REFEREAM DOAR LA PUPATUL CRUCII
MA REFEREAM SI LA IMPARTASANIE
STII SA CITESTI FETITZIOOOOOOO?
HIV se transmite prin saliva daca ai leziuni la nivelul cavitatii bucale sau ai carii de exemplu
Si Hepatita C la fel.
Asa ca scuteste-ma cu PROSTIILE tale.
Alte boli care s-ar putea transmite asa:
boli de piele
fungi (adica ciuperci) ex candida albicansis
herpesul
hepatita B, C(in cazul expus de mine)
Deci tu crezi ca nu se poate lua hiv daca eu am o carie in gura care imi singereaza sa spunem si imi baga lingurita in gura si dupa aia ti-o baga tie in gura (lingurita) ????
Sau candida albicansins care este o ciuperca crezi ca nu se poate lua daca eu o am pe limba?
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/inf...irala_B_316.htm
Hepatita B se transmite prin sange infectat sau alte lichide infectate ale organismului uman
Virusul Epstein-Barr se gaseste in saliva si mucus. Se transmite de la o persoana la alta prin sarut, desi este posibil sa se transmita si prin tuse desi in foarte rare cazuri.
Scris 13 February 2006 - 01:09 PM
dark_light, la Feb 13 2006, 11:37 AM, a spus:
cum ?
Marlboro, la Feb 13 2006, 12:07 PM, a spus:
e valabil pentru orice maladie infectioasa transmisibila prin saliva sau aer...
de aceea cānd stranutam (printre altele) punem mānuta frumos la gura.
Nu are nici o legatura cu argintul, daca ar fi asa de simplu...
Dar nici nu e asa de critic, īncāt sa credem ca acuma HIV se poate transmite chiar asa...
Scris 13 February 2006 - 01:18 PM
Marlboro, la Feb 13 2006, 03:09 PM, a spus:
e valabil pentru orice maladie infectioasa transmisibila prin saliva sau aer...
de aceea cānd stranutam (printre altele) punem mānuta frumos la gura.
Nu are nici o legatura cu argintul, daca ar fi asa de simplu...
Dar nici nu e asa de critic, īncāt sa credem ca acuma HIV se poate transmite chiar asa...
In ceea ce priveste transmiterea HIV ma refeream la lingurita de impartasanie.
Deci daca sunt seropozitiv si am leziuni sangerande sau carii la nivelul cavitatii bucale si folosim aceeasi lingurita este teoretic posibil sa se transmita virusul?? (Valabil si pentru sifilis)
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Sikaryan | 394 | 27.842 |
|
Miracolul Coranului in Medicina
intre Coranul cel Sfant Si Stiinta |
iman | 20 | 8.335 |
|