MariaB, la Apr 4 2006, 09:39 AM, a spus:
da, ne dam seama de multe lucruri cand il intalnim pe Dumnezeu, dar iti dai seama mai ales daca ai trait personal!
si evangheliile spun: "iubeste mai mult cel caruia i se iarta mai mult..."
nu poti cere copiilor de azi sa te creada pe cuvant ca nu merita sa aiba experientele pe care le-ai avut tu
nu te poti astepta de la ei sa nu faca... doar pentru ca stii tu ca nu e bine
e necesar sa aleaga singuri...
noi putem doar sa le fim modele...
precizez ca sunt dintre copiii care nu au experimentat..., dar ii inteleg pe cei care o fac
si evangheliile spun: "iubeste mai mult cel caruia i se iarta mai mult..."
nu poti cere copiilor de azi sa te creada pe cuvant ca nu merita sa aiba experientele pe care le-ai avut tu
nu te poti astepta de la ei sa nu faca... doar pentru ca stii tu ca nu e bine
e necesar sa aleaga singuri...
noi putem doar sa le fim modele...
precizez ca sunt dintre copiii care nu au experimentat..., dar ii inteleg pe cei care o fac
In functie de alegerea lor, fiecare va raspunde personal de alegerea lui! Exemplul bun si educatia pot sa ajute mult ca alegerea acelui copil sa fie pentru Dumnezeu!
PROV 22: 6 Invata pe copil calea pe care trebuie s'o urmeze, si cind va imbatrini, nu se va abate dela ea. -
Bloodrayne, la Apr 4 2006, 04:36 PM, a spus:
Domnul cioanas,
nu sunt toti baietii la fel , nu cauta toti doar sex si cum sa dea papucii, apoi nu toate idilele de liceu o sa aiba rezultat o casatorie. Totusi se simte puternic atunci si nu ii putem condamna. Nu cred ca o mana de relatii esuate, in liceu, mai ales, ii distruge pentru viitor. Poate doar in cazul cand nu stiu a se proteja. Nu orice experienta inseamna doar sex pentru ei.
Ca sa stau on topic, eu sunt de acord cu interzicerea fumatului in locuri publice, resping consumul excesiv de bauturi alcoolice, orientare sexuala a nimanui nu este problema mea, pana drepturile mele sunt respectate. Experienta traita de o persoana nu trebuie generalizata. Desigur despartirile din tinerete dor, totusi trebuie sa invatam din ele. Fiecare are dreptul la informatie. Daca unui tanar credincios ii interzic dreptul la informatie, cu ce il ajut? Eu stiu si cred ca el discerne ce e bun si rau. Nu stiu ce aduce ziua de maine pentru nici unul si sper sa aiba informatia cand au nevoie de ea. Ma repet unde ii duc prin interzicerea dreptului la informare?Nu o sa ajunga nici unul depravat din asta.
nu sunt toti baietii la fel , nu cauta toti doar sex si cum sa dea papucii, apoi nu toate idilele de liceu o sa aiba rezultat o casatorie. Totusi se simte puternic atunci si nu ii putem condamna. Nu cred ca o mana de relatii esuate, in liceu, mai ales, ii distruge pentru viitor. Poate doar in cazul cand nu stiu a se proteja. Nu orice experienta inseamna doar sex pentru ei.
Ca sa stau on topic, eu sunt de acord cu interzicerea fumatului in locuri publice, resping consumul excesiv de bauturi alcoolice, orientare sexuala a nimanui nu este problema mea, pana drepturile mele sunt respectate. Experienta traita de o persoana nu trebuie generalizata. Desigur despartirile din tinerete dor, totusi trebuie sa invatam din ele. Fiecare are dreptul la informatie. Daca unui tanar credincios ii interzic dreptul la informatie, cu ce il ajut? Eu stiu si cred ca el discerne ce e bun si rau. Nu stiu ce aduce ziua de maine pentru nici unul si sper sa aiba informatia cand au nevoie de ea. Ma repet unde ii duc prin interzicerea dreptului la informare?Nu o sa ajunga nici unul depravat din asta.
Nimeni nu ii interzice unui tanar credincios dreptul la informatie ,totusi ii poti interzice sa consume alcool si sa-ti vina acasa la 2 noaptea rupt de beat! Deci poti sa-i deschizi ochii punandu-i in fata binele si raul!
Lucrurile spirituale pe care un copil le invata in copilarie sunt foarte importante in cladirea caracterului acelui copil.
Ce te faci insa cand copilul viziteaza biserica la pasti si craciun si toata ziua aude in casa si vede ca prioritar in viata acelei familii nu sunt cele spirituale ,ci implinirea poftelor (betii,fumat,desfrau)!
Sigur acel copil va creste stramb si va fi o problema ,pentru societate ,pentru familie si pentru biserica(daca se poate vorbi de asa ceva in cazul lui)!
Aceasta postare a fost editata de cioanas: 18 October 2006 - 12:36 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis