sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Am dat bani cu imprumut Cum sa-i recuperez? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   GraveC71 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-November 11

Scris 28 November 2011 - 01:01 PM

Salut tuturor , am imprumutat unei persoane o suma de 1000 de euro in baza unei recipise, k a spus k i-a nascut sotia si este peste hotare si are nevoie de bani bla bla bla , acum ma amina de pe o zi pe alta luna cum sa fac ca sa scot banii din ei , pot actiona in judecata sotia ( a venit cu masina de peste hotare , mai shtii poate e de banii mei ) ms anticipat.
0

#2 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 28 November 2011 - 01:10 PM

am văzut la tv că pt bani/bunuri date cu împrumut şi neînapoiate la timp, poţi să dai datornicii în judecată pe motiv de abuz de încredere şi să-ţi recuperezi datoria

asta dacă nu reuşeşti totuşi să te înţelegi cu ei şi să scapi de drumuri la tribunal, termene prelungite, etc
1

#3 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 28 November 2011 - 10:03 PM

Ce inseamna "recipisa"? Scrie pe ea data de rambursare a imprumutului? Martori? Scrie ca suma e data cu titlu de imprumut?

Daca scrie data de rambursare, iar aceasta nu s-a respectat, il poti actiona in judecata. Dar vezi ca trebuie sa platesti taxa de timbru... drumul e lung.
Parerea mea este sa incerci sa o rezolvi pe cale amiabila, mai ales ca acum poti apela la un Negociator.
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 28 November 2011 - 10:08 PM

Vezi postareaGraveC71, la 28 November 2011 - 01:01 PM, a spus:

cum sa fac ca sa scot banii din ei

Vezi postareaGraveC71, la 28 November 2011 - 01:01 PM, a spus:

pot actiona in judecata sotia ( a venit cu masina de peste hotare , mai shtii poate e de banii mei )

La cum pui tu problema pe forum, e usor de imaginat ce comportament ai cu debitorul :doh:
Nici eu nu ti-as da banii inapoi, daca as fi in locul lui :tease:
Daca-i dadeai 2.000 de euro ce spuneai, ca si-a luat casa "de bani tai" ?

Poti da in judecata pe cine vrei, e o tara libera. Sunt sanse mari sa dureze mai mult de doi ani si sa te coste avocatii mai mult de 1.000 de euro. Dupa care ai sa ai o hotarare definitiva (daca ai sa ai ... :P ) si ramane de vazut cum o pui in executare.

Aceasta postare a fost editata de harald: 28 November 2011 - 10:13 PM

0

#5 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 28 November 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaDiela, la 28 November 2011 - 01:10 PM, a spus:

am văzut la tv că pt bani/bunuri date cu împrumut şi neînapoiate la timp, poţi să dai datornicii în judecată pe motiv de abuz de încredere şi să-ţi recuperezi datoria

Abuzul de Incredere este fapta penala. Nu poti da tu, eu sau X in judecata pe nimeni pt asta.
Poti doar sa faci plangere la politie, sa demonstrezi reaua intentie a celui reclamat, si sa lasi organele abilitate sa decida daca se incadreaza la o fapta penala.
0

#6 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 28 November 2011 - 10:36 PM

Vezi postareamița, la 28 November 2011 - 10:14 PM, a spus:

Abuzul de Incredere este fapta penala. Nu poti da tu, eu sau X in judecata pe nimeni pt asta.

E una dintre strategiile folosite in RO. Se incearca transformarea unor dispute civile in fapte de natura penala. Adesea cu concursul unor procurori care n-au altceva mai bun de facut si incearca "sa ajute" o cunostinta.

Aceasta postare a fost editata de harald: 28 November 2011 - 10:37 PM

0

#7 Utilizator online   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 29 November 2011 - 08:50 AM

Vezi postareaharald, la 28 November 2011 - 10:08 PM, a spus:

Nici eu nu ti-as da banii inapoi, daca as fi in locul lui :tease:
Poti da in judecata pe cine vrei, e o tara libera. Sunt sanse mari sa dureze mai mult de doi ani si sa te coste avocatii mai mult de 1.000 de euro. Dupa care ai sa ai o hotarare definitiva (daca ai sa ai ... :P ) si ramane de vazut cum o pui in executare.

I-auzi!!!!! Eu stiam ca banii imprumutati se dau inapoi,nu se discuta, nu e doar daca vrea muschii mei!!! Interesanta parere conform careia prost e ala de da............hmmmmmmmmmmm

Aceasta postare a fost editata de Kilkoana: 29 November 2011 - 08:51 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse